torstai 30. lokakuuta 2014

25.-28.10. Virallinen syyskauden avaus!

Kabanossin kanssa heitettiin neljän päivän setti läntiselle merialueelle. Kelluntarenkaasta heitettiin perhoa koko reissu vaikka kovat tuulet aiheuttivatkin vaikeuksia. Moni etukäteen suunniteltu spotti jäi kokonaan heittämättä kovan kelin takia. Valitsemalla paikat tarkasti tuulten mukaan homma kuitenkin toimi ihan hyvin.

Ensimmäisenä päivänä oltiin kokonaan uudella lahdella joka kartan perusteella vaikutti hyvältä kohteelta. Lahti olikin ihan hyvännäköinen mutta kova tuuli + samea vesi vähän hillitsi kovinta intoa heti alkuun. Etelätuulta 13-17 m/s, kovin keli missä ollaan renkailla ikinä oltu.
Päivä kului todella rauhallisissa merkeissä, kahteen mieheen käytettiin ylhäällä kuusi haukea joista suurin oli Kabanossin saama n. vitonen. Lähes kaikki tapahtumat suojaisista paikoista, suoraan tuulen alla sai heittää ihan rauhassa. Yhteistuumin päätettiin lähteä seuraavana päivänä eri suunnille.Päivä nro 2 alkoi vähän rennommalla otteella, uni maistui ja renkaat saatiin vesille vasta klo 11.30. Keli oli nyt tyyntynyt ja kirkastunut, ja vielä kun kohteena oli edellissyksyltä tuttu hyväksi todettu lahti, oli fiilikset vesille lähtiessä aika korkealla.
Pitkään ei tarvinnutkaan heittää kun molemmille napsahti avauskalat. Valuttiin myötätuuleen kaislanreunaa pitkin ja tapahtumia tuli mukavaan tahtiin. Kalat oli selvästi pienissä ryppäissä, välillä meni hetken aikaa tyhjää heittäessä kunnes yhtäkkiä saattoi tulla useampi hauki ihan samasta kohtaa.
Hämärään asti vedettiin vaikka syönti lopahtikin jo hyvissä ajoin päivällä.
Päivän saldo 11 kalaa ylös asti, suurimpana Kabanossin koukuttama nelonen.Kolmas päivä valkeni jälleen tuulisena. Kohteena ihan uusi alue joka kartalta katsottuna vaikutti hyvältä ja paikan päällä fiilis vahvistui. Sopivan kirkasta vettä ja hyvännäköistä kaislareunaa joka puolella. Eka pieni lahdukka oli alkuun sameavetinen ja ihan hiljainen, mutta lahden toiselta reunalta tuulen alta löytyi kirkkaampaa vettä ja samalla kalaakin. Pienellä alueella oli mukavasti kalaa ja 20 minuuttiin renkaassa kävi 7 haukea. Samalla kävi meidän reissuilla harvinaisempi juttu, eli tuplatärpistä molemmille kala ylös. :) Isoja eivät tuon reunan kalat olleet mutta hauskaa oli senkin edestä.


Sitten nostettiin renkaat selkään ja käveltiin saaren läpi toiselle puolelle.
Kaloja alkoi napsumaan heti kun tajusi jättää sisätaskut rauhaan ja mennä heittämään kaislan ulkoreunaa. Hetken aikaa oli pientä syöntiäkin mutta iltapäivää kohti meininki rauhoittui selkeästi.
Iltapäivällä oli eräässä reunassa vielä pieni piikki jolloin oli tapahtumia mukavasti lyhyessä ajassa.
Hämärään asti vedettiin taas, saldona 19 kalaa ylös asti ja reilusti tapahtumia päälle. Päivän suurin n. 5 kg jälleen Kabanossille. Harmittamaan jäi useampi isomman kalan tärppi joita ei saatu tartutettua.Reissun neljäs ja viimeinen päivä vietettiin samalla suunnalla kuin edellinen päivä, sen verran hyvä maku jäi paikasta. Päivä alkoi lupaavasti kun edellispäivän "puikkarireuna" antoi taas nopeaan tahtiin useamman kalan. Siirtymä taas saaren läpi toiselle puolelle ja viivaa veteen. Keli kirkastui koko ajan iltaa kohti ja aamun vähäinenkin syönti oli enää pelkkä muisto. Loppupäivä kului todella vaikeissa merkeissä, tärpit oli harvassa ja ne vähät olivat todella varovaisia. Kovalla työllä käytettiin ylhäällä 16 haukea joista suurinkin taisi jäädä alle kahteen kiloon. Isommista ei yhtään varmaa havaintoa.Kaiken kaikkiaan hieno pidennetty vklp vesillä, hauskaa oli niinkuin aina näillä reissuilla eikä harmita vaikka ei tullutkaan paljon ja isoja kaloja... ;) Neljän päivän kokonaissaldo 52 haukea ylös asti, Kabanossille reissun kolme suurinta kalaa, pari vitosta ja yksi nelonen. Itse keskityin puikkareihin.

Kiitokset Kabanossille hienosta reissusta, tästä on hyvä jatkaa kohti kylmempiä vesiä!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti