sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Vaikean päivän metrinen

25.2 Kohteena oli eräs järvi missä ei ole tullut käytyä pariin vuoteen. Odotukset ei hirveän suuret olleet kun sen verran vaikeaa kalastusta hauet ovat nyt tarjonneet. Rennolla otteella siis lähdettiin jäille!

Aamulla nappasin kaverin kyytiin ja siitä sitten kohti järveä. Kamojen raahaus järvelle ja ensimmäisenä oli vuorossa syöttien pilkkiminen. Kuolleitakin oli matkassa, mutta omasta mielestä syvän päältä kalastuksessa ovat elävät syötit osoittaneet toimivuutensa. Särkiä saimme nopeaan tahtiin joten kauaa ei tarvinnut aikaa tähän tuhlata. Seuraavaksi reikä rivistö penkan yli mikä tippuu 2 metristä 12 metriin. Itse laitoin pari vapaa matalan puolelle ja loput sitten penkkaan  eri syvyyksille. Kaveri laittoi vapansa matalaan ja kauaa ei tarvi odottaa kun jokin on hakenut sieltä syötin. Pienen painin jälkeen matolla lepää tukeva 85cm hauki!

85cm


Tämän jälkeen homma muuttuukin sitten melko kuolleeksi. Ainoastaan yksi epävarma kilahdus kuuluu syvän päällä olleesta vavasta, siinä kaikki tapahtumat puoleenpäivään mennessä.. Päätämme siirtää vavat toiseen päätyyn järveä. Itse virittelen kolmatta vapaa kun kaverilla jo ottaa ensimmäinen! Kala lähtee heti pitkään spurttiin ja on selvää että nyt on aamuista kalaa selkeästi isompi! Tämä kala jaksaa vääntää todella mukavasti ja hetki siinä vierähtää kun päästään näkemään kala, on se metrinen :)! Muutaman tiukan spurtin jälkeen matolla lepää 104cm tyhjävatsaista haukea :) Puntari kertoo kalan painoksi 7.150kg. parit kuvat ja suurhauki potkaisee itsensä takaisin avantoon! Pienet fiilistelyt ja sitten takaisin itse asiaan. Seuraavaa vapaa viritellessä ottaakin heti puikkari. Tämän jälkeen homma muuttuu taas hiljaiseksi. Aurinkokin tulee esiin ja toivomme haukien aktivoitumista, mutta turhaan.. Siirtelemme muutaman vavan ja saan vielä yhden viennin mikä viekin syötin. Yritämme lähes pimeään saakka mutta emme saa enään tapahtumia.

Päivän saldoksi jäi siis 3 haukea ja yksi vienti. Määrällä ei juhlittu mutta suurhauki tekee reissusta onnistuneen :)! Kaikki tapahtumat tulivat eläviin särkiin ja kuolleet syötit saivat lillua rauhassa.-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti