lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kymppipäivä järvellä 31.3

Pari viikkoa takaperin teimme huippureissun eräälle järvelle kaverin kanssa ja nyt oli tarkoituksena tehdä uusinta tuonne. Hämärästä hämärään oli tarkoitus olla jäillä.

Se tunne kun herätyskello pirisee 4.45 ja tajuat että et oo nukkunu sekuntiakaan.. Silmät päässä seisoen vähän reilummat kahvit naamariin ja menoksi. Kaveri matkalta kyytiin ja siitä järvelle.

Hyvissä ajoin oltiin jäällä ja syöttejä pääsi virittelemään lähes pimeässä. Ensimmäinen kala säikäyttää kun olen virittelemässä siimalenkkiä vippaan ja se repästään kädestä. Isken heti vastaria ja jäällä käy kääntymässä reilu parin kilon jedda. Ei tarvinnut pitkään odotella! Loput vavat pyyntiin ja sit alkaakin pidempi odottelu. Vientejä alkaa jossain 10 maissa napsumaan mutta tosi varovaista meininkiä tuntuu olevan kun kalat käyvät vain laukomassa vippoja, eivätkä vie edes pahemmin siimaa pihalle.. Yhden kalan saan jäämään mutta sekin sit irtoaa. Ei mikään ihan puikko ollut tämä mutta tuskin mikään jäätävä kala. Huomaamme että vesi on sameentunut osittain melko paljon, mutta taas jollain reijillä se on ihan kirkasta.. Kello tikittää yli puolen päivän ja odotetusti silloin alkaa tapahtua. Vientejä napsuu ja nyt saadaan muutamia pienempiä yksilöitä ylös, kunnes kaveri käy vetämässä vastaria yhteen vientiin, nyt on iso! Hetken painin jälkeen kala käy kurkkaamassa avannossa, nyt on kymppi! Kohta se sitten lepääkin matolla ja näyttää vahvasti siltä että tämä on sama kala mikä kävi jäällä pari viikkoa takaperin, niinhän se olikin :). Mittaa tältä löytyy 114cm ja painoa 11.1kg! Parit kuvat ja kala takaisin, nyt on nättii! Tämän jälkeen räpsyy muutamat viennit pieneen hetkeen mutta näitä kaloja ei koskaan jäällä nähdä. Viime reissulla kaloja tuntui olevan paremmin hieman syvemmässä +2m vedessä, mutta nyt kaikki tapahtumat napsuu alle 1.5m vedestä. Hetken päästä on jännä hetki kun käyn tarkastamassa syöttiä samalla reijjällä mistä sain viimereissulla 2 kymppikalaa. Katselen avantoon ja mietin että onpa tosi kirkas vesi tällä avannolla ja nostan syötin ylös, samassa huomaan kun jäätävä savipilvi pölähtää avannon alle, tässä vettä yli 2m. Jokin isompi kala siellä todennäköisesti pyörähti syötin perässä?
Iltapäivä on hieman hiljaisempaa ja yhtä pientä kalaa lukuunottamatta ei ole mitään tapahtumaa. Siirtelen osan vavoista matalempaan erään puron suulle, vesi on tässä tosi sameeta mutta en anna sen häiritä. Ilta lähestyy ja silloin alkaa tapahtua, ensin napsuu räväkkä vienti kuolleeseen särkeen, mutta tämä vie syötin. Hetken päästä huomaan että viereisen vavan vippa on noussut pystyyn! Juoksu jalkaa viennille ja muutaman metrin päässä vavasta sydän meinaa pysähtyä kun hyrräkelan puola näyttää olevan melkein tyhjä! Mitä v*ttua kala on vienyt pienessä hetkessä siimaa lähes satametriä?! Sydän käy ylikierroksilla kun tinttaan vastaria, painetta en saa kunnolla ja hetki menee kun kelailen siimaa sisälle.. Nyt tuntuu isolta! Kala on todella pirteä ja vetelee hyviä spurtteja. Kohta pääsen sen näkemään kun jäätävä kylki vilahtaa avannon alla! Tää on kymppi! Hetki vääntöä ja saan kalan helposti putkeen ja tajuamme ettei kala olekkaan niin iso kun odotimme. Kala matolle ja mitää löytyy 109cm! Kala on kohtuu hyvässä lihassa, olisko sittenkin? Kala säkkiin ja painoa löytyy 9.45kg, ei kymppi mut todella hieno kala joka tapauksessa!:) Parin kuvan jälkeen kala potkaisee itsensä takaisin. Kauaa ei kerkeä fiilistellä kun on taas vientiä, syötti hylätty..  Ilta piemenee ja kohta on aika vetää kamat nippuun. Vielä kuitenkin räpsyy yksi vienti mistä jäällä käy kääntymässä pirteä 92cm kala. Tähän on hyvä lopettaa!Hienon järvipäivän saldoksi jää 7 haukea joista 2 oli suurhaukia.

-Handyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti