lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pikkujärvellä 3.4

Päätin lähteä isäni mukaan eräälle matalavetiselle pikkujärvelle mistä saimme ensijäillä useita yli 500g ahvenia joista suurin mukava 935g. Tällä kertaa päätin kuitenkin itse katsastaa järven haukikantaa täkyillen, sen verta mukavasti on haukikontakteja ollut ahventen pilkinnän ohessa :)

Järvelle ajellessa alkoi hieman mietityttään että mahtaako rannoilta päästä enään jään päälle, heikolta näytti muilla matkan varrella olleilla järvillä. Tuo järvi kuitenkin sijaitsee sellaisella alueella että sielä on yleensä huomattavasti pidempään jäät kuin kotipaikkakunnalla jossa ei enään jäille ole asiaa.. Näinhän se oli tälläkin kertaa ja jäille päästiin ongelmitta.

Jäille päästiin noin puoli kymmenen maissa. Päätin panostaa alkuun  järven syvimpään alueeseen missä oli vettä noin 3-4m. Virittelin 5 pakkasesta mukaan lähtenyttä syöttiä kannen alle ja menin hieman sivumpaan uittelemaan tasapainoa ja seuraaman jos joku täkyistä kelpaisi . Melkein heti tasuriin polkaisi puikkari.  Oudoin hiljaista oli ollut täkyjen osalta jo jonkin aikaa ja päätin lähteä kairailemaan sivumpaan ja etsimään "penkan" reunaa. Samalla pilkin morrilla täkyjä. Päätin vaihtaa täkyjen paikkaa kun ei tuntunut juuri mitään tapahtuvan. Kairailin matalempaan n 1-2.5m veteen reikä rivistön ja lähdin hakemaan vapoja aloitus paikalta. Matkalla huomasin yhden vipan nousseen pystyyn ja nopeasti kipitin paikalle, mutta oli jo liian myöhäistä. Syöttiä oli kuljettu n.20 metriä ja sitten hylätty...

Aloin virittelemään vapoja matalempaan veteen ja taisin olla kolmatta vapaa virittämässä kun ensimmäisellä vavalla oli jo vippa pystyssä, puikkari..  Täky takaisin uimaan ja lisää vapoja virittämään.  Juuri kuin olin saanut seuraavan vavan pyyntiin niin taas oli vippa pystyssä.. Jälleen puikkari oli hakenut täyn, tästä lähtikin sellainen ralli käymään että  välillä hikikin taisi tulla.. Hetki siinä menikin että sain kaikki 8 vapaa pyyntiin kun lähes kokoajan joku vippa oli pystyssä ja välillä kahtakin samaan aikaan, puikkarit tuntuivat olevan lyönnillään.. Jossain kymmenen kalan kohdilla tipahdin laskuista, sellasta kiirettä piteli :D Tuntui siltä että ei juuri istahtamaan kerennyt kun kokoajan täkyjä vietiin. Kalat olivat kooltaan puikkareita, muutama 2-3kg kala oli seassa.
 Parin tunnin rallin jälkeen hieman hiljentyi ja kerkesin juuri eväät syömään kun oli taas vippa pystyssä. En pitänyt mitään kiirettä kun ajattelin, että taas puikkari oli kyseessä. Vastaria vedettäessä kuitenkin selvisi nopeasti että nyt on järven keskivertoa parempi kala siimanpäässä:) . Kalalla riitti virtaa ja se veteli pitkiä spurtteja, kala kävi monta kertaa avannon alla kääntymässä mutten erottanu oikein kokoa sen verta tummia oli järven hauet ja eikä humuksinen vesikään auttanut asiaa. Lopulta kuitenkin sain kalan taittumaan 6 tuumaiseen avantoon ja siitä liplockilla suoraan ikea säkkiin. Ei ehkä ihan metriä mutta todella mukava kala pienestä metsäjärvestä :) Pituutta kalalla olikin 98cm ja painoa 6kg. Isäkin tuli paikalle käymään ja kertoi saaneensa nätin 930g ahvenen tupsuperällä ja heti perään oli ollut huomattavasti suurempi ahven siiman päässä joka oli hetken tempomisen jälkeen katkonut siimat avannolla.. Mukava tuo reilu 900g ahven kuitenkin!:)
98cm/6kg


930g
Jatkoin kalastusta ja vipat nousi tasaisesti, nyt ei kuitenkaan ihan niin kiirettä pidellyt kuin aikaisemmin. Viritin yhteen vapaan kookkaamman noin 250g särjen. Olin menossa vaihtamaan seuraavaan vapaan täkyä kun aikasempi vapa jo nousikin pystyyn. Ajattelin että kookkaampi särki itsekseen laukaisi vipan joten en pitänyt kiirettä toista vapaa viritellessä. Kävelin takaisin tuolle vavalle ja ajattelin edeleen särjen laukaisseen vipan joten kelailin vain löysiä siimoja puolalle kunnes siiman päässä tuntui siltä että syötti olisi tarttunut pohjaan. Nopeasti vastaria kehiin, mutta tartutus ei onnistunut kunnolla erehdyksestä johtuen. Hetken aikaa tunsin siiman päässä jotain todella raskasta ja sitten irti.. prkl.. Ei voi mitään, näitä sattuu. Tämän jälkeen keli pimeni huomattavasti ja tämä sai hauet aroiksi. Vientejä kuitenkin tuli edelleen paljon, mutta lähes jokainen päätyi hylkyyn. Tässä kohtaa kello alkoi olemaan jotain kuudenpintaan ja päätin laittaa kamat kasaan.

Melko huikea oli päivä kappaleissa, varmasti +30 kalaa kävi jäällä kääntymässä. Selkeästi paras täkyily reissu omalta osalta kappalemääräisesti:) Täytyy palata tuonne vielä joskus uudestaan, kuitenkin oli pari kontaktia isompiin :)
-Handyy
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti