perjantai 29. huhtikuuta 2016

Toutain karkelot 28.4

Kaverin kanssa oli ollut jo pitkään suunniteilla jigi reissua tutuille vesille. Vihdoin aikataulut natsasi molemmilla ja päästiin vesille, tarkoituksena oli panostaa jigailuun. Mukaan lähti kuitenkin myös rasiallinen vaappuja, jos aikaa jää uistelulle. Pari päivää aikaisemmin oli kaverin veneessä käynyt useampi nätti toutain ja näitä oli tarkoituksena myös yrittää uistellen.

Hieman ennen kymmentä päästää itse toimiin ja aloitetaan tutulta montulta, hetki ajellaan ja etsitään kalanäyttöjä. melko nopeasti niitä löytyykin ja päästään niille syöttämään jigejä. Kovin aktiivisilta ei kalat vaikuta ja vain muutama kala nousee jigille ja yksi pieni hauki käy näytillä, heikkoa..
Pieni siirtymä ahvenpaikoille ja jigiä veteen, Heti ensiheitoilla käy muutamia n300g ahvenia näytillä ja tämän jälkeen otti hiljenee vaikka niitä kaiun mukaan paikalla onkin runsaasti. Taas pientä siirtymää paikalle mistä pitäisi ainakin haukea löytyä. Vertsuttelemme tällä penkalla hetken mutta tärpeittä jäädään.. Ankkuri veteen ja yritämme vielä heittäen. 3 ensimmäistä heittoa tarjoaakin pieniä haukia. Näitä käy irroituksessa hetkessa useita kunnes taas hiljenee.

Tässäkohtaa on vuorossa kokeilla josko toutaimet olisivat syönnillä, pieni siirtymä paikalle ja vaaput veteen. Ensimmäinen veto paikan päältä ja melkein heti viedään käsistä papukaijja hornettia! Raju tärppi ja kala ampaisee heti pitkään spurttiin, muutama raskas pään heilautus ja kala ampuu venettä kohden! Hetken mukavaa painia kalan kanssa kunnes haavi heilahtaa, veikkaillaan kalan olevan nelosen luokkaa ja vaaka kertookin sillä olevan painoa 4.1kg. Jes! Kauden eka toutain! :) Lisää oli kuitenkin luvassa..


 Uutta vetoa samasta linjasta ja sama skaala toistuu kun jälleen papukaijja hornet kelpaa ja saman kaaliiperin kala käy kuvattavana. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä että toutain on purulla!Seuraava veto tarjoaa useita rajuja tärppejä, mutta yksikään ei tule näytille saakka. Uusi veto ja nyt pysyy! Todella voimakas ja pirteä yksilö vääntää pitkään ennenkuin saamme sen haaviin. Jälleen +4kg kala. Pari seuraavaakin vetoa tarjoaa samanlaiset yksilöt! Johan on rajua meininkiä! Papukaijja hornet kerää ensimmäiset 5 kalaa ja muuhun ei tunnu purevan.
Kohta onkin kaverin vuoro päästä vääntämään energisen kalan kanssa, pitkän taiston jälkeen saadaan kala kuvattavaksi, nyt näyttää hieman edeltäviä isoimmilta joten tämän käytämme puntarissa, vaaka pysähtyy lukemaan 5,05kg! Ihan mukava kala :)

Homma jatkuu ja niin jatkuu myös kalantulo. Toutaimet paukuttaa raivolla ja lähes jokainen veto paikan yli tarjoaa tapahtumia ja kaloja ylös. Nyt on nättiä! Homma tuntuu jopa liian helpolta.. Hetkessä on veneessä käynyt tusinan verran kaloja. Muutamia hieman pienempiäkin yksilöitä mahtuu sekaan, arviolta 2.5kg-3kg kaloja.
                                                           
Bye bye!

Kohta otti hieman hiljenee ja paikka tarjoaa vain tärppejä. Vaihdamme vaappujen väriä ja taas kala puree hetken raivokkaasti.. Muutama yksilö puree jopa niin kovalla voimalla että vapa meinaa lähteä tärpistä käsistä! Jokusen vedon jälkeen homma taas hieman hiljenee ja vaihdamme jälleen vaappuja, tämä toimii taas ja saamme muutaman kalan näytille, parhaimpana arviolta +4,5kg lihava yksilö :)
Paikalla tuntuu olevan todella paljon tavaraa ja värin vaihto aktivoi aina useamman kalan ottamaan ja välillä vaappua saa kaivaa todella syvältä..  Kalat olevat todella pirteitä ja muutama yksilö on todellisia energiapommeja, vapaa saa pidellä ihan tosissaan käsissä :) Useampaan kertaan tarjotaan myös tuplatärppiä mutta vain yhden kerran saamme molemmat kalat näytille, olihan siitä pakko ottaa ihan kuvakin todisteeksi :)Tuplat
 Mukavaa on ja aika menee nopeasti. Kohta alkaa ilta hieman hämärtään ja tapahtumat hiipuvat pikkuhiljaa, kuitenkin lähes jokainen veto paikan päältä tarjoaa edelleen tapahtumia.. Viimeisillä hetkillä valitsen siiman päähän kultapunaisen hornetin ja tämä tuntuu kelpaavan kaloille. Hetken tapahtumia tulee todella raivokkaaseen tahtiin ja useampi peruskala käy näytillä:)


Kohta kova vesisade yllättää meidät ja nopeasti lyömme kamat kasaan ja ajamme rantaan.

Päivän saldoksi jää toutaimien osalta 24 kalaa joista 15 täyttää suurkalan mitat :) Kalojen keskipaino oli arviolta hieman alle 4 kilon. Uistelimme iltapäivän viimeiset 5 tuntia pienellä  200m alueella kahdella vavalla tuulenpuoleisella penkareunalla. Kaloja oli paikalla paljon ja ärsyväriset salmohornetit olivat kovassa huudossa.

Tässä vielä pieni pätkän erään kalan väsytyksen loppumetreiltä   Video

-Handyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti