torstai 8. toukokuuta 2014

6.5. Lähikaisloilla

Viiden aikoihin lähdettiin Iso J:n kanssa vesille. Vesi oli vähän samentunut ja tuuli oli sen verran kova ettei ankkuri meinannut pitää joten usko kalantuloon ei ollut kummoinen.
Ensimmäinen ankkuripaikka tarjoili tyhjää vaikka kyseinen kohta antaa usein edes jonkun kontaktin ja onkin muodostunut luottopaikaksi.
Pari ankkuripaikkaa piti heittää ennenkuin avaushauki kävi irroitettavana. Ei ollut koolla pilattu, alle kilon puikkari.

Sitä seuraava ankkuripaikka antoi kovan tahkoamisen jälkeen tärpin ja parin heiton päästä hieman sivummalta ihan mukavan tuntuinen kala kiinni. Pitkä ja laiha kala, 4,1 kg/91 cm. Ottipelinä toimi jälleen kerran hopeinen 42 g Savagearin Da Bush joka kuuluu itsellä haukivieheiden ykkösketjuun. Valitettavasti muutama heitto tuon kalan jälkeen kyseinen peli jäi kaislaan. :(


Seuraavassakin ankkuripaikassa oli elämää, ensin pari tärppiä spinneriin ja kolmannella yrittämällä jäi vihdoin kiinni. Ei ollut kuitenkaan puikkaria isompi.
Heti seuraavalla heitolla oli reilusti parempi tärppi ja pyörteet pintaan, uutta tärppiä ei valitettavasti enää tullut kovasta yrityksestä huolimatta. Yksi puikkari vielä tuli siltä ankkuripaikalta, sitten Iso J:n piti lähteä joten nokka kohti rantaa.

Kabanossin kanssa tultiin vielä pariksi tunniksi mestoille. Nyt oli odotukset jo vähän korkeammalla, iltahämärä on nyt viime aikoina ollut kaikkein paras hetki ja nyt tapahtumia oli tullut ihan mukavasti jo alkuillasta parin tunnin pistolla. Iltahämärä oli kuitenkin nyt pettymys, reiluun pariin tuntiin veneessä kävi ainoastaan kolme 1-1,5 kg haukea. Isommista ei mitään havaintoa.

Illan saldo siis yhteensä 7 haukea, suurin tuo nelonen. Jälleen kaikki kalat syvältä tynkäkaislikosta spinnereillä. Jerkeillä tai kumeilla ei taaskaan tärppiäkään...

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti