tiistai 17. maaliskuuta 2015

15.3. Vaikea päivä pikkujärvellä

Handyyn kanssa lähdettiin aamuhämärissä kohti uutta pikkujärveä. Tarkoitus oli täkyonkia haukea ja uitella siinä samalla tasuria. Yhden harhakäännöksen jälkeen löydettiin vihdoin perille ja ei muuta kun pellon poikki järvelle! Kirpeässä pakkaskelissä aloimme hieman kartoittaa järven syvyyksiä. Vesi oli suht kirkasta niinkuin odotimmekin ja kohta löytyi vaihtelevaa pohjanmuotoa josta oli hyvä lähteä liikkeelle. Täkyonget viritettiin otollisen oloiseen paikkaan montun reunamille ja aloimme haravoimaan ympäristöä pilkkien.

Kuuden metrin penkasta löytyi reilusti pientä ahventa. Tapsilla sain siitä hetkessä ongittua syöttikalat, sen jälkeen olikin aika siirtyä tasurin uittoon. Pienet ahvenet nousivat tasuriakin katsomaan innokkaasti mutta eivät onneksi ottaneet. :) Isompia ahvenia emme onnistuneet löytämään.
Täkyongetkin pysyivät oudon hiljaisina, saattoi tosin johtua armottomasta jäiden paukkeesta. Viime reissulla oli ihan sama juttu, kova jäiden pauke tuntui tekevän hauet varovaisiksi.
Vihdoin tuli eka vienti täkyyn mutta onnistuin tunaroimaan sen. Paikka vaikutti sen verran hiljaiselta varsinkin haukien suhteen että parin tunnin hiljaisuuden jälkeen päätimme hieman siirtyä.

Vähän matkan päästä löytyi mukava 5 m harjanne jonka molemmin puolin oli kympin montut. En ehtinyt saada kaikkia vapoja edes järveen kun harjanteen päällä olleeseen vapaan otti jo hauki. Tämä oli kuitenkin onnettoman pieni, varmaan pienen hauki mitä olen ikinä täkyongella saanut. :D
Sitten homma taas jatkui todella hiljaisena. Sanoin Handyylle että puolen päivän aikaan alkaa tapahtumaan, se on edellisillä reissuilla ollut jostain syystä hyvä hetki. Ja niinhän siinä kävi että puolen päivän aikaan saatiin pari tapahtumaa putkeen. Toinen vienti päättyi hylkyyn mutta toisesta Handyy väsytteli jäälle 81 cm hauen joka vähän pelasti vaikeaa päivää. :)Tasureita uiteltiin tuolla 5 m harjanteella ja kaiku piirsi usealla reiällä mukavia viivoja mutta ei saatu niitä ottamaan mihinkään. Pari kertaa tasurille tultiin jyrkästikin mutta ei. Haukia vai ahvenia, vaikea sanoa. Sen verran nättiä viivaa kaiku kuitenkin piirsi että palaan tuonne vielä.
Morrilla tuli joiltakin rei´iltä pientä silppua ja Handyy onnistui silpun seasta ronkkimaan parisatasen ahvenen.

Yhden jälkeen päätettiin lopettaa ja ruvettiin keräilemään kamoja kasaan. Olin jo pari täkyonkea ottanut pois kun selän takaa alkoi kuulua räikän pärinää. Nopea katsahdus vavan suuntaan ja siellähän on vippa pystyssä! Äkkiä vavalle ja vastaiskua kehiin. Pirteä kala väänsi ihan huolella siiman päässä. Kohta vapautusmatolla lepäsi pulska 84 cm hauki johon oli mukava lopettaa. :)

Vaikean päivän saldo siis täkyongella kolme haukea ja pilkillä läjä pientä ahventa. Saipahan raitista ilmaa!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti