torstai 2. marraskuuta 2017

Sohjonsekaiset haukikarkelot

Viikonloppuna oli mahdollisuus lähteä vesille toisena päivänä, joten tilaisuus oli oitis hyödynnettävä. Lähdimme kaverin kanssa tutkimaan kohdetta mistä ei avovesi ajan kalastuksista ollut kokemusta, joten ihan mielenkiiintoinen reissu oli luvassa. Kellojen siirto oli jäänyt huomioimatta joten ollaan heti tunti myöhässä, iltapäivästäkin pitäisi karsia vikat tunnit pois joten luvassa oli siis tynkäpäivä.


Jossain kymmen tienoilla päästään rantaan ja ryskätään venettä jäiden läpi järveen. Kamat veneeseen ja menoksi!Alamme mättämään kumia ulapalle ja heti lähtörannassa alkaa tapahtua tuplatärpin muodossa, mutta vain toinen käy näytillä, peli auki! Matka jatkuu ja nopeasti selviää että hauki on napillaan sillä kaloja alkaa kertymään tasaisen varmasti ja vielä ihan nättiä kalaa 5-6kg haarukassa :) Harmillisesti karkuutan yhden melkovarman suurhauenkin mutta tästä tilanteesta jää muistoksi vain kaksi kumin läpäisevää viiltoa..

Päivän peruskalaa:)
Muutamaa kalaa myöhemmin vapa niiaa hieman syvempään ja kohta haavista kaivetaan päivän ensimmäinen suurhauki! Tämä otus vuotaa todella pahasti joten mitat jää tällä kertaa kalasta ottamatta, mutta selkeästi yli metrin kuitenkin :) 


Hetki vielä taotaan ja lähdetään tutkaisemaan hieman uutta kulmaa. Nopeasti täältäkin löytyy haukia siimanpäähän, taidamme saada neljä kalaa jotka kaikki ovat 90-97cm haarukassa. Tämän jälkeen hieman hiljenee ja palaamme aamun kuumimmalle alueelle. Hyvä meno ei tunnu laantuvan ja vähän väliä kumeja viedään voimalla, kovia tärppejä ja pirteitä haukia vaikka vedenlämmöt onkin kaksi astetta, hienoa kalastusta! Kohta saan kumiin selkeästi paremman kalan töötin, mutta en saa kohti ampuvaa kalaa pysymään.. Muutaman heiton jälkeen samasta kohtaa ladataan voimalla ja pääsen nittaamaan hyvälle kalalle vastaria! Pari kertaa kala ui veneen ali pohjia pitkin, kunnes saan sen käskytettyä pintaan ja siitä haaviin, jes! Tälle kalalle oli kertynyt painoa 8,4kg ja pituttta 107cm :)

Shadteezin kelpuuttanut 


Pari pienempää kalaa väliin ja taas samalle paikalle tarjottuun shadteeziin leivotaan voimalla! Meter Fisk huudot raikuu järvellä kun annan ensipainetta kalalle, nyt on kyllä ison kalan otteita vavan päässä! Hetki puljausta ja haavissa lepää jälleen hyvä kala :) Kala kellottaa vaakaan 8,65kg lukemat, veikkailen sitä saman pituiseksi kuin aikasempaa, mutta nyt kyllä oma silmä kusettaa sillä kalalta löytyikin yllätykseksi pituutta 113cm :) !


Syönti ei tunnu loppuvan missään kohtaa vaan saamme haukia tasaisesti loppuun asti. Loppu puolella karkuutamme molemmat kaverin kanssa mahdolliset suurhauet eli mahdollisuuksia olisi ollut vielä kovempaan päivään. Hyvin kuitenkin onnistuttiin :) Tynkäpäivän saldoksi jäi 17 kalaa joista muutamaa pienempää luukunottamatta kaikki olivat +90cm. Erittäin hyvä keskikoko siis! Tänä syksynä on vähän tuntunut siltä että kunnon nappi on jäänyt uupumaan, mutta nyt osuttiin siihen odotettuun kovaan syöntiin.

-Hannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti