lauantai 10. syyskuuta 2016

9.9 Kuhaennätykseen parannusta

Tänään oli vuorossa taas vertsuttelua kun keli oli siihen passeli. Lähden heti aamusta liikkeelle ja tarkoituksena on olla vähän pidempi päivä järvellä. Ensimmäinen kaiku löytyy nopeasti ja se kelpuuttaa jigin heti, veneenlaidalla käy irrotettavana +90cm hauki. Seuraavaakaan ei tarvitse kauaa etsiä. Tiputan kalalle jigin ja se lyö heti kiinni, ei pysy.. lyö uudestaan, ei pysy.. Kala liikahtaa hieman sivuun ja parkeeraan veneen uudestaan sen päälle, taas se lyö jigiin ja nyt napsuu tärpistä fluorot poikki.. Näen kaiusta kuinka kala jää paikalle, mutta jigi tippuu syvyyksiin, onneksi ei siis jäänyt roinaa kalan suuhun. Päätän vielä kokeilla samaa kalaa ja se ottaakin toiseen jigiin hetken härnäilyn päätteeksi :D Tämäkin hauki oli +90cm eli ihan kiva keskikarkea siis :)

Todella nätti kaiku "katsastaa" jigin
Seuraavat pari tuntia kuluu hiljaisissa merkeissä useita nirsoja kaikuja onkien. Kello lähentelee puoltapäivää ja löydän kaiun mikä ottaa, Tiputan jigin mukavalle kaiulle kasin veteen ja se lähtee heti nousemaan tasaisen varmasti jigille ja tumpsauttaa kiinni! Vastaria kehiin ja nyt tuntuukin siiman päässä olevan painoa mukavasti, kala jää juromaan ottisyvyyteen ja pyörii veneen alla hetken kunnes se ampuu suoraan alaspäin, nyt on pakko olla iso kuha! Seuraavaksi kala ampuu todella pitkän spurtin ulapalle, kala pysähtyy hetkeksi ja jatkaa taas matkaa! Tässä kohtaa haaveet mahtikuhasta kariutuu.. Nyt alkaa ihan tosissaan jännittämään että mitä siellä siimanpäässä okein on, sen verta kovaa kyytiä mennään ja pitkälle.. Kala pysähtyy ja saan sitä venettä kohden. Seuraavaksi kala ui veneen alta syvällä juroen ja ampuu taas käsittämättömän pitkän spurtin toiselle puolelle! Varmaan ihan mielenkiintoinen näky kun kevyt soutuvene kirjaimellisesti lipuu kalan mukana tyynellä järven selällä :D Hetki tiukkaa vääntöä, pari raivospurttia ja pääsen näkemään kalan, ei todellakaan sitä kaliiberia mitä kuvittelin siimanpäässä olevan, mutta hieno kala jokatapauksessa! Kohta haavi heilahtaa ja pääsen irroittelemaan koukkuja kalan suusta. Kalalle kertyy mittaa 113cm ja painoa 9,1kg. Kauden suurin vertsuhauki siis! Nopeat kuvat ja kala lähtee kokemusta rikkaanpana takaisin :). Tämä yksilö oli aivan käsittämättömän voimakas ja pirteä, ehdottomasti parhaat väännöt mitä kalastuksen parissa on tullut koettua!


Kalalta puuttui yläleuasta kohtuu iso pala
Linssiin oli jäänyt vesipisara, joten pönö on hieman epäselkeä.
Mahassakin oli evästä :)
Seuraava tunti kuluu hiljaisissa merkeissä. Aurinko alkaa tulemaan esiin ja yhtäkkiä järvellä on hiostavan kuuma. Vaatteita saa keventää ihan reilusti. Kalatkin tuntuvat nousseen hieman pinnenpaan ja nyt ne alkavat myös syömään, ainakin hetkellisesti. Ensin löydän nätin kalan 3 metristä ja se lähtee heti nousemaan jigille, seuraa hetken ylöspäin jigin mukana ja lasauttaa kiinni! Vastarin jälkeen kala onkin heti pinnassa ravistelemassa päätään! Pienet jupimiset ja saan kalan kohtuu nopeasti haavittua, kala näyttää pykälää isommalta mitä viimereissun kuhat! Kalalta löytyy painoa 6,2kg ja pituutta 87cm, kuhaennätykseen tulee painossa siis 100g parannus :)
Parit viestit kavereille ja homma jatkuu. Seuraava kala löytyy heti ja tämäkin kelpuutta jigin sen enempää empimättä. Ei mikään jätti, mutta käytän kalan kuitenkin puntarissa, 2,9kg,69cm oli tämä kala. Nyt tuntuisi olevan kuhat lyönnillä!
 Hetki ajoa ja pääsen syöttämään jigiä pykälää paremmalle kalalle, se nousee jigille nätisti ja seuraa sitä ylöspäin siiihen malliin että tärpin voi jo haistaa, mutta ei sit kuitenkaan ota.. Päätän lähteä paikalle missä näin aikasemmin päivällä todella ison kaiun, jos se nyt ottaisi? Todennäköisesti löydän saman kalan, mutta nyt se ei päästä venettä päälle, ei sitten millään vaikka kuinka yritän.. Lopulta kala katoaa paikalta. Tämän jälkeen homma rauhoittuu ja kalat eivät enään kelpuuta jigejä. Seuraavat pari tuntia kuluvat hiljaisissa merkeissä. Palailen alueelle missä aamusta löytyi ne pari haukea. Pienessä hetkessä käy kaksi nättiä haukea irroittettavana joista toinen oli +90cm. Hetken vielä yritän mutta kalat tuntuvat olevan todella arkoja joten lopetan hommat tähän.

-Handyy
1 kommentti: