perjantai 17. huhtikuuta 2015

Renkailua

1.4
Keskiviikkona sain renkaan vesille kymmenen maissa. Tunnelmaa hieman latisti se kun lahden vesi oli aivan kuravelliä, näkösyvyyttä varmaan -10cm. Noh täytyy sitä siltikkin yrittää. Ensimmäistä heittoa kehiin ja välittömästi kolmosen fisu kävi irroitettavana. Fiilis nousi heti ja reunan hinkkaaminen jatkui.

Seuraava tunti vierähtikin ilman tapahtumia ja pohdiskelin seuraavaa liikettä. Hetken mietinnän jälkeen päätin lähteä lahden perukalle, vaikka se saattaisi olla vieläkin pahempaa kuravelliä.
Kohta olin perukalla olevalla kaislan nokalla, eikä veden väri toistaiseksi ollut mennyt huonompaan suuntaan. Tinseliä siiman päähän ja takomaan. Eipä mennyt pitkään kun muutamat puikot kävivät irroitettavina.


Taaskin meni seuraava tunti ilman ihmeempää elämää. Tein pienen siirtymän eräälle rikkonaiselle mökkikäytävälle, jossa yllättäen olikin kirkasta vettä. Heti tuli sellainen fiilis nyt saattaa napsua. Pu-mu slinky uimaan ja heti alkoi tulla tapahtumaa. Irroitettavana kävi sellaista mukavaa 3-5kg fisua. Kohta tarjottiinkin suurhaukea, joka päätti irrota muutaman raskaan pään heilautuksen jälkeen.
Nyt naaman eteen avautui käytävän reunalla oleva todella hyvän näköinen harvalla kaislalla höystetty alue. Ekalla heitolla puikkari kävi maistelemassa perhoa. Muutama heitto lisää ja parempi kiinni, hetken väsyttelyn jälkeen tasan 100cm liplockissa. Rannalle nopeasti punnaamaan, muutaman fotot ja takasin kasvamaan.

100cm/7,2kg

Nopeasti takaisin samalle paikalle, ja jo muutaman heiton heiton jälkeen pitkään stoppiin polkaistiin. Nopean väsytyksen jälkeen läski 101cm kourassa. Sen jälkeen tapahtuikin jotain mielenkiintoista.. Nojasin kala kourassa vasempaan etukulmaan, luiskahdin penkiltä hieman alaspäin ja yhtäkkiä kelluntarengas lensi ympäri. Hetken uimisen ja kikkailun jälkeen pääsin takaisin renkaan päälle. Kamera ja puhelin menivät paskaksi, kaikenlaista kamaa meni meren pohjaan ja semmoista.... Muistikortin sain sentään pelastettua, kun kameralaukku ei uponnut, vaikka vetikin vedet sisään.
Hermot kireällä, tupakat kastuneena ja vaatteet märkänä lähdin potkimaan autoa kohti. Eniten harmitti se kun joutui jättämään hyvin menneen päivän kesken.

Elikkäs 4h kalastusta, 8kpl fisuja, parhaimpina 101cm ja 100cm.


9.4
Torstaina puolenpäivän maissa samoille paikoille josta nuo metriset tulivat. Lahden vesi oli sekoittunut kauttaaltaan aivan velliksi. Jokusen tunnin heittelin ilman tärppiä, ennen kuin päätin vaihtaa paikkaa.
Hetken miettimisen jälkeen paikaksi valiintui aivan uusi lahti. Fiilis nousi heti kun huomasin veden olevan kirkasta. Siltikkään ei mitään juhlaa ollut, varmaan 5h vispaamista 2 puikkaria ja muutama tärppi.

11.4
Hiljainen päivä vesillä. Ensimmäiset pari tuntia sain kalastaa ilman mainittavia tapahtumia. Suurkalastaja kertoi puhelun aikana että oranssin sävyisiin napsivat. Puhelun jälkeen sakemanni slinkyä siiman päähän. Hetken vispaamisen jälkeen vähän parempi fisu hyväksyi tarjouksen. Mukavan väännön jälkeen pirteä kutonen liplockkiin. Läpällä päätin käydä kalibroimassa silmäpuntaria, painoa lyhyeltä haagertilta löytyi 6,7kg. Kaksi kalaa kävi vielä päivänmittaa irroitettavana.


12.4
Aluksi oli melko hiljaista menoa, kunnes rasian pohjalta löytyi chartti-valkoinen hd. Kaloja ja tapahtumia tuli ihan mukavasti, kunnes koukku meni katkeamaan kaisla tärpissä. Tuon jälkeen meno rauhoittui ja yksi kutonen kävi vielä ylhäällä. 5h kalastuksen tuloksena 8 fisua, suurimpina kaksi kutosta. Kalat löytyivät kaislan sisältä ja mökkikäytävistä.


13.4
Kuusi tuntia vesillä. Kalaa tuli kirkkaasta ja sameasta vedestä. Ulkoreunat edellisreissujen tapaan aivan kuolleita. 6h heittelyä, 10 fisua ja jonkinverran tapahtumia päälle.

-Kabanossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti