sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

18.6. Handyyn kanssa järvikalassa

Lähdettiin Handyyn kanssa alkuillasta järvelle tarkoituksena heittää alkuun haukea ja myöhemmin illasta siirtyä kuhan jigaukseen.
Aloitus tutuilta paikoilta antoi heti molemmille avaushauet ja ensimmäisen tunnin ajan kaloja tuli tasaiseen tahtiin. Vajaa kymmenen perushaukea ehdittiin käyttää veneessä reissun alkuun.
Kun ehdittiin hotspoteille syönti lopahti ihan kokonaan ja heiteltiin tunnin verran ilman tärppejä. Lahden perältä "varmasta paikasta" sentään Handyylle parikiloinen ja pirun kova tärppi sekä itelle pari varovaista tärppiä. Sitten oli aika pitää tauko ja siirtyä sen jälkeen kuhien metsästykseen. :)

Alkuun etsittiin kuhia vähän uusilta paikoilta mutta ei oikein saatu juonesta kiinni. Kaiku piirsi kuhannäköisiä otuksia parissa paikassa mutta jigiin ei saatu kuin pari varovaista tärppiä.

Sitten päätettiin lähteä soutelemaan kohti edellisreissun hotspottia.
Matkalla pysähdyttiin vielä niemenkärkeen jossa on hyvä penkka ja siinä olikin tavaraa kaiussa. Handyyn jigiin iski siitä reissun avauskuha, alamittainen mutta kuitenkin. Reilusti parempaakin oli tarjolla, hetki ennen tuota Handyylla oli todella kova tärppi joka ei kuitenkaan tarttunut. Isoksi kuhaksi sitä veikattiin.

Vähän ennen puolta yötä ehdittiin vihdoin viime reissun pelipaikoille. Vene ankkuriin matalikon päälle ja heittämään. Ilta jatkui edelleen todella vaikeana, kalaa kyllä oli paikalla paljon mutta ottihalut nollassa. Ei auttanut vaikka miten vaihteli jigin väriä. Kaiussa näkyi kuinka kuhat nousi koko ajan veneen alla uitettua jigiä katsomaan mutta eivät ottaneet millään kiinni. Ensimmäiseen tuntiin saatiin pari alamittakuhaa ja muutama tärppi sekä mukavana yllärinä jigiä puri 1430 g säyne. Mieleen jäi yksi tärppi joka tuli kun jäin heiton jälkeen uittelemaan jigiä veneen alle. Sieltä tärähti ihan jäätävä pommi, melkein lähti vapa käsistä! Mikä ikinä sitten olikaan niin ei kyllä ihan pikkukala voinut olla. :)

Yön pimeimmällä hetkellä tuli vähän valoa tunnelin päähän kun sain melkein peräkkäisillä heitoilla pari kuhaa joista suurempi 47 cm. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, tuon jälkeen homma meni taas todella vaikeaksi. Kahteen asti tahkottiin ilman lisätapahtumia ja sitten päätettiin luovuttaa.-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti