perjantai 23. toukokuuta 2014

Järvihauestusta

Lauantaina 17.5. käytiin kaverin kanssa heittämässä muutaman tunnin iltapäiväreissu järvelle. Mukava keli, aurinko paistoi ja lämmintä. Tuuli kyllä oli ajoittain vähän liian kova eikä kaikkia aiottuja paikkoja pystynyt heittämään sen takia.
Tarkoituksena oli heittää rantaruohikoita joista ainakin kappaleita pitäisi tulla ja uistella lahden suulla penkanreunaa isompien toivossa. Isoja ei näkynyt, uistellen tuli muutamia puikkareita ja heittämällä vähän enemmän. Aika rauhallista ottia oli, kala sieltä toinen täältä. Moni "varma" paikkakin oli ihan kuollut...
19 haukea oli vaikean reissun saldo suurimman jäädessä reiluun pariin kiloon. Veden lämmöt 9-11 astetta.

Tiistaina 20.5. kävin nopealla parin tunnin pistolla eräällä pikkulammella. Kyseessä todella pieni, matala ja rehevä järvi joka kasvaa niin pahasti umpeen että kalastus onnistuu oikeastaan vain keväällä kun heinät eivät ole vielä kasvaneet täyteen mittaan. Nytkin oli vitaikot jo kasvaneet sen verran että Minnow Spoon oli ainoa mitä pystyi heittämään, edes spinnerbaittia ei voinut käyttää.
Heti aloituspaikasta sain puikkarin ja joku selkeästi isompi pyörähti uistimen perässä vitaikon päällä.
Seuraavassa paikassa oli myös hyvä lampihauki tarjolla, pari kertaa pyörähti perässä ja kolmannella yrityksellä iski mutta vedin liian kovalla vastarilla uistimen suusta pois... Kalaa en nähnyt mutta vanan ja pyörteiden perusteella olisi ollut ihan mukava.

Vaihdoin toiselle puolelle lätäkköä jossa on pari kohtaa mistä pääsee heittämään. Ne paikat oli nopeasti käyty läpi, saldona kaksi haukea n. 1,5 & 2,6 kg.
Poislähtiessä kokeilin vielä aloituspaikan tuntumasta ja Minnariin iskikin reissun suurin, 3,5-kiloinen. Sitten oli aika lopettaa, reissun saldo siis 4 haukea.



-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti