lauantai 14. maaliskuuta 2015

13.3. Metri rikki!

Aamusta suuntasin taas jäälle. Tällä kertaa päätin olla ajoissa, edellisillä reissuilla olen päässyt jäälle vasta kahdeksan jälkeen. Nyt olin jo ennen auringonnousua virittelemässä niitä vehkeitä. Pitkästä aikaa piti vetää haalaria ylle, sen verran kylmä oli jäällä aamuhämärässä.
Reissun avauskala, 87 cm
Kolmatta vapaa viritellessä otti ensimmäiseen hauki. Vastaria vetäessä tuntui kuin se olisi irronnut. Yhtäkkiä siiman päässä tuntui taas painoa ja alkoi mukava väsytystuokio. Kala kuitenkin käyttäytyi oudosti, se ei tuntunut kovin isolta siiman päässä mutta veti pitkiä spurtteja. Kohta paljastui syy outoon käytökseen, koukku oli jäänyt kyljestä kiinni. Kala siis olikin irronnut vastarissa mutta tarttunut uudelleen kyljestä. 87 cm oli mittaa hyvärunkoisella hauella.

Kun kaikki vavat oli viritetty pyyntiin siirryin penkanreunaan tasuria uittelemaan. Pari ensimmäistä reikää tyhjiä ja kolmannella jotain elämää. Yhden pienen ahvenen siitä sain Eepen Seiskaplussalla ja muitakin oli kaiun mukaan tarjolla. Sitten otti täkyyn pieni hauki ja jouduin poistumaan reiältä. Kun pääsin takaisin ei reiällä näkynyt enää mitään.

Jäät paukkui koko ajan ja arvelin sen vaikuttavan syöntiin. Haukitapahtumat oli nimittäin harvassa ja ne vähät hylkäsivät syötin tai irtosivat vastaiskun aikana. Kello lähestyi puoltapäivää ja saldona oli kaksi haukea täkyongella. Pilkillä olin saanut joitakin pieniä ahvenia joita vaihtelin vapoihin kuolleiden syöttien tilalle. Päätin samalla vähän siirtää paria vapaa.

Juuri sain yhden vavan viritettyä kympin veteen kun vippa heilahti rajusti, ahven vietiin lähes käsistä! :D Rulla pyöri rauhallisesti tasaiseen tahtiin ja hetken odottelun jälkeen tempaisin vastarin. Heti oli selvää että nyt on nätti kala kiinni. Rauhallinen tapaus siiman päässä kuten isot hauet yleensä, ei meinannut millään tulla avannon alle ja junnasi syvällä lyhyitä spurtteja tehden. Viitisen minuuttia sai vääntää kunnes kala vihdoin antautui liplockiin. Kala matolle ja mittailemaan, 101 cm! Pitkästä aikaa suurhauki. :) Painoa normikuntoisella kalalla oli 6,3 kg. Parit kuvat ja hieno pikkujärven hauki takaisin särkiparvia harventamaan,

Se on siinä, 101 cm!
Heti perään nousi viereisen vavan vippa pystyyn. Tuttuun tyyliin räikkä soi mukavasti kun pääsin vavan luokse, tässä järvessä on vauhdikkaita haukia! Mukavaa kun ei tarvitse tuskailla vaan pääsee vetämään vastaiskun kunnolla vastapalloon! Kohta matolla lepäsi 86 cm hauki.

86 cm
Vielä hetken aikaa ongin ilman tapahtumia, sitten pitikin jo lopettaa. Vielä mukava vartin rämpiminen autolle jonka päätteeksi olin aivan hapoilla. Suht vaikean reissun saldo oli neljä haukea ylös asti. Koko oli taas mukavaa, 101 cm, 87 cm, 86 cm ja yksi pienempi.

-Suurkalastaja

3 kommenttia: