keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Järvihauestusta

Sunnuntai iltana tuli sellainen fiilis että tarvii vähän vaihtelua meri hommiin. Noh, eikun kamat kasaan ja yötä vasten ajelemaan mökille.

Maanantai
Maanantaina paikaksi valiintui järvi, josta viime syksynä löytyi ihan mukavasti kalaa. Rannalle päästyä sain huomata että vesi oli aikas sameaa.. Siltikkin sitä täytyi lähteä koittamaan. Pörhökamat kasaan, rengas täyteen ja eikun kellumaan. 
Jo muutaman kymmenen metrin takomisen jälkeen jotain oli siiman päässä, lyhyen väännön jälkeen tämä paljastui lahnaksi :) Monta tuntia meni ilman mitään tapahtumia ja mp alkoi jo kiilua silmissä. Kiertelin järveä kirkkaamman veden toivossa, mutta turhaan... Ennen lopettamista heitin lähtö rannan uudestaan ja sieltähän paukutti kiinni alle kilon munakala. Tämän jälkeen pystyi lopettamaan hyvällä omatunnolla :D

Tiistai
Suunnitelmat tiistain osalta muuttuivat tuon samean veden takia. Alun perin tarkoituksena oli mennä eräälle pikku järvelle jonka vesi ei normaalistikkaan ole mitään kirkkainta mahdollista. 
Hetken mietinnän jälkeen kohteeksi valiintui eräs matala, soistunut, tummavetinen järvi.

Lähtö venyi ja vesille pääsin vasta neljältä. Puolen kilometrin potkimisen jälkeen olin kohde reunalla. Kohtuu pian tuli ensimmäinen kontakti puikkariin ja pian tämän jälkeen kurkku kävi irroitettavana. Tapahtumia tuli tasaisen harvakseltaan ja fiilis oli hyvä.
Eteen alkoi avautua pieni hyvän näköinen lahdukka, johon tuuli osui rauhallisesti. Pitkään en ehtinyt lahtea heittelemään kun aivan rannan tuntumasta joku kävi polkaisemassa hieman paremmin. Kala veti pari jäätävää spurttia ja repi väkisin siimaa käsistä. Pian spurttien jälkeen kala antautui liplockkiin ja mielessä kävi jo suurhakki. Nopeasti rantamatalaan mittaamaan... Pituutta laihalla kalalla oli tasan 100cm. Muutamat fotot ja kala takaisin.


Pienen tauon jälkeen sama meininki jatkui, eli harvakseltaan tuli tapahtumia. Sen verran kova hiuko alkoi iskemään että lopettelin jo kahdeksan maissa.

Eli noin neljä tuntia kalastusta, 7 fisua ja päälle ihan mukavasti tapahtumia. Päivästä jäi sen verta mukavat fiilikset että täytyy ottaa pian uusiksi :)

-Kabanossi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti