maanantai 21. syyskuuta 2015

Syyskauden avaus järvellä 20.9


Tarkoituksena oli lähteä illaksi lähivesille haukien perään. Veneen tuuppasin vesille noin puoli viiden maissa ja aikaa oli heittää iltahämärään asti. Odotuksia ei kappaleiden suhteen tällä paikalla juuri ole, mutta mahdollisuuksia karkeempiin on.

 Heti alkuun suuntasin tutulle ottikulmalle ja siimanpäästä löytyi oma luottokumi foxin cottoncandy :) Tykittelin foxia hetken aikaa melko kapeaa sektoria jyrkän ja louhikkoisen penkan reunamaa kokeillen erilaisia uittotyylejä. Tärppiä ei kuulunut joten vaihdoin siimanpäähän pumu rubberin :P Pitkään ei tarvinnut kumia uitella kun toisella heitolla keskikarkea koppasi innolla kiinni, virtaa piisasi ja rubberinkin pyrstö lensi komeassa kaaressa kymmenien metrien päähän kalan teutaroidessa pinnassa! Tältä kalalta löytyi pituutta 80cm.

 Tämän jälkeen siirryin kulman taakse hyväksi todetulle sektorille mistä en ole koskaan tainnut saada alle 5kg kalaa. Tällä paikalla ei  kappaleilla juhlita, mutta laatu korvaa määrän :P Rubberi oli käyttökelvoton joten vaihdoin siimanpäähän kaverin tekemän pumu kumin. Hetken heittelyä taas kapeaa sektoria jyrkkään louhikkoiseen penkkaan, ei kelpaa pumu ei... Vaihdoin siimanpäähän firetiger rubberin ja muutaman heiton päästä jokin inhaloi kumin  kitaansa pitkän stopin päätteeksi! Vastarin jälkeen oli selvää että kokoa on enemmän kun aikasemmalla kalalla:) Kala veteli melko rajuja spurtteja ja vavasta sai tosissaan välillä pidellä kiinni, tämä otus tuntui viihtyvän enemmän ilmassa kuin vedessä! Hetken painimisen jälkeen saan koukattua kalan liplockilla punnituspussiin, nopea punnistus ja mittaus, kala takaisin veteen ja kännykällä pari pikaista kuvaa kunnes kala lähtee komeasti vedet pärskyen takaisin valtakuntaansa;) Sopusuhtaiselle kalalle kertyi mittaa 100cm/7.1kg, pitkästä aikaa suurhauki! :)

Seuraavaksi nokka suuntasi suurehkolle matalikolle mikä oli itselle aika tuntematonta aluetta. siirtymän ajaksi pistin yhden shallow jäten vetoon. Hetken päästä jokin kävi todellisella raivolla pamauttamassa vedettyä jätteä.. Harmillisesti ei kuitenkaan tarttunut. Loppumatka menikin tapahtumitta. Kohdepaikalle päästyä aloin valumaan hitaasti virran mukana erilaisia vieheitä tarjoillen. Kalat eivät häirinneet, mutta vitaikko puskat senkin edestä..  Välillä lasken ankkurin ja yritän hieroa paikkaa tarkemmin, mutta turhaan.. Myöhemmin pitkän hiljaisuuden katkaisee parinkilon puikula joka kelpuutti pintakalvossa uitetun ormu reel eelin :P Tämän jälkeen  paikka ammottaa taas tyhjyyttään tai sitten en vaan osaa.. Illan hämärtyessä on aika pistää kamat kasaan ja suunnatta takaisin lähtörantaan.

Illan saldoksi jäi siis  3 kalaa, mutta yksi suurempi korvaa paljon! Eipä tällä paikalla ole koskaan veneessä käynyt yli viittä kalaa joten huonomminkin olisi voinut mennä :P

Omalta osalta asepalvelus on nyt vihdoin ohitse joten pitkästä aikaa pääsee enemmän vesille. Tälle kaudelle ei montaa kokonaista kalapäivää mahdu, joten vesillä täytyy nyt käydä sitäkin enemmän!

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti