sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Ajoahventa

19.12 Oli vuorossa jääkauden ensimmäinen kunnon ahvenreissu isoille selkävesille. Melkoiset poltteet oli aamuhämärässä kun kolmen hengen porukalla potkuteltiin oletetulle ahvenpaikalle..

Jonkun aikaa toista reikää pilkittyäni noin parin kilon hauki rapistelee unihiekat silmistä ja tasuria saa kaivaa aivan kurkun perukoilta.. Onneksi oli peruke! Muutaman tyhjän reijän jälkeen alkaakin sitten tapahtua. Kaikki alkavat repiä kaloja hyvään tahtiin ja heti suurimmat ovat reilusti yli puolenkilon. Kaiku on aivan täynnä kalaa, mutta jostain syystä isolla tasurilla niitä ei kovin hyvin saa. Pudotan vertsua kehiin ja siihen alkaa raapia jo lennosta kiinni. Nättiä ahventa saa nostella hyvään tahtiin. Kohta kuuluukin viereiseltä reijältä puhetta kilon ahvenesta.. Ei malta mennä vielä katsomaan sillä nyt on kaiussa itselläkin parempia viivoja, kohta yksi niistä niittaa vertsuun ja nyt tuntuu vahvasti siltä että kilo paukkuu, kohta onkin nätti ahven käsissä, nyt ei voi olla kilo kaukana! Äkkiä vertsua takaisin sillä kaiku kertoo vielä isompia olevan alla. Seuraava isomus lähtee heti vertsulle, mutta ei ota. Sitten kalat katoaakin paikalta. Nyt kerkee jo kaivaa puntariakin taskusta. Oma isompi ahven painaa 980g ja se on 43cm pitkä. Viereiseltä reijältä saatu kala painaa 1070g :)! Muitakin isompia tässä rytäkässä tuli mutta ne ei kiloa hätyytellyt.

980g

Kauaa ei tarvitse tyhjää onkia kun taas paikalle pyörähtää iso parvi. Vähän kaiken kokoista ahventa tuntuu tulevan  ja ne paukuttaa ihan lennosta kiinni milloin mistäkin syvyydestä, ihan nättiä :) Ajoittain kaiku menee ihan mykäksi ja taas välillä se on ihan täynnä viivaa. Iso ajoparvi siis liikkuu paikalla edestakaisin. Iltapäivästä meno rauhoittuu, ilmeisesti parvi liikahtaa paikalta. Kaloja kuitenkin tulee vielä jonkinverra, mutta isompia ei enää näy.

Fileahventa

Kolmen porukan saldoksi jää arviolta n50kg ahventa ja ihan mukavasti on seassa 500-900g kalaa. Huomiona oli että kalat purivat parhaiten pieniä tasureita ja jigejä, vaikka niillä oli mahoissa +10cm muikkua. 

-Hannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti