maanantai 1. helmikuuta 2016

1.2 Täkyilemässä

Viimeaikoina ei ole juuri haukien parissa tullut vietettyä aikaa vaan veri on vetänyt lähinnä ahventen perään. Sen verta vaikeaa kalastusta ovat ahvenet tarjonneet viimeaikoina joten päätin pitkästä aikaa lähteä haukien perään, kelikin oli juuri passeli. Aamulla auto starttasi pihasta ja matkalta nappasin kaverin kyytiin, kohteena oli eräs pienempi järvi missä kaverille on viimevuosina osunut muutamia ihan mukavia haukia.

Hetken ajon jälkeen saavuimme rantaan ja seuraavaksi piti rymytä metsien läpi järvelle. Ensimmäiseksi oli vuorossa pienen reikärivistön kairaaminen järven keskiosaan jonka jälkeen pääsikin virittelemään syöttejä, mukaan lähti pakkasesta kookkaampia särkiä kun järvellä ei täyttä varmuutta siihen ollut että niitä olisi pilkillä saanut. Viimeisiä vapoja viritellessä ensimmäinen vienti tulikin jo mutta se päättyi hylkyyn, seuraavaakaan ei tarvinnut kauaa odottaa ja tämäkin irtosi hetken pyristelyn jälkeen, ehkä 2-3 kilon kala. Hommahan alkoi vaikuttamaan varsin hyvältä! :) Hetken yritimme saada syöttejä morreilla kunnes jälleen vippa nousi ja kipitimme paikalle, nyt pysyi ja jäälle pyörähti päivän ensimmäinen kala noin 3 kiloinen hauki :) Tämän jälkeen homma muuttui hiljaisemmaksi, aika meni lähinnä säästä nauttien ja täkyjä pilkkien.

Kello alkoi lähenemään puoltapäivää kun alkoi pieni syöntipiikki, vipat nousi tasaiseen tahtiin ja jäälle pyörähti useampi nätti 3-4kg hauki. Yksi kuolleen syötin vapa oli ollut oudon hiljainen koko aamupäivän ja ajattelin jo vavan siirtoa muualle. Seuraavaksi tämän vavan vippa nousikin ja juoksimme paikalle, siima näytti tyhjentyvän puolalta nopeasti, nappasin vavan käteen ja iskin vastaria kehiin ja nyt tuntuikin siimanpäässä edeltäviä lajitovereita raskaammalta kunnes kala lähtikin samantien raakaan spurttiin, nyt on parempi! Kala pyöri avannon lähettyvillä eikä millään suostunut edes vilahtamaan reijän alla, nyt on pakko olla suurhauki. Hetken pumppailun jälkeen saan kalan avannon alle, on se jäätävä kala! Kuplat vaan nousevat avannosta kun jäätävän näköinen otus myllää lyhyessä siimassa! Muutama tiukka spurtti ja pääsen sovittelemaan otusta avantoon, nyt vaikuttaa jo kasin avanto melko pieneltä, en meinaa millään saada kalaa taittumaan putkeen ja kala lähtee taas spurttailemaan. Seuraavalla yrityksellä saan kalan nipin napin putkeen, työnnän käden avantoon ja saan kalan liplockilla vedettyä matolle, nyt voisi olla kymppikala! Nopea mittaus matolla osoittaa kalan tasan 120cm pitkäksi, seuraavaksi kala säkkiin ja puntariin. Tauluun nasahtaa varsin mukavat lukemat, 11.8kg  pussi vähennettynä! :) Se on siinä! Muutamat kuvat kalasta kunnes sen on aika päästä takaisin omaan elementtiinsä, hetken elvyttelyn jälkeen kala potkaisee itsensä takaisin järveen. Takki on aika tyhjä tämän tapahtuman jälkeen, niin paljon tätä järvikymppiä on yritetty, se on ollut muutaman kerran todella lähellä mutta aina jäänyt karkuutuksen tasolle. Nyt se tuli sitten ja vielä ihan reilulla markinaalilla!:) 
Päivää on vielä jäljellä joten virittelen tähän avantoon uuden särjen ja lähden kävelemään "leiriä" kohden. Montaa askelta en kerkeä ottamaan kun kello kilahtaa selän takana ja saman vavan vippa on jälleen pystyssä! Nopeasti vapa käteen ja vastaria kehiin, taas tuntuu ihan hyvältä kalalta! hetken painin jälkeen matolle läpsähtää noin 4 kiloinen hauki, olipa pirteä otus kokoisekseen. Loppu päivä meneekin hiljaisissa merkeissä ja saamme vain muutamia vientejä ja nämäkin päättyvät hylkyihin. Sitkeästi yritämme hämärään saakka, mutta kalat eivät enään tunnu aktivoituvan. Se ei paljoa haitannut kamoja pakkailessa, jostain syystä :) 

Päivän saldoksi jäi 6 kalaa ylös joista suurhauen lisäksi loput ovat 3-4kg luokkaa ja kasa vientejä päälle. Kaikki kalat tulivat kuolleella syötillä ja eläviin saimme vain muutamia varovaisia vientejä.

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti