maanantai 29. kesäkuuta 2015

28.6. Melkein suurhauki

Kaverin kanssa suunnattiin taas järvelle iltapäivästä kolmen aikaan. Tällä kertaa mukaan lähti heittosettien lisäksi myös uisteluvälineet ja reissu alkoikin uistelemalla eräästä isosta lahdesta. Siimoihin valikoitui 14-23 cm vaappuja eri painotuksilla. Parin tunnin pyörimisen jälkeen alkoi mieleen palata alkuviikon lähes tuloksettomat uistelukokeilut, tässä vaiheessa saldona pari pientä haukea veneeseen asti ja joku tärppi päälle. Siispä heittämään!

Aloitimme heittämisen lahdesta jota ei ole tullut tänä vuonna juuri kalastettua. Alku oli taas ihan hyvä kun heti ekasta ankkuripaikasta tuli pari tapahtumaa. Sitten kävi taas perinteiset ja taisi mennä tunnin verran tyhjää heittäessä. No, tämä on tullut tutuksi viime aikoina. :) Sitkeästi jatkettiin heittämistä vaikka tapahtumat olikin  tosi harvassa. Lahden suualueelta alkoi vihdoin löytyä vähän elämää ja muutamasta peräkkäisestä ankkuripaikasta tuli kaloja. Ei mitään juhlaa kuitenkaan ja vähät kalat eivät kyllä olleet koolla pilattuja.
Yhdeksän aikoihin illalla lahti oli heitetty läpi ja mietittiin seuraavaa siirtoa. Ehdotin kaverille pientä lenkkiä uistellen ja myöntävän vastauksen seurauksena kohta oltiin laskemassa kalikkaa järveen.

Ohjasin veneen pienen vedenalaisen harjanteen kärkeen josta joku kala oli aiemmin päivällä uistellen tullut. 7 m vedellä pohjia pitkin vedetty 17 cm PuMu-Jätte kelpasi ja vapa jäi tärpin jälkeen mukavalle kaarelle. Kala ei meinannut kovasta painostuksesta huolimatta lähteä millään tulemaan venettä kohti ja alkoi jo vähän jännittämään. Onko parempi vai vaan pieni kala joka on pyöräyttänyt itsensä pakettiin? Kohta kala tuli pintaan riehumaan kaukana veneen takana ja selvisi viimeistään ettei ole ihan puikkarista kyse. Kala aiheutti vielä pientä lisäjännitystä yrittämällä koukata toisen plaanarisiiman yli mutta tästä onneksi selvittiin kovalla käskytyksellä. Vielä pari näyttävää pintaravistelua ja toisella yrittämällä kala haaviin. Ei mikään jättiläinen mutta mukava päivän pelastaja 6,2 kg/98 cm. Pari kuvaa ja pirteä kala potkaisi takaisin syvyyksiin.Uistelu tarjosi vielä pari pienempää haukea ja paluumatkan lyhyt heittosessio yhden joten päivän kokonaissaldo oli loppujen lopuksi 16 veneessä käytettyä haukea.

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti