perjantai 28. heinäkuuta 2017

Uusia vesiä

Pikaiselle iltareissulle valikoitui uusi pieni järvi sopivan ajomatkan päässä. Venettä vesille turhankin kovaan tuleen. Löydän kuitenkin heti alle pari kalaa joista jälkimmäinen kelpuuttaa jigin. Kala löytyy muutaman metrin syvyydestä ja se nousee hitaasti jigille hetken härnäyksen jälkeen, kala nousee pintaa kohden jigin mukana ja tärppää varovasti, isken vastaria ja kala tuntuu todella isolta! Pitkiä potkuja lyhyessä siimassa, saan kalan kammettua heti pintaan ja pääsen toteamaan että selkeä suurhaukihan siellä siimanpäässä on. Hetki vääntöä ja kala haaviin. Kala on tarttunut leuan kärjestä kiinni mikä selittää rajuja otteita :D Hyväselkäiselle kalalle kertyy painoa 8,4kg, pituus jää ottamati mutta siinä 105cm kieppeillä se melko varmasti oli.


Homma jatkuu ja hetken ajon jälkeen löydän kuhia. Hyvin nopeasti saan kolme kuhaa ylös ja niistä kaksi on +70cm ja yksi alle.  Alla on myös yksi todellinen jätti, mutta sitä en saa millään ottamaan. Myöhemmin löydän eräältä kulmalta karkeampia kaikuja ja niistä yhden saan ottamaan ja se oli nätti 87cm kuha :) Näytillä kävi vielä pari haukea. Melko hyvän oloinen mesta!

72cm

87cm
Yhtenä päivänä aukesi sauma vetää täyden päivän setti. Lähdimme kaverin kanssa pidemmän matkan päähän luotaamaan uusia vesiä. Aamu kohteelta löysimme muutamia hyviä kaikuja, mutta näitä ei koskaan veneessä nähty.. Tunnin siirtymä iltakohteelle ja luotaamaan.. Nopeasti löydämme kaikuja alle ja niistä pari saamme ylöskin. Molemmat haukia ja toinen niistä on todella paksuselkäinen . Kalalla oli kovin virtaa joten se jäi mittaamatta ja punnitsematta. Siinä metrin kieppeillä ja painoa varmasti +7kg, komeeta!


Homma jatkuu ja kohta veneen alla on taas kala. Tämä kala käyttäytyy vähän normeista poiketen, se taitaa käydä kolmeen kertaan pökkäämässä eri jigejä ja vasta neljännellä kerralla se ottaa kunnolla. Väännön päätteeksi veneessä käy 108cm laiha hauki.


Löydämme alle melko varmoja kuhiakin, mutta ottihaluisia yksilöitä ei tunnu löytyvän. Päivä alkaa taittumaan pikkuhiljaa iltaa kohden ja vielä pääsen kampeamaan yhden hienon hauen veneeseen ja se oli 108cm pitkä ja painoa sillä oli 8,4kg.Hieno reissu vaikkei niitä kohdekaloja saatukkaan. Päivän saldoksi jäi 6 haukea joista kolme oli suurhaukia. Kiitos kipparille joka ajoi kalat alle! :)Sitten olikin vuorossa astetta kovempi iltareissu. Luotailemaan pääsen neljän jälkeen ja aikaa on loppuun asti. Kuvio alkaa selvetä melko nopeasti, ei saa ottamaan.. Kuitenkin kovalla värirallilla saan ronkittua pari kuhaa näytille ja ne ovat 78cm & 75cm mittaiset.


Pitkään on hiljaista kaikujen ottihalukkuuden suhteen, mutta niin taas kaikki muuttuu nopeasti. Ikkuna helähtää auki ja pääsen nauttimaan hetken hienosta kalastuksesta. Ensin näytillä käy 83cm kuha mikä painaa paksulla rungolla 7,2kg


Kohta alla on toinen ja sekin leipoo kiinni. Kovien vääntöjen päätteeksi haavissa lepää normeista poikkeava kuha, sillä on todella korkea selkä ja kyljessä jonkun sortin kasvain, kalalla on pituttta 85cm mutta siihen varteen se on kerryttänyt painoa 7,7kg ! Todellisen ison kalan raamit omaava yksilö :) !
                                                  Napsin myös parit kuvat kasvaimestaVälissä käy näytillä 70cm kuha ja kohta on taas paremman kalan vuoro! Kala niittaa muutaman metrin siimaan rajusti ja pääsen kampeamaan vahvan kalan kanssa. Vääntöjen päätteeksi näytillä käy taas yli seiskan kuha! Tämä on 85cm pitkä ja se painaa 7,05kg :)


Saan vielä yhden 80cm kuhan mikä painaa arviolta 5-6kg. Homma rauhoittuu ja ajelen rantaan. Olipahan reissu! Iltareissun saldoksi jäi 7 kuhaa ja niistä kolme oli todella paksuja.


Yhtenä iltana kävimme kaverin kanssa uudella pienemmällä järvellä ja se osoittaitui hyväksi haukijärveksi. Illan aikana saimme 8 haukea ja ne kaikki olivat +90cm, paras niistä oli 105cm. Löysimme myös useita kuhia veneen alle mutta niitä emme saaneet ottamaan..
Tänne järvelle ehkä palaamme hauen kalastuksen merkeissä :) !

-Hannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti