torstai 16. lokakuuta 2014

Järviä kiertelemässä

Yhtäkkiä tuli idea lähteä kiertelemään järviä muutamaksi päiväksi. Olin juuri hankkinut kelluntarenkaaseen kaijun, joka antoi uutta intoa etsiä uusia mestoja. Kiikarissa oli jokunen uusi järvi joita voisi kierrellä.

Perjantai iltapäivällä starttasin auton ja perillä olin noin kaksi tuntia ennen auringonlaskua. Päätin vielä heittää pikaisen piston ennen hämärän tuloa. Vesi oli mukavan kirkasta ja järvi ei ollut sentään mikään aivan räkämatala, vaikka ei mikään syväkään. Melkein heti lumpeikon reunalta nousi muutama kurkku. Seuraavaksi päätin potkia hiukan kauemmas, samalla vedin shadia perässä antaen liikettä vähänväliä vapaa vetämällä. Muutaman sadan metrin jälkeen mukava tärppi ja vastaria kehiin, hyvän väännön jälkeen liplock:issa mukava järvimetrinen.


Tämän jälkeen vielä muutama heitto ja siitä sitten autoon nukkumaan.

Aamulla 8-9 välillä vesille ja takaisin samoille paikoille josta edellispäivänäkin oli kalaa noussut. Kaiku ei piirtänyt minnekkään muualle kalaa kun ainoastaan pieneen 4m monttuun, joka puolestaan olikin aivan täynnä saaliskalaa. Tätä monttua sitten aloin hieromaan täsmällisesti. Kohta X-Busteriin iski mukava parin kilon kala ja heti seuraavalla heitolla pitkään stoppiin kunnon rykäisy, mutta ei vaan jäänyt.... Pian pari kiloinen kelpuutti sini-valkoisen shadin. Tuon jälkeen hiljenikin ja oli evästauon paikka.
Tauon jälkeen 23cm jätteä siiman päähän ja kohta kiinni olikin nätti nelonen.


Perään karkuutus ja shadilla pari kiloinen ylös. Tunnin verran vielä heittelin ja päätin vaihtaa järveä.

Seuraava kohdejärvi oli melko iso ja tasamatala (syvin kohta n.2m), helppoa ei siis luultavasti tule olemaan.
Joitain tunteja ehdin vetämään mp:tä ennen auringonlaskua.


Aamulla 9:00 herätys, kahvit tulille ja vesille. Pari tuntia ehti vierähtää ennenkuin sain ensimmäisen kontaktin kalaan. Tämän jälkeen taas pitkään hiljaista... 

Minkki päätti tulla ihmettelemään mp:n määrää :)

Yhden puikkarin pääsin vielä karkuuttamaan ennen lähtöä.

Taas järvi vaihtuu... Tällä kertaa menopelinä toimi kelluntarenkaan sijaan soutuvene. Tämä järvi oli jo entuudestaan tuttu ja varmaa oli ettei kalasaaliilla juhlita. Järvi on iso, kauttaaltaan heinittynyt ja todella matala.
Ensimmäisenä päivänä pääsinkin vetämään munat pataan. Seuraavana päivänä löytyi sentään puikkareita ja pari sellaista nousi ylös. Seurioita tuli melkoisen paljon ja mahdollisesti yhden hieman paremmankin seurio.


Tähän järveen loppuikin viiden päivän järvitrippi. 
Ehkä jotain tuli opittuakin, eli täytyy vältellä tasamatalia järviä viimeiseen asti :D

-Kabanossi

2 kommenttia:

  1. Millaisen kaiun hommasit? Miten se asennetaan renkaaseen?

    VastaaPoista
  2. Humminbird PiranhaMax 153 kaikuna. Tuossa kolmannessa kuvassa näkyy rima hökötys jonka päähän anturi on ruuvattu. Tuo rima viritelmä on tullut laitettua kiinni noihin renkaan ulkopuolella oleviin tarranauhoihin, jotka ainakin tuosta Kinetickin renkaasta löytyy. Näyttö ja akku makaavat vasemman puoleisen taskun pohjilla.

    VastaaPoista