lauantai 23. elokuuta 2014

19.8. Handyyn kanssa vesillä

Lähdin Handyyn vieraaksi hänen kotivesilleen. Tarkoitus oli aluksi heittää hetki haukea ja loppuillasta siirtyä jigaamaan kuhien ja ahventen toivossa.
Handyy ohjasi veneen haukipaikoille ja siirryttiin rannalle heittämään. Kyseisessä paikassa ei kappalemäärillä juhlita, mutta jos tärppi tulee on kalalla yleensä kokoa puikkaria enemmän. Alettiin tykittää kumia veteen.
Alkuun oli hiljaista, Handyylle yksi varovainen tärppi kumiin ja
minulle muutama tärppi kun yritin hetken aikaa jigailla ahvenia. Handyy katosi kulman taakse ja jäin itse veneen luokse jigailemaan. Kohta alkoi Handyyn suunnalta kuulua huutoa joten nappasin äkkiä punnitusvehkeet ja kameran mukaan. Paikalle päästyäni Handyy oli juuri ottamassa nättiä haukea liplockiin. Hyväkuntoinen sisävesihauki täräytti vaakaan lukemat 6,6 kg ja mittaa löytyi 99 cm. Ottipelinä PuMu-värinen Svartzonker McRubber. Muutama foto ja kala takaisin kasvamaan.


Sitten oli aika siirtyä kunnolla jigaamisen pariin. Varovaista ottia oli mutta tapahtumia tuli kuitenkin tasaiseen tahtiin. Alkuun joitakin 200-300 g ahvenia ja alamittakuhia. Sitten Handyylle iski vähän parempi kuha jolta mittaa löytyi 57 cm.Vaihdettiin paikkaa vastarannalle josta taas alkuun muutama alamittainen kuha. Sitten Handyylle kova tärppi ja vapa jäi vastarin jälkeen hyvälle mutkalle. Kuulemma ihan nätti kuha kiinni ja hetken väsytyksen jälkeen oli nätti kuha ylhäällä. Mittaa 65 cm ja painoa 2,3 kg. Muutama kuva ja takaisin kasvamaan kuten muutkin illan kalat.


Tuon jälkeen ilta alkoikin hämärtymään sen verran että lähdettiin paluumatkalle. Kiitokset kipparille mukavasta reissusta!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti