lauantai 19. elokuuta 2017

Suurhaukia

Kolmena perättäisenä päivänä pääsin vesille ja kelien osuessa kohtuullisiksi piti tietysti käyttää saumat vertsu hommiin. Ensimmäisenä iltana on aikaa vain pikaiselle iltapistolle ja lähden katsomaan erään järven tilannetta mistä kokemusta oli vain yhden kevät reissun verran. Odotettavissa oli ainakin haukitapahtumia.. Ja niinhän siinä kävikin, veneen alle löytyi heti kaloja mutta ihan hullulla napilla ne eivät olleet, kuitenkin pienellä väriruletilla sai kalan aina puremaan :) Hyvinkin nopeasti oli useampi keskikarkea hauki käynyt näytillä. Kuhamaisia kaikuja löytyy myös kohtuullisesti, mutta niistä en saa kaivettua tärppiä.. Pari oikeasti isoakin kalaa oli alla, mutta siihen on totuttu lajissa ettei niitä ihan niin vaan sieltä ongita. Parin tunnin iltalennon saldoksi jää 7 haukea 80-95cm haitarissa.


Päivä 2

Nyt oli aikaa pidemmälle reissulle ja valitsin uuden mielenkiintoisen järven vähän pidemmän matkan päästä. Aikaa olisi luodata täysi ilta. Kerrankin kartasta katsottu ranta osuu laakista sellaiseksi että siitä saa veneen alas ilman suurempia hikoiluja, hikoiluksi se kyllä meni kun yritin yksin repiä traileria ja venettä ojasta, mutta ei siitä sen enempää :D Ensimmäinen puolituntinen kuluu ilman ensimmäistäkään isoa kalaa ruuduilla ja ajatus väärästä järvestä alkaa jo kypsymään. No ihan niin helpolla ei saa kuitenkaan luovuttaa ja jatkoin ajoa. Lopulta kaloja löytyykin pieneltä alueelta paljon ja jigiä saa syöttää jatkuvaan tahtiin, nättiä! Kalat ei vaan pure.. Ei sitten millään. Ilta alkaa jo häämöttää ja munat on tukevasti padassa.. Jatkan kuitenkin takomista ja se varovasti odotettu ilta ikkuna aukeaa pieneksi hetkeksi. Tästä onnistun saamaan kolme tärppiä  ja niistä kaksi saan ylös 70 & 67 cm yksilöt. Ei mitään jättejä, mutta jotain kuitenkin :) !

70cm
Yksi parhaimmista tämän järven löytyneistä kaloista, tuttu kuvio :)

Päivä 3

Tällä kertaa lähdimme kaverin kanssa tutkimaan uutta isompaa järveä. Reissua oli odotettu jo pidempään. Olimme ladanneet melko kovia tavotteita päivälle, 110cm pitäisi saada hauessa rikki.. Kuhiinkin pitäisi olla hyvät mahkut, mutta ne tulee sitten "sivarina" jos on tullakseen :D Melkoiset poltteet oli päällä kun ajeltiin aamulla kohteeseen.

Ensimmäiseltä luotauspaikalta löytyy kaloja alle sopivaan tahtiin, mutta puremaan ei niitä saada.. Kello taitaa olla jo lähellä puoltapäivää kun yksi kaiusta reagoi.. Kala ampuu jigiin siihen malliin että vastarin jälkeen oli selvää, suurhaukihan se siellä :) Kala pistää hyvän matsin pystyyn, vääntöjen päätteeksi haavissa lepäilee erittäin hieno hauki, tämä yksilö on venynyt mittaa 110cm asti ja se on hyvässä kunnossa. Vaaka kertoo sille painoksi kuitenkin "vain" 8kg. Kaverin kanssa kyllä odotimme molemmat jotain ysillä alkavaa, mutta ei niin ei vaikka toiseenkin kertaan punnitaan. Erittäin hieno hauki :)!
Tälle kalalle kelpasin Westinin Slimteez 9" värissä Terminator

Tapahtuman johdosta vaihdamme aluetta. Itseasiassa nyt päästään vasta itse kohdepaikalle :). Homma jatkuu tutulla kuviolla, ei pure vaikka mitä tekee. Emme saa edes kaloja nousemaan jigeille. Jossain välissä bongataan penkan reunalta sen verran mittakuhia, että on ihan pakko pysähtyä heitolle. Itsellä jäänyt tällä kaudella heittojigaus niin vähälle, että pääsen jo ihan innostumaan aiheesta :) Heitämme pari ankkuria ja näytillä käy 20 kuhaa, täytyy pysähtyä joku toinenkin kerta :D Tähän hetkeen mahtuu myös mielenkiintoinen tapahtuma, ensin jigiin ottaa mittakuha ja samantien siihen iskee todella ison oloinen hauki, kala käyttäytyy hyvin junamaisesti ja se tuskin edes huomaa omaa painostusta siiman toisessa päässä, lopulta kala sylkäisee evään pois ja kelaan veneeseen aika rajun näköisen kuhan. Kyljessä oli sen verran syvää ja pitkää vekkiä että ihan keskikarkea hauki sitä kuhaa ei imeskellyt.. Myöhemmin vielä luodattiinkin paikka, mutta se kala oli poistunut alueelta.

Jatkamme vertsuhommaa ja nopeasti alle löytyy kaloja. Jotain on muuttunut sillä nyt jokainen kala nousee innolla jigeille, nyt alkaa vaikuttaa siltä että kohta tärppää. Joku ripaus silti jää uupumaan sillä sitä tärppiä ei vaan kuulu. Ilta alkaa pikkuhiljaa lähestymään ja taas ikkuna raottuu.. Ensin kaveri käyttää näytillä paksuselkäisen 103cm hauen, nättiä!
Kohta on oma vuoro ja jigiin lataa taas suurhauki, tämä yksilö on tasan metrin pituinen ja tämäkin kala on paksu selkäinen.


Hetki ajoa ja löydämme taas hyvinkin haukimaisen kaiun alle. Hetki härnäystä ja saamme vahvistuksen siitä kun kala lataa kovaa tarjoamaani kumiin! Hetki vääntöä ja saamme näköhavainnon kalaan, sen verran hyvältä näyttää että saattais olla päivän paras? Ja niinhän se onkin, ei pituuden puolesta mutta hienolta paksulta hauelta löytyy painoa 8,9kg :)

106cm
Twinteez Toxic Tomaton huijjaama :) 


Tähän tapahtumaan oli hyvä lopettaa antoisa päivä :)

-HannuEi kommentteja:

Lähetä kommentti