perjantai 6. lokakuuta 2017

Vertsua

Edellisviikolla aukesi sopivasti kalapäivä ja olin vähän kahden vaiheilla lähdenkö heittämään haukea vai vertsuttelemaan ja testailemaan uutta keppiä. Päädyin kuitenkn vertsuiluun ja lähdin järvelle aamupäivästä.  Hetki luotausta ja löydän pohjasta keskikarkean hauen. Ties miten moni kumitarjous lähtee alas kunnes saan kalan leipomaan kiinni ja noin 95cm hauki käy veneenlaidalla irrotettavana. Homma jatkuu ja kaloja löytyy, mutta harvakseltaan saan niitä ottamaan. Aina välillä kalat haukkaa kuitenkin kumia ja saan muutamia kuhia 70-79cm väliltä ja siihen päälle perus keskikarkeita haukia.Jossain kohtia löydän syvän lahden edustalta useamman paremman hauen, mutta ihan mihin vaan ne ei kyllä ota! Ensimmäistä kala hinkkaan tovin kunnes tarjoan sille westinin twinteeziä värissä "official Roach" ja sehän kelpaa välittömästi. Hauki pistaa hyvän matsin pystyyn ja kohta haavista kaivetaan selkeää suurhaukea. Käytän kalan puntarissa ja sille selviää painoksi 8,25kg 107cm varteen, nättiä!
Homma jatkuu ja kohta saan veneen alle toisen hauen. Se kelpuuttaa slimteezin yhdestä omista suosikki väreistä "sweetandsour". Tämä kala ei erityisen pirteä ole ja se lepääkin melko nopeasti haavin pohjalla. Käytän kalan mitalla ja se on 104cm. Komeeta, päivän toinen suurhauki!Homma hieman hiljenee, vaikka kaloja löytyykin veneen alle tasaisesti. Jonkun kalan sieltä täältä saa puremaan. Yksi tapahtuma jää mieleen kun ryssin hyvän kuhan. Pitkän härnäyksen jälkeen kala nousee hitaasti jigille ja kopauttaa kiinni. Jarru on jäänyt kuitenkin löysälle edellisen kalan kanssa ja antaakin reilusti myöden vastarissa. Hetken pitelen ison oloista kalaa, mutta se irtoaa.. Ei voi mitään!


Iltapäivästä saan vielä yhden paremman hauen ja se osoittautuukin päivän parhaaksi. Tämäkään kala ei ihan heti jigiin leivo mutta tarpeeksi kun jaksaa hinkata niin lopulta se kolauttaa! Kala ottaa heti vastarista tiukan spurtin, parit tiukat veneen kierrot syvällä ja kohta haavissa lepäilee taas nätti hauki. Tämä kala on kerryyttänyt pituttaa 109cm ja hyvärunkoiselta kalalta löytyy painoa 9,15kg :)

Transparentroachin huijaamaTämän jälkeen saan vielä muutaman kalan ja palailen rantaan. Päivän saldoksi jää 5 kuhaa 70-79cm väliltä ja reilu kymmenen haukea joista kolme oli suurhaukia.
-Hannu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti