tiistai 20. lokakuuta 2015

19.10. Iltapäiväpisto järvelle

Eilen ei alun perin ollut tarkoitus lähteä vesille ollenkaan, mutta puolen päivän aikoihin alkoi tuntua siltä että voisihan sitä kuitenkin käydä järvellä pyörähtämässä. :) Pakkasin uisteluvermeet autoon ja suuntasin tutulle järvelle. Matkan varrella katselin tien varressa olevan pikkujärven ihan tyyntä pintaa, taitaa olla ihan pläkäkeli tänään. Rantaan päästyäni asia varmistui, kohdejärvellä ei näkynyt pienintäkään tuulen virettä missään. Onneksi en ollut merellä. :) Rannassa meni taas aikaa veneen ja kamojen kanssa puljatessa. Akkujen kantamista veneeseen, vapojen viritys valmiiksi, kaiku kiinni jne. rutiinihommia jotka meinaa välillä maistua puulta kun haluaisi päästä heti itse asiaan eli vesille. Tein heti alkuun pidemmän siirtymän kaavailemalleni aloituspaikalle. Ajattelin uistella syvänteen laidalla olevaa vaihtelevaa penkkaa vähän matalammasta kuin yleensä ja virittelin veneen taakse vaappua sen mukaan että pääsen pyörimään 4-6 m syvyysalueilla.

Reissu ei olisi paljon räväkämmin voinut alkaa. Juuri sain kaikki siimat suoriksi ja tupakan sytytettyä kun sivuvapaan runttasi ensimmäinen kala. Vapa jäi tärpistä kivasti mutkalle ja kampesin vavan telineestä käteen. Raskas paino ja muutamat hyvät päänheilautukset kertoivat että tämä on varmasti hyvä kala! Vähän matkaa sain pumpattua kalaa venettä kohti kunnes se innostui ja vei siimaa puolalta. Kala junnasi syvällä ja melkoisesti sai vavasta vääntää että sain sen pintautumaan veneen vierellä. Iso on pää, nyt on varmasti suurhauki! Kaivoin haavia esiin ja yllättävän helpolla sain yksin kammettua kalan haaviin. Tässä vaiheessa silmäpuntari alkoi tuntua kovin epävarmalta ja aloin epäilemään että onko sittenkään metriä. Joo, ei taida olla vitosta isompi.... Laitoin kuitenkin vapautusmaton valmiiksi ja ajattelin mitata kalan. Haavista nostaessa kalan koko kasvoi ja kyllä, 103 cm! Isopäinen kala kellotti laihalla varrellaan vaakaan 6,05 kg lukemat. Pari nopeaa kuvaa ja kala potkaisi itsensä takaisin penkan reunaan päivystämään. Fiilis oli hyvä, tuskin kymmentä minuuttia kerkesi kalastaa kun napsahti! Kyseiseltä järveltä olen onnistunut parhaiten keväisin enkä ole syksyllä vielä isompia löytänyt. Tälle syksylle oli pienenä tavoitteena saada täältä suurhauki ja nyt se tuli! :)Jatkoin saman penkan sahaamista mutta hienon alun jälkeen saikin vaappuja vetää kaloilta rauhassa. Muutama onnettoman pieni hauki puri vaappuihin seuraavan parin tunnin aikana. Kerran plaanari pakitti jo reilummin ja sydän taisi siinä lyödä muutaman kerran tyhjää. Karu tunne kun 6 m vedellä 3 m sukeltava vaappu jää johonkin kiinni. En tiedä mikä siellä oli mutta onneksi sain vaapun irti. Nyt on paikka ylhäällä gepsissä niin osaa jatkossa kiertää. :)

Viimeiset pari tuntia kävin pyörimässä eräässä lahdessa ja sen suulla, penkanreunoja tarkasti vetäen ja muutama lenkki reilusti syvän päältä yrittäen. Hiljaista oli, muutama pieni hauki ylös asti ja joku tärppi päälle. Aurinko alkoi pikkuhiljaa painumaan puiden taakse ja tyytyväisenä kelasin vaaput ylös ja suuntasin takaisin rantaan. Hyvä reissu aurinkoisessa kelissä, tapahtumat vähissä mutta yksi iso pelastaa aina! :)-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti