perjantai 11. maaliskuuta 2016

Haukien perässä

7.3 Oli kohteena uusi rehevä ja matala järvi. Kiirettä en aamulla pidellyt ja vavat sain pyyntiin kun kello lähenteli yhtätoista. Aloitin alueelta mistä löytyi pienehkö 5m syvyinen alue. Ensimmäinen vienti tulee heti ja jäällä käy todella hyväkuntoinen +3kg hauki. Tämän jälkeen kaloja napsuu tasaisen väliajoin mutta tuo kolmonen jää suurimmaksi. Pilkkien saan paljon särkeä niinkuin odotinkin, hauelle on ruokaa siis :). Kahden maissa siirtelen vavat hieman sivummalle ja saan enään muutaman pienemmän hauen. Päivän saldoksi jää 9kpl haukia joista tuo kolmonen oli suurin. Lähes jokainen saamani hauki oli poikkeuksellisen lihava niin selän kun vatsankin puolesta, täältä voisi myös löytyä lihavia suurhaukia? Potenttiaalia ainakin on..

päivän eka


9.3 Oli sitten tutumpi järvi menneiltä vuosilta, tällä kertaa matkaan lähti myös kaveri. Tarkoituksena
oli täkyillä haukea ja yrittää pilkkiä siikoja siinä ohella. 8 Jälkeen oltiin rannassa ja pienen patikan jälkeen pääsen virittään pari vapaa oletetulle kalapaikalle. Viritän vain kaksi vapaa kun ei luottoa juuri ollut että kuolleeseen napsuu syvänpäältä, ainakaan ennen se ei ole kelvannut. Tämä ajatus keskeytyy melko nopeasti kun joku hakee syötin heti hotspotilta! Siima tyhjentyy puolalta nopeasti, niinkuin monesti syvänpäältä iskenyt kala tekee :). Isken vastaria ja pienen painin jälkeen jäälle läpsähtää nätti 95cm järvikala, painoa tältä löytyy reipas viisi kiloa. Mukava aloitus!Tästä innostuneena viritän pari lisävapaa syvään vaikkei eläviä täkyjä vielä ollutkaan tarjolla. Kohtahan sieltä napsuukin pari kalaa 3.5-4kg väliltä. Tämän jälkeen homma hiljenee haukien osalta mutta saan pariin vapaan elävän syötin. Sitten siikojen perään.. Kaveri saa melko nopeasti komean +600g kalan ja itse hieman sivummalta pienemmän yksilön. Tämän jälkeen siiat katoaa paikalta ja morria saa värisytellä niiltä rauhassa. Kaveri on virittänyt omat vapansa matalaan ja sieltä napsuu jatkuvasti pieniä alle kilon haukia.


Iltapäivällä sitten hauki tuntuu taas aktivoituvan ja saan useamman viennin joista pari noin 4kg haukea saan käytettyä jäällä, ihan mukavia energisiä kaloja! Iltapäivällä tulee myös muutama siikatapahtuma kun kaveri saa samaiselta reijjältä mistä aamupäivälläkin pari siikaa joista suurempi on yli 700g. Yritämme hämärään saakka ja saamme vielä pari todella varovaista vientiä..

Peruskala syvänpäältä
+700g/43cm
Päivän saldoksi jää 13 haukea, omat 5kpl on keskikooltaan +4kg ja kaverin matalasta koukutetut ovat taas keskipainoltaa alle kiloa..

88cm
10.3 On kohteena jälleen uusi järvi, todella matala ja rehevä sellainen. Vesistöraportin mukaan pitäisi järveltä löytyä yksi pieni 4m syvänne. Helppo päätös mistä aloittaa uuden järven tutkiminen.. Muutaman pyöräytetyn reijän jälkeen osun montun reunalle ja siitä lähden iskemään vapoja pyyntiin. Juuri kerkeän istahtamaan jakkaralle kun ensimmäinen vienti räpsähtää n.2m vedestä. Päivä starttaa heti mukavalla 88cm hauella! Tämän jälkeen saan nopeasti pari pientä haukea.. Jonka jälkeen hieman hiljentyy..


Siirtelen osan vavoista matalaan alle metrin veteen ja silloin alkaa tapahtua, vientejä napsuu jatkuvasti mutta lähes jokainen kala irtoaa vastarissa tai on vienyt syötin.. Kalat eivät tunnu vievän ollenkaan siimaa vaan jäävät avannon alle syötti suussa.. Hieman alkaa jo harmittaa kun tartutus tuntuu lähes mahdottomalta. Jossain kohtaa taas hiljenee ja päätän siirrellä vavat. virittelen vavat montun toiselta reunalta matalaan päin ja melko nopeasti saan pieniä haukia matalan puolelta. Muitakin tapahtumia on paljon, mutta päivän teema eli tuskaiset tartutukset ovat arkipäivää ja suurin osa kaloista ei tule jäälle saakka. Päivä alkaa pikkuhiljaa käymään vähiin ja päätän siirtä vielä kerran vapoja.. n2m syvyiseltä aluuelta löytyykin sitten niitä karkeampia kaloja! pari +80cm kalaa käy jäällä yksi sellainen myös tippuu kesken väännön, pieniäkin tietysti paikalta tulee jokunen. Illan viimeisillä hetkillä sitten räpsyy vielä parit kalat joista suurempi on 93cm ja pienin jotain 80cm ja sen väliltä, mukavia kaloja! Tähän on hyvä lopettaa sen verta pimeääkin on jo..


+80cm
Näkemiin!Päivän suurin, noin 6kg yksilö


Päivän saldoksi jäi 15kpl haukia joista 5kpl oli yli 80cm pitkiä, varsin hyvän maun jätti uusi järvi. Kalaa oli todella paljon mutta se ei kunnon napilla vain tänään ollut. Huomiona myös että yli 2.5m vedestä en saanut koko päivänä mitään kalakontatia vaikka sillekkin annoin aikaa. Varmasti tuolta vielä löytyy isompiakin!


-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti