perjantai 13. maaliskuuta 2015

7.3. Pikkujärvellä

Aamusta suuntasin kirkasvetiselle pikkujärvelle jossa kävimme Handyyn kanssa kerran ensijäillä. Silloin selvisi että järvessä on vahva haukikanta mutta ahvenia emme juuri saaneet. Nyt oli tarkoitus jatkaa järven tutkimista, tarkoituksena oli täkyonkia haukea ja samalla uitella tasureita ahventen toivossa.

Aamuhämärissä olin jäällä ja aloittelin pienen saaren kupeelta jossa ensimmäisellä reissulla tuntui kalaa olevan. Tapsipilkillä ongin nopeasti muutamia pieniä ahvenia että sain täkyonkiin syötit. Ensimmäinen haukitärppi tulikin nopeasti, tosin tapsipilkkiin. :D Menin uudelle reiälle ja muutaman heilautuksen jälkeen iski raskaan tuntuinen otus kiinni. Hetken aikaa sain väsytellä mukavan kokoista haukea kunnes se lähti spurttiin ja odotetusti 0,14 mm tapsi meni poikki.

Kohta nousi penkassa olleen täkyongen vippa ja sain väsytellä päivän ensimmäisen hauen jäälle. Ei ollut iso, parin kilon kala. Mukava alku päivälle!
Kohta nousi toinenkin vippa ylös mutta tällä kertaa hauki vei syötin eikä tarttunut.

Sitten olikin pari tuntia ihan hiljaista. Tasuria uittelin ahkerasti mutta kaloja ei juuri näkynyt. Pari kertaa joku nousi varovasti tasuria katsomaan mutta eivät ottaneet. Siirryin rantapenkkaan ja siellä oli pohjassa reilusti tavaraa. Tasuri ei näille kelvannut joten päätin kokeilla tapsipilkillä vaikka oikeastaan jo arvasin mitä siellä on. Veikkaus meni oikein, samantien tuli kaksi säälittävän pientä ahventa. Päätin pudottaan tapsipilkin vielä kerran alas ja jatkaa sitten tasurointia. Heti pamahti mukavasti ja olin taas yhtä morria köyhempi. Taisi vielä olla sama reikä jossa aamullakin lähti morri hauen matkaan. :D Päätin kokeilla kelpaisiko sille tasuri, joten äkkiä lähin tasurivapa käteen. Siinä sattui olemaan Perzan karvapyrstö siiman päässä joten sitä lähdettiin nyt tarjoamaan hauelle. Pudotin tasurin metrin verran pohjan yläpuolelle ja heti irtosi viiva silppuparven seasta. Kevyet värisytykset ja astetta raskaampi tälli. Tunne oli sama kuin pilkki olisi jäänyt pohjaan, nyt on selkeästi puikkaria isompi! Siitä alkoikin oikein mukava väsytystuokio, itse asiassa hienoin taistelu pilkkivälineillä ikinä! Viitisen minuuttia sai vääntää 0,18 mm monofiilin kanssa ennenkuin sain hauen vihdoin liplockiin ja jäälle. Onneksi oli peruke, 5 kg Fortress Predator pelasti tasurin tällä kertaa. Tuon jälkeen peruke meni kyllä todella helposti vetämällä poikki joten se oli siinä ja siinä... En viitsinyt kalaa punnita mutta pituutta löytyi 88 cm. Oikein mukava tasurikala ja parin kuvan jälkeen vapautin sen takaisin pikkukalojen kauhuksi.

Loppupäivä sujui rauhallisissa merkeissä, pientä ahventa tuli sieltä täältä mutta ei isompia. Hauetkaan eivät kovin jäätävällä otilla olleet vaan aika rauhassa sai täyt uida. Yksi pieni syöntipiikki sattui iltapäivästä. Ensin karkuutin mukavan tuntuisen kalan hetken väsyttelyn jälkeen ja kohta tuli pari haukea putkeen, suurempi n. 2,5 kg luokkaa. Sitten hiljeni taas ihan kokonaan ja viiden aikoihin lopetin kalastuksen ja rymysin pusikon läpi autolle.Mielenkiintoinen järvi, pientä ahventa on todella paljon ja haukikanta vahva. Uskon että jossain tuolla ne karkeammatkin ahvenet on, täytyy vaan etsiä!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti