maanantai 25. tammikuuta 2016

Muutamia reissuja

23.1  Lähdimme 3 miehen voimin etsimään isompia ahvenia selkävesiltä. Jäätä on jo kertynyt tarpeeksi autolla liikkumiseen, joten siirtymät taittui mukavasti ilman hikeä :) Alkuun kokeilimme eräältä vesipaikalta mikä sattui juuri olemaan hyvällä alueella, tässä kuitenkin oli melko kuollutta ja vain muutamia pienempiä ahvenia näkyi kaiussa. Pieni siirtymä gps pisteelle mistä emme vielä olleet tänä talvena käyneet. Ensimmäinen reikä alkoi lupaavasti kun tiputin tasurin väliveteen ja samantien näkyi nätti viiva pohjan tuntumassa, ei kuitenkaan tasuri kelvannut. Hetken kokeilin erilaisia värejä tuloksetta. Seuraavaksi tiputin pienen vertikaalin 1m pohjan yläpuolelle ja samantien joku kiinnoistui ja seuraili hetken tarjousta kunnes koppaisi kiinni, nätti 650g ahven pyörähti jäälle!







Avauskalan jälkeen sain vielä muutamia file ahvenia jotka paukutti ihan raivokkaasti jo lennosta jigiin ja joku taisi tasurillakin tulla :) Nyt vaikutti jo ihan mukavalta aikasempiin reissuihin verrattuna kun kala on ollut todella passiivista. Tämän jälkeen oli hetken hiljaisempaa kunnes reijjälle pyörähti mukava parvi ahvenia, viivaa oli paksuna patjana, nyt ei vaan tuntunut tasurin kelpaavan  kaloille...  Hetken jo luulin että nyt alkaisi puremaan.. Parvi kuitenkin häipyi nopeasti reijjältä enkä niitä kerennyt härnäämään sen enenempää. Tämän jälkeen lyhyt syönti loppui kuin seinään ja loppupäivä kuluikin tutuissa merkeissä eli tärpit olivat tiukassa :). Alueella pyöri kuitenkin ihan nättiä kalaa ja ajoittain meni isompia parvia kovaa vauhtia reijän alta, joten kala oli ainakin liikkeessä. Niitä ei vain saanut ottamaan mihinkään.

Epätarkka kännykällä napattu kuva, kyllä siellä tavaraa oli ajoittain..

24.1 Lähdimme Suurkalastajan kanssa uudelle vesistölle. Aikaisempina päivänä tutkailtiin useampia tunteja pohjakarttoja ja mietimme kohdetta. Päätimme lähteä eräälle syvemmän veden äärellä olevalle loiva reunaiselle harjanteelle mistä pitäisi löytyä matalimmillaan 8m vettä. Pieni siirtymä jalan pelipaikoille ja ensimmäiset reijät pyöräytettiin 10m veteen. Kauaa ei tarvinnut tasuria uittaa kun alkoi pohjan tuntumassa näkyä viivoja, tasurit kiinnosti mutta tärppejä ei kuulunut. Seuraava reikä osui 8m veteen, kauaa ei tarvinnut härnäillä kun pieni ahven koppaisi tasuriin välivesistä. Samaan aikaan suurkalastaja käyttää jäällä kiloisen hauen. Mukavasti näkyi ahventa kaiussa, kiinnostustakin oli kun ahvenet nousi ajoittain ihan mukavastikkin tasurille. Seuraavalla reijjällä olikin sitten tarjolla ihan mukavia ahvenia. Tiputin tasurin 3m kannen alle, alla oli vettä 8m. Samantien lähti useita viivoja tasurille vauhdilla ja kauaa ei kestänyt kun sain terävän tärpin, tämä ei kuitenkaan jäänyt kiinni, seuraava viiva tulikin jo vauhdilla tasurille ja nyt näytti jo paksummalta viivalta, joku rouhaisi mukavasti tasuria muttei jäänyt taaskaan kiinni... Hetken vielä näkyi kalaa kaiussa ja osa oli varmasti parempia kaloja. Nyt vaikutti ihan mukavalta! Tämän jälkeen ahventen aktiivisuus kuoli täysin. Useita tunteja kului tärpeittä vaikka kalaa kaiussa näkyi joka reijällä. Iltapäivästä kävimme matalemmassa 5m vedessä ja sieltä löytyi paljon pienempää ahventa mutta ei nekään kummoisella syönnillä ollut, muutaman reijän jälkeen todettiin ettei tänne silppuja tultu onkimaan joten takaisin syvemmälle. Loppupäivä menikin rauhallisissa merkeissä. Nihkeän päivän saldo jäi pariin pieneen ahveneen ja yhteen haukeen, eli todella vaikeaa taas.. 

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti