keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kevään renkailu reissuja

Nyt on kausi korkattuna ja seitsemän enemmän tai vähemmän pitkää kalapäivää takana. 


16.3
Kauden avaus paikaksi valiutui ison selän reunalla olevan lahden suu. Lähdössä kesti taas vaihtelunvuoksi pitkään ja aikaa kalastukselle jäi nelisen tuntia.
Pitkään ei tarvinut kalastaa kun kaislanreunasta paukutti karkeampi kala. Kaveri antautui nopeasti ja päätin käydä punnaamassa tämän tapauksen, kun kaukana suurhauesta ei voitu olla. Ihan ei mitat riittänyt, painoa kaverilla oli 6,9 ja pituutta 98cm. Mukava kauden avaus fisu.


Jonkin ajan kuluttua tein siirtymän pienen saaren edustalle josta löytyikin vitapuskia. Puskien seasta nousi kaksi puikkoa ja jokunen tapahtuma päälle. Tunnin verran ehdin vielä vetämään tyhjää, ennen kuin aurinko painui puiden taakse. 

17.3
Viisi tuntia kävin edellispäivän paikkoja läpi, eikä kaloista minkäänlaisia havaintoja.

29.3
Nyt kohteena oli pikkuinen lahdukka ison selän läheisyydessä. Ajattelin että lahti olisi jo sula, mutta paikalle päästyä sain huomata sen olevan lähes kokonaan jäässä. Täytyi vain tyytyä suu alueeseen. Päivän mittaa nousi 10 kalaa, suurimpana juotikkailla höystetty about femma. 30.3
3h samoilla paikoilla. 2 kalaa ylös, puikko kaislan reunasta ja 5-6kg kala keskeltä lahden suuta 4m vedestä.

31.3
Taas sama spotti... Vesille pääsin vähän ennen neljää ja päivän tavoitteena oli kalastaa tuota 4m aluetta. Hieman yli tunnin heittelin syvemmällä ja kun tapahtumia ei kuulunut niin hyrräsetti vaihtui perhovapaan ja suuntana tyngän reuna. Melkein välittömästi iski avauskala ja pian uutta perään. Kalat löytyi taaskin samasta kohtaa mistä aijemminkin. Illanmittaa kaloja tuli yhteensä kuusi kappaletta.


2.4
Tälle päivälle olin katsonut muutaman paikan, joista ensimmäinen oli jäässä. Toinen paikka oli onneksi sula, lukuunottamatta perukalla olevaa yöpakkasen tuomaa riitettä. Renkaan tuuppasin vesille puoli yhden aikoihin. Ensimmäiseen kahteen tuntiin lahden reuna antoi kolme puikkoa ja päätin tehdä siirtymän lahden ulkopuolelle. Jo ensimmäisellä vai oliko toisella heitolla nousi mukavan kokoinen kala. Kaloja tuli sopivan harvakseltaan. Yhtäkkiä pitkään stoppiin rouhaistiin raskaammin ja pötkäle nousi pintaan riehumaan. Elättelin jo toivoa suurhauesta. Kala antautui melko helpolla liplockkiin ja aloin epäillä ettei taida ihan olla mitat täyttävä. Nopeasti rannalle varmistamaan. Pituutta löytyi 101cm, painoa 8,7kg. Kuvien jälkeen kala takaisin kasvamaan.


Hetken vielä heittelin samaa reunaa kunnes päätin siirtyä päivän aikana sulaneeseen perukkaan. Hinkkasin alueen melko tarkasti läpi saaden yhden puikkarin. Takaisin lahden ulkopuolelle hinkkaamaan edempänä olevaa pätkää. Täällä tuntui olevan hyvin pientä kalaa ja illalla pääsi hetkittäin jopa pienen mätön makuun. Yhdeksän aikoihin lopettelin. Oli kyllä nätti päivä vesillä, 24kpl kaloja, yksi suurhauki ja muutamat muutkin nätit kalat.

4.4
Edelliskerrasta innostuneena lähdin liikkeelle parisen tuntia aikaisemmin. Vesille pääsin puoli yhdentoista aikoihin. Peli aukesi harvinaisen nopeasti kun ensimmäisillä heitoilla nousi puikkkari.
Hetki tyhjää ja taas puikko. Joitain kymmeniä metrejä etenpäin ja kala taas kiinni. Arvioin kolme-neljä kiloiseksi, mutta kalalla oli senverran voimia että arviota piti nostaa. Hetken väsyttelyn jälkeen kala kehtoon ja rannalle. Strategiset mitat 101cm ja 8,02kg. Kauden toinen suurhauki, hyvältä tuntuu. 


Vierestä löytyi lisää kala, pieniä tosin. Pari puikkoa ylös, joku tärppi ja seurio. Nyt olikin aika siirtyä lahden ulkopuolelle. Syvä reuna oli oudon hiljainen ja antoi tarkan hinkkaamisen tuloksena vain pari puikkoa. Siirryin hetkeksi kalastamaan perukkaa, ilman tapahtumia. Takaisin syvään reunaan... 
Uudestaan hinkkaaminen antoi vähän paremmin kaloja, viisi puikkoa. Siirryin vähän reunaa edemmäs josta alkoikin löytymään hyvin kalaa. Välillä tuli perättäisillä heitoilla kaloja, tärppejä ja karkuutuksia. Kalaa oli todella paljon pienellä alueella. Hemmetin hienoa kalastusta, välillä oikein nauratti :D Kalat oli pääasiassa kilon-puolentoista luokkaa, mutta muutama karkempi vitosen ja kutosenkin kala osui sekaan. Tunti-pari ennen auringonlaskua pilvet peitti auringon ja syönti loppui kuin seinään. Hinkkasin reunaa hämärään asti ilman tapahtumia.

Taas todella hieno päivä vesillä, 28 kalaa ja yksi suurhakki. Karkuutuksia tuli harmittavan paljon, mutta onneksi yksikään ei ollut varmuudella iso.

-Kabanossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti