torstai 18. syyskuuta 2014

Aamukalalla

Keskiviikkona pitkän harkinnan jälkeen päätin lähteä pitkästä aikaa aamukalalle. Odotukset eivät olleet hirveän korkealla ajatellen kaikkia aikaisempia aamureissuja.
Renkaan sain vesille seitsemän paikkeilla. Odotukset laskivat entisestään katselessa peilityyntä merta ja kirkasta taivasta.
Paikoille tultua aloin kalastelemaan tuttua kaislanreunaa tarkasti läpi.
Tunnin päästä saavuin eräälle mökkikäytävälle jossa oli hieman sameampaa vettä. Ajattelin että josko täältä saisi edes jonkun tärpin. Muutaman heiton jälkeen oli joku kiinni. Tärppiä en tuntenut joten vastari jäi tekemättä, kala lähti vauhdilla kohti ja kun sain siiman kireälle tuntui muutama parempi potku ja irti... Hiukan jäi harmittamaan, mutta ei voi mitään. Heti perään puikkari kävi pamauttamassa Relaxin shadiin, seuraavalla heitolla jäikin kiinni.

Näiden jälkeen käytävä ei antanut enään tapahtumia.
Jonkun ajan kuluttua saavuin uudelle mökkikäytävälle jonne aloin tykittelemään shadia. Heti puikkari ylös ja lisäksi muutamat tärpit. Takaisin ulkoreunaan...
Nyt lahden lännenpuoleiseen reunaan osui olematon tuulenvire joka rikkoi hieman pintaa. Sinne siis.
Aloin haravoimaan paikkaa spinnerillä, tarkasti pitkin heitoin. Jonkin ajan kuluttua vähän vauraampi paukautti renkaan vierestä. Hetken väännön jälkeen kala antautui punnituspussiin, katselin että ehk joku metrin/seiskan kala. Mitta esille ja yllätyin hieman, pituutta hieman yli 111cm. Joo, arvio meni hiukan persiilleen...  Punnaus paljasti painoksi 100g yli kympin. Muutama kuva, takasin kasvamaan ja tottakai tuuletukset.


Tämän jälkeen kalastelin vielä nelisen tuntia. Loppuaikana muutama kala ylös, jokusia tärppejä ja muutama karkuutus. Pääasiassa loppuaika menikin nautiskellessa upeasta päivästä ja nätistä kelistä.

Pitäisi ehkä käydä useammin aamukalassa, kun vain pari kertaa vuodessa.

-Kabanossi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti