lauantai 31. joulukuuta 2016

30.12 Tuplametripäivä

Eilen oli vuorossa jälleen täkyilyä. Tarkoituksena oli käydä katsastamassa joku uusi järvi. Kohteen valitseminen kymmenistä vaihtoehdoista oli jälleen tuskaisen vaikeaa :D Lopulta kuitenkin lyötiin järvi lukkoon, kuitenkin vielä illan viimehetkien kartan selailujen takia kohde vaihtui toiseen järveen mikä on pyörinyt jo pitkään mielessä.

Kaverin kanssa lähdettiin aamusta liikkeelle ja sopivan ajon jälkeen auto parkkeerattiin pikkutien varteen, ei muutakun jäille! Ensimmäiset reijät yllättää positiivisesti kun vesi onkin odotettua kirkkaampaa. Vapoja viritellessä alkaakin heti tapahtua. Ensin pienempi hauki käy näytillä ja heti iskeekin jo toiseen vapaan. Hälytin laulaa sen verran rajusti, että nyt viedään siima pihalle ihan tosi tarkoituksella! Vapaa käteen ja vastarin jälkeen on selvää, että nyt on parempi! Huikkaan kaverin paikalle laittamaan vapautus välineet valmiuteen. Hetken hyvän painin jälkeen kala lepää matolla, se on tasan metrin pituinen ja kohtuu hyvässä lihassa. Arvioimme kalan seiskaksi ja parin kuvan jälkeen se lähtee takaisin :) Hyvä fiilis, uusi järvi ja heti metri rikki!

100cm
Rallia jatkuu heti aamussa ja käytämme jäällä 6 sekalaisen kokoista haukea ennenkuin saamme edes kaikkia vapoja vetoon. Tämän jälkeenkin homma kuolee ihan käsiin. Parin tunnin aikana saamme vain yhden varovaisen viennin ja kaveri karkuuttaa luukulla n90cm hauen.  Kalat oli täynnä matoa, joten ajattelimme kalojen olevan passiivisia liikkumisen suhteen.

Päätämme siirtää vapoja. Tämä veto osuu oikeaan ja nyt alkaa samanlainen ralli kuin aamulla. Kokoajan vippaa pystyssä! Kalat ovat pääosin nättiä +90cm haukea! Hieno väsytellä kaloja kirkkaan jään läpi :) Paras kala tässä rytäkässä on 98cm. Loputtomiin ei tämä ilo kestä ja taas hieman hiljenee. Ilta alkaa pikkuhiljaa taittumaan hämärään päin ja päätämme vielä kerran siirtää osan vavoista. Tämä jälleen toimii ja nopeasti saamme tapahtumia. Kaverilla käy erittäin harmittavasti, kun 0,45 monot menee poikki vastarissa.. Kuulemma painoa oli hyvin siiman päässä. Vähän meinaa harmittaa, mutta näitä sattuu.. Kohta kilahtaa kauimmaiseen vapaan ja hälytin alkaa laulamaan. Särkeä kuskataan kovaa ja siihen on hyvä tarjota vastaria, nyt on hyvä! Sopivat väännöt kalan kanssa, jonka jälkeen saa kaivaa taas kameraa esiin. Jälleen tasan 100cm hauki, tämä on huomattavasti laihempi kuin aikasempi metrinen, hieno kala kuitenkin! :)Parit normikalat käytämme vielä jäällä kunnes pimeys pakottaa keräämään kamat kasaan. Päivän saldoksi jäi 22 haukea joista 8kpl oli +90cm. Hyvä maku jäi uudesta paikasta :)

-Hannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti