sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kaksi päivää kelluntaa 15-16.4

Kausi aukeni aikasemmalla viikolla mukavissa merkeissä merellä joten olihan sitä pakko lähteä uudestaan. Kabanossin kanssa oli tarkoitus vetää 2pv setti teltassa yöpyen. Auto starttaa aikaisin aamulla ja pitkä ajo rannikolle alkaa. Matkalla treffataan kabanossin kanssa ja pakkaamme kaikki kamat yhteen autoon ja matka jatkuu. Lopulta saavumme kohteeseen ja päästään pumppailemaan ilmaa renkaisiin :)

Pieni rymyäminen rantaan ja päästään vesille, huomaamme heti että vesi on sameentunut reilusti ja kaiken lisäksi se on melko alhaalla, ei hyvä..  Kova yritys kuitenkin päälle ja lähdemme lipumaan pitkää reunaa myötätuuleen. Keli on mukava, tuuli puhaltelee ja aurinko pilkottelee taivaalta. Hinkkaamme reunaa hitaasti eteempäin, mutta kaloja ei kuulu vaikka suht varmaa mestaa heitetään läpi. Olemme heittäneet useemman tunnin ja saldona vain muutamia puikkoja ja pari epävarmaa tärppiä.. Varmaankin yöpakkanen kangistaa kaloja? Huomaan myös että kahluuhousut vuotaa ihan reilusti.. Onneksi vaihtovaatteita on mukana joten reissu ei mene ihan reisille. Jatkamme kalastusta ja pätkän viimeiseltä kulmalta saamme molemmat pari kalaa näytille samalta kohdalta, jotain elämää! Kulman takaakin räpsyy useampia kaloja suurimman ollessa 4kg luokkaa. Täällä ei kuitenkaan perhonheitto onnistu kunnolla kun tuuli puhaltelee paikalle miten sattuu emmekä pysty kalastamaan paikkaa kovin tarkasti. Kabanossi päättää lähteä kokeilemaan tyngän seasta ja itse lähden kokeilemaan edempää pätkältä joka ei koskaan ole tarjonnut mitään ihmeellistä. Kauaa ei tarvitse heittää kun oma perho haetaan näyttävästi pinnalta! Kabanossillakin on  normi kala kiinni kauempana, tuplatärppiä pukkaa siis :) Omalla keskikarkealla kalalla on kokoonsa nähden jäätävä lahna mahassa, melko luonnottaman näköinen tapaus.. Pituutta tällä varmaankin 85cm luokkaa..

Muutama heitto tyhjää ja Kabanossin suunnalta kuuluu lupaavaa molsketta, "nyt on hyvä kala" huudot kaikuu tyngän seasta! Kabanossilla on tiukka vääntö menossa kalan kanssa ja kuulemma vielä todella huonosti kiinni.. Potkin lähemmäs ja näen kuinka kala lipuu kehtoon, tässä kohtaa se näytti omaan silmään 7-8kg kalalta. Lähdemme potkimaan rantaan ja samalla kurkataan kehtoon, siis mitä v#ttua?! Tää on ihan jäätävässä kunnossa! Ylävitosia kehiin ja hehkutellaan varmaa kymppiä. Rannassa sitten mitta esiin, 110cm kertyy pituutta fisulle, tää on pakko olla enemmän! Kala puntariin ja se pysähtyy lukemaan 15.56kg kehdon kanssa, ensimmäisenä molemmat ajattelee et vaaka sekoilee.. Uus punnitus ja taas sama tulos, huh huh ! Kalalle kertyy siis painoa 13.1kg kehto vähennettynä. Ihan huikeeta! Muutama kuva kalasta ja seuraavaks sen on aika päästä takaisin. Jäämme rannalle fiilistelemään tiimin uutta ennätystä, lihavin kala mitä olemme koskaan nähneet! Parit viestit muille tiimiläisille ja itse lähden heittämään tynkää samalle paikalle, kabanossi jää vielä rannalle ottamaan aurinkoa ;) Hetken tarjoilen erilaisia värejä tynkään kunnes tyngät heiluu laajalta alueelta kun jokin lähtee seuraamaan perhoa, ei ota ei... Seuraavallakin heitolla sama toistuu mutta tarjous ei kelpaa kalalle. Ihan pieni kala ei voinut tämä olla, sen verta laajalti tyngät heilui.. Jatkan eteenpäin ja kohta saan pari kontaktia pienempii kaloihin joista jokunen ylös. Kabanossikin ilmestyy paikalle ja kohta tapahtuu jotain omituista kun jokin suuri otus ui kabanossin jalkoja päin ihan voimalla..? mitä tääl tapahtuu? Kabanossi ei kalaa näe kun vesi on sameentunut räpylöillä potkiessa. Selkeästi paikalla on nyt isompia, mutta emme saa tästä enään kalakontakteja kovasta hinkkaamisesta huolimatta.


Seuraavaksi heitämme kulmauksen missä aikaisemmin oli pientä kasaumaa. Ensimmäinen heitto ja jokin raapaisee slinkyä heti, vastaria kehiin ja kala kiinni! Pari pitkää potkua ja kala irtoaa mukavien pyörteiden saattelemama.. Siinä oli tarjolla varmasti hyvä kala, mut näitä sattuu.. Pari heittoa ja taas jokin kelpuuttaa slinkyn, painoa tuntuu ihan kivasti mutta taas irti.. Ei voi mitään kun ei osaa.. Kabanossi tulee perässä ja kepittää tästä heti kalan näytille :) Kalastamme tätä aluetta tarkasti iltaan asti ja saamme vielä muutamia pienempiä kaloja.

Pitkän päivän saldoksi jää 15 haukea, vaikeeta meininkiä, mutta yksi iso pelastaa kaiken :) Selkeästi kalat aktivoituivat iltapäivästä. Olosuhteet ei ollut ihan parhaimmasta päästä, vesi sameeta ja alhaalla + reilua yöpakkasta.


Päivä nro2

Illalla ajeltiin seuraavalle kohteelle ja pystytettin teltta paikalle. Kohteena oli eräs lahti mikä on ajoittain tarjonnut todella hienoa kalastusta, mutta on osoittautunut myös todelliseksi on/off paikaksi. Heikot unet takana kun aamulla kello pirisee. Teltta kasaan ja renkaat selkään, sopiva aamulenkki renkaat selässä rantaan. Vesi on alhaalla ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta, on ainakin mukavan lämmin! Viivaa veteen ja kova yritys päälle. Hiljaista on.. Kaloja ei näy eikä kuulu ulkoreunasta eikä tyngästä, myöskin lahden keskusta tarjoilee tyhjää. Heitämme paikalla lähes 5 tuntia ja ainoaksi kalakontaksi jää kabanossin puikko, huikeeta..  Suunnitelmissa oli vaihtaa aluetta illaksi jos kaloja ei kuulu, renkaat niskaan ja patikkaa autolle.

 Keli muuttuu pilvisemmäksi kun päästään seuraavalle kohteelle.  Renkaat vesille ja menoksi. Kabanossi ehdottaa siirtymää heti aikasemmilla reissuilla kaloja tarjonneelle alueelle, päätämme kuitenkin kokeilla aloituskulmasta tyngän seasta ja se kannattaa.. Muutama heitto ja valkomustaan hoodeeseen paukutetaan raivolla, pari näyttävää pään ravistusta pinnassa ja kala lähdee kohti! Nyt vois olla suurhauki? Hetki tiukkaa vääntöä ja saan uitettua kalan kehtoon. Varmaan just joku metrinen? Kabanossi kyllä hehkuttaa et on toi paljon pidempi.. Rannassa sit selviää että kalalta löytyy pituutta 115cm, oho! Nyt on kyllä oma silmäpuntari vähän sekaisin.. Täähän vois olla kymppi! Puntari pysähtyy lukemaan 8.51kg pussi vähennettynä, pitää ihan pariin kertaan varmistaa kun ei kala vedessä näyttänyt niin laihalta. Kala pussista pois kuvia varten, olihan se melko laihan näköinen kuitenkin. Parin kuvat hienosta kalasta ja pienet fiilistelyt tietysti :)


Takaisin toimiin ja heittoa samaan kohtaan mistä aikasempi kala otti, pari vetoa siimasta ja taas rouhitaan voimalla! Kala riehuu pinnassa ja ajattelen sen olevan vitosen luokkaa, kohta pääsen sen kuitenkin näkemään, tääkin on suurhauki!:) Pienet väännöt ja taas pääsee rantaan punnitushommiin. Kala kellottaa vaakaan tasan 8kg lukemat kehto vähennettynä, mittaa kertyy otukselle 103cm. Johan lähti räväkästi homma käymään :)

Tämän jälkeen alamme kampaamaan aluetta tarkasti, yhden pienen kalan saan näytille ja jokin isompi otus seurailee perhoa renkaan viereen ja katoaa paikalta isojen pyörteiden jälkeen..  Seuraavaksi siirrymme viime reissujen kuumimmalle paikalle. Kauaa ei tarvitse heittää kun kabanossi käyttää renkaassa keskikarkean. Itselläkin jokin käy tukistamassa perhoa mutta tätä en saa tartutettua. Tämä paikka ei enempää tapahtumia tarjoa ja siirrymme aloitus paikalle. Täälläkin on hiljaista ja lopetamme hyvissä ajoin kalastuksen.

4 kalaa käytämme renkaissa tältä paikalta eli varsin nihkeää kappaleiden suhteen, isoja oli kuitenkin liikenteessä:)

Mukaavaa oli taas heittää perhoa pari päivää, kappaleet oli tiukassa, mutta isoja onneksi kuitenkin löytyi :) Kiitokset Kabanossille mukavasta reissusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti