keskiviikko 20. tammikuuta 2016

16.-18.1. Paluu maan pinnalle

Aivan nappiin menneen perjantain pikapiston jälkeen viikonlopun onginnat sujuikin sitten tutuissa ja turvallisissa merkeissä, eli lähinnä pientä ahventa ja niitäkin onneksi vähän ettei nyt ihan hulluksi mene tämä touhu. ;)

Lauantaina ongittiin hienossa aurinkoisessa kelissä pitkä päivä selkävesillä. Kalat löytyivät vasta iltahämärässä edellisviikonlopun pelipaikoilta. Paikalla olimme tietysti liian myöhään ja alkuun meininki kaiussa oli suht hyvää mutta hämärän saapuminen lopetti kalojen aktiivisuuden lyhyeen. Pienen aktiivisen hetken aikana tapahtumiksi kertyi muutama hieno nousu, pulssia nostattanut raskas tärppi sekä Handyyn nelisatanen ahven. Isoakin kalaa oli taas paikalla, mutta täällä olisi pitänyt olla aiemmin.... Vaikean päivän saldo oli kahteen mieheen huikeat kuusi ahventa, suurimmat 410 & 315 g. Aika lailla sellainen normipäivä. :)


Sunnuntaina suuntasimme uskoa täynnä heti aamusta suoraan edellispäivän ja -viikonlopun pelipaikalle. Päivä alkoikin hyvin kun heti ekoilla rei´illä oli elämää ja välivedessä uitetut tasurit kiinnostivat kaloja mukavasti. Heti päivän ekasta reiästä onnistuin saamaan avauskalan, reilu 200 g ahvenen joka nostatti toiveita entisestään vaikkei tuon isompi ollutkaan.

Luvattua lumisadetta ei näkynyt eikä kuulunut ja kelin koko ajan kirkastuessa kalan aktiivisuustaso laski ja tasurille sai antaa kyytiä ihan rauhassa, kaiun näyttökin pysyi lähinnä tyhjänä kaloista.
Kiersin jonkunlaisen lenkin vähän sivummalla aktiivisempia ahvenia etsien - turhaan. Selvästi parhaiten kalaa oli tuossa kohdassa mitä olimmekin eniten onkineet. Se ei vain syönyt, taaskaan.

Matalammasta Handyy löysi pienempää ahventa ja saikin niitä muutaman kappaleen. Itse kiertelin piirun verran syvemmässä ja omalta osalta lukemat oli päivän päätteeksi karut, kolme tärppiä joista kaksi ahventa ylös asti. Yhteensä ahvenia tuli kahteen mieheen kymmenkunta, suurimpana tuo aamun reilu 200 grammainen. Todella vaikea päivä ja jälleen osoitus ison ahvenen pilkinnän haasteellisuudesta.

Maanantaina valittiin hieman rennompi vaihtoehto ja jäätiin ihan lähivesille. Mukava oli vaihteeksi nukkua hieman aamukuutta pidempään. Kymmenen kieppeillä jäälle ja suoraan oletetulle pelipaikalle. Pakkanen oli vähän kiristynyt, nyt mittari näytti -20 ja päivästä oli tulossa kirkas. Tuulta ei onneksi juuri ollut, joten ihan mukava keli pilkkiä. Handyy alkoi kiskoa pienempää ahventa heti ekasta reiästä, itsellä meni pari ekaa reikää tyhjää onkiessa. Taisi olla kolmas reikä kun kaikukin kertoi elämää olevan vähän enemmän ja siitä reiältä tulikin useampi ahven, suurimpana oikein passeli filekala, n. 250 g. Handyy kyttäsi sitkeästi samaa reikää ja veti tasaiseen tahtiin pientä ahventa ja väliin filekalojakin.
Ensimmäisen tunnin jälkeen meininki vähän rauhoittui, vaikka se aika rauhallista oli ollutkin koko ajan. Passiivisten kalojen härnäilyyn kyllästyneenä heitin pienen hakulenkin sivummalla lähinnä tyhjää pyytäen. Handyy kyttäsi sitkeästi pienellä alueella ja sai kalaa tasaiseen tahtiin. Yleisilmeeltään syönti oli kyllä taas todella vaikeaa ja kaikki temput sai tehdä eivätkä nekään meinanneet auttaa. Kolmen aikoihin päätettiin lyödä kamat kasaan ja suunnata rantaan. Vaikean päivän saldo oli kasa silppua ja sopivat ruokakalat yhdelle miehelle, 8 kpl 200-300 g ahvenia. Näistä suurimman osan sai Handyy tasurilla ja morrilla kikkailemalla, oma saldo jäi aika vaatimattomaksi.


Kaiken kaikkiaan hieno vklp taas jäillä vaikka nihkeää olikin. Toki perjantain onnistumisen jälkeen jaksaa näitä vaikeampia reissuja tehdä taas aika reilusti. :) Nyt kun on pari päivää ollut jäiltä pois niin alkaa taas vähän polttelemaan, onneksi kohta pääsee taas!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti