sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

4.4. Vaikean päivän kymppikala

Eilen käytiin Kabanossin kanssa tutkimassa uusia vesiä. Kohteeksi valitsimme todella mielenkiintoiselta vaikuttavan lahden joka on mielessä ollut jo pidemmän aikaa. Sitä se ei sitten kuitenkaan loppupeleissä ollut ja tunnin tahkoamisen jälkeen päätimme yhteistuumin vaihtaa tutummille vesille. Tässä vaiheessa ainoa tapahtuma oli Kabanossin karkuuttama puikkari. 
Fiilis kohosi kummasti kun puhelimeen tuli viestiä Iso Jiin uudesta enkkakalasta joka rikkoi maagisen kympin rajan. Onnittelut vielä tätäkin kautta! :)
Paikan vaihdon jälkeen päivä jatkui edelleen rauhallisissa merkeissä. Hämärään asti vedettiin sitkeästi kovalla uskolla, saldona 6 kalaa ylös asti ja jonkin verran tiputuksia. Kaikki ylöstulleet kokoluokkaa 1-2 kg, yksi karannut olisi voinut olla ehkä +nelosen kala. Vaikea mutta kuitenkin mukava päivä vesillä!

Tänään nukutti aamulla makeasti ja vasta yhdentoista jälkeen sain kammettua itseni sängystä ylös. Vähän evästä naamariin ja säätiedotusten tutkailua. Niinhän siinä kävi että vesille oli taas päästävä ja kaupan kautta suuntasin kohti merta. Kohteeksi valitsin entuudestaan tutun alueen mutta päätin suunnata reunoille joita en ole aiemmin juuri heittänyt. Reissu alkoi hyvin kun heti muutaman heiton jälkeen sain hyvän tärpin joka ei kuitenkaan tarttunut. Värin vaihto ja PuMu slinkyyn otti vähän sivummalta parin kilon kala. Aloituslahdukka ei antanut muita tapahtumia joten jatkoin eteenpäin.

Hetken aikaa potkittuani saavuin hyvännäköiseen lahteen isomman selän reunalla. Kävin lahden tarkasti läpi heikoin tuloksin. Yksi puikkari ylös asti + tärppi. Lakisääteinen tauko saaressa ja homma jatkui. Seuraavaksi vuorossa oli herkullisen näköinen pieni lahti johon tuulikin osui sopivasti. Usko paikkaan oli kova mutta tärppejä ei vain tullut. Rasiasta silmään osui ruskea-valkoinen slinky jolla en ole ikinä saanut yhtään kalaa vaikka olen sitä aina välillä heittänyt. Nyt se kuitenkin ihme kyllä kelpasi. Heitto kaislanreunaan ja pitkään stoppiin niittasi pulska 3-4 kg hauki. Hyvältä tuntui tuollainenkin kala vaikeana päivänä!

Seuraava tunti kului hiljaisissa merkeissä. Kävin heittässä aloituspaikan uudestaan mutta en saanut sieltä enää tärppiäkään. Kulman takana jätin yhden perhon kaislaan. Päivä tuntui tutun vaikealta, tärpit oli kovan työn takana. Usko omaan tekemiseen oli kuitenkin kerrankin kohdillaan ja hyvällä fiiliksellä jatkoin kalastusta. Kohta sain epävarman tärpin ja paikkoheittoon otti mutta irtosi heti. Ei ollut iso tämäkään. 
Liu´uin myötätuuleen mukavan näköistä kaislan reunaa. Itse en ole tuota pätkää ikinä heittänyt joten oli mielenkiintoista nähdä mitä sieltä löytyy. Väriruletti pyöri mutta tulosta ei vain tullut. Sitten siiman päähän löysi tiensä edellispäivänä sidottu punavalkoinen slinky. Punavalkoinen ei todellakaan kuulu omiin luottoväreihin mutta vaikeana päivänä tulee kokeiltua kaikenlaista. :) Siihen alkoi sitten ihme kyllä tapahtumia tulemaan. Ei jäätävään tahtiin mutta kuitenkin. Ensin karkuutin kurkun ja seuraavaksi pitkään stoppiin pamautettiin sellaisella raivolla että ihan säikähdin. Parin kilon kala tuli käymään hammaslääkärissä. Taas hetki tyhjänpyyntiä ja punavalkoinen kelpasi. Heitto tynkäkaislan sekaan, hidasta uittoa ja tärppi. Kala tuli kovaa vauhtia kohti pohjia pitkin, en saanut annettua tarpeeksi painetta ja se irtosi. Nämä on vaikeita tilanteita, kalan koosta on mahdoton sanoa mitään kun ei pääse kunnolla tuntemaan.

Kaislan reuna alkoi uhkaavasti loppua ja niin alkoi päiväkin, kello lähestyi puoli kahdeksaa. Heitto myötätuuleen kaislan reunan suuntaisesti ja joku selkeästi isompi poimi perhon. Kala tuli hetkeksi pintaan riehumaan ja arvelin sitä vitosen kalaksi. Kala lähti syöksymään pohjia pitkin ja ravisti samalla muutaman kerran. Painoa tuntui olevan aika kivasti joten mielessä kävi jo ajatus metrikalasta. Siinä vaiheessa alkoi jännittää tosissaan kun kala kiersi syvällä renkaan alla mutta ei suostunut nousemaan pintaan vaikka kuinka annoin painetta. Kyllä kädet tärisi! Vihdoin näin kalasta häivähdyksen syvällä, nyt on ISO! Perho roikkui jälleen kerran vain suupielestä kiinni joten jännitys oli huipussaan kun väsytin kalaa. Vihdoin ja viimein pääsin sovittamaan kättä kiduskannen alle. Väsytyksen aikana olin jo melko varma kymppikalasta ja nyt se varmistui, tämä on selkeästi isompi kuin toissapäiväinen ysi! Kala pussiin ja rantaan. Päätin ottaa ensin mitan. 115 cm. Huhhuh! Puntari näytti pussin vähennyksen jälkeen 10,5 kg. Se on siinä! Muutama kuva ja kala lähti takaisin kasvamaan. Hetken aikaa meni rannassa ihmetellessä, oli nimittäin aika hienot fiilikset. Kevätkausi oli saanut huikean alun, jo seitsemäs suurhauki tiimiin neljän päivän sisään. :)Pari viestiä ja soitto Kabanossille, sitten palasin takaisin heittoasemiin. Kympin paikasta löytyikin ihan mukava keskittymä josta sain nopeaan tahtiin kaksi 2-3 kg kalaa ylös asti ja karkuutin pari. Hämärä alkoi painaa päälle ja oli aika lähteä paluumatkalle. Päivän saldo oli 7 kalaa ylös asti. Ikimuistoinen päivä!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti