maanantai 11. elokuuta 2014

Ahventen parissa 10.8

Tarkoituksena oli lähteä katsomaan erään järven  ahvenenten  aktiivisuutta illaksi jigivälinein. Hieman poltteitakin oli, kun ei tälle järvelle vielä koko avovesikautena päässyt. Rannassa keli näytti otolliselta ja tuuli kävi suunnasta mikä yleensä on tällä järvellä isompien ahventen mieleen. Gps käteen ja pitkä siirtymä selkävesille tutuille ahvenpaikoille. Ensimmäinen ankkurointi alkoikin mukavasti, ahventa alkoi tulemaan tasaiseen tahtiin, mukavaa filekalaa 200-450g. Haukiakin kävi veneessä vähän väliä suurimmalle laiheliinille kertyi painoa n5kg.




Sama ankkupaikka tarjosi hyvin kalaa pitkälle iltaa. Myöhemmin myös isommat ahvenet heräilivät ja muutama saatiin näytillekkin, suurimman ollessa mukavat 43cm/900g, seuraavat 600g ja 550g.




Myöhemmin paikan hieman hiljennettyä päätimme ottaa uuden ankkuroinnin, hieman sivummalle noin 30m päähän. Taas alkoi ahvenia tulemaan tasaisaisesti suurinten pysytellessä noin 400g tuntumassa, mukavaa fileahventa taas :) Kellon lähennellessä kahdeksaa ajattalimme pikkuhiljaa alkamaan lopetella ja pakkailla kamoja, kuitenkin päätimme heittää vielä hetken. Tämä osottautin hyväksi valinnaksi sillä hetken päästä jigiäni vietiin hieman raskaammin..  Painoa jigikepin päässä tuntui mukavasti ja potkut olivat ahvenen tapaiset... Tässä kohtaa alkoi mielessä käymään reilumman kokoinen ahven ja otin haavinkin lähelle  varmuuden vuoksi, mutta haukien runsauden takia yritin vain malttaa mieleni ja ajatella siiman päähän hauen.. Ensimmäisen kerran kun kala tuli veneen vierellä pintaan totesin kalan ahveneksi ja otin nopeasti haavin käteen ja kauhaisin kalan haavin pohjalle, tässä kohtaa oli fiilikset aika hyvät sillä haavissa näytti köllöttelevän tuhdissa kunnossa oleva kilokala :) ! Nopeasti kala mitoille ja puntariin. Mittaa löytyi saman verran kun illan aikaisemmalta isomukselta mutta vaaka pysähtyi lukemiin 1200g ! :) Jes ! Muutamat kuvat ja kala takaisin elementtiinsä! :)







Hetken vielä yritimme, jos tarjolla olisi ollut muitakin.. Isommista ei enään kuulunut, mutta pienemmät lajitoverit sensijaan olivat vielä hyvällä purulla. Tähän olikin hyvä lopetella, kamat kasaan ja pitkä siirtymä rantaan. Illan saldoksi jäikin reilu satsi filekalaa, keskikoon pyöriessä 300-350g tuntumassa. Haukia kävi irrotettavan noin 20kpl, keskikoon ollessa noin 2kg. . Joku päivä taas uudestaan ! :)

-Handyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti