tiistai 15. heinäkuuta 2014

Suutaria onkimassa

9.7.

Päivällä väsytti kovasti kun olin edellisyön ollut ongella mutta pienten päiväunien jälkeen tuli sen verran virtaa etten malttanut pysyä poissa rannalta. :) Ilta oli vaikea, yksi vaikeimmista mitä on tuolla osunut kohdalle. Saattoi ehkä johtua siitä että melkein koko illan tuuli aika kovaa ja satoi vettä, yleensä suutareita on tullut parhaiten aurinkoisina ja lämpiminä päivinä.
Pari suutaria onnistuin illan aikana käyttämään haavissa, pienempi n. 800 g ja suurempi mukava 1570 g.

1570 g

10.7.

Sovittiin Amaröörikalastajan ja Kabanossin kanssa yhteisestä onkireissusta hotspoteille.
Itse ehdin rantaan vähän ennen muita ja viritin onkipaikalle mäskit ja laitoin tietysti heti onget pyyntiin.
Reissu sai melkoisen salama-alun kun muutaman minuutin onginnan jälkeen oli ensimmäinen suutari kiinni.
Kalalla tuntui olevan menohaluja mukavasti ja pienen väsyttelyn päätteeksi oli nätti suutari haavissa. Arvelin että 1,5 kg menee juuri rikki, mutta silmäpuntari valehteli taas kerran ja kala painoikin vähän enemmän kuin luulin. Suutarienkka on nyt lukemissa 1920 g/48 cm. :) Kabanossi ja Amatöörikalastaja saapuivat rantaan juuri sopivasti ottamaan pari kuvaa kalasta. Muutaman kuvan jälkeen kala pääsi tietysti takaisin kasvamaan.

1920 g/48 cm
Jatkettiin onkimista porukalla. Pienellä alueella ongittiin jokainen omalla tontilla. Kabanossi laittoi heti alusta asti isoa vaihdetta silmään ja sai useita suutareita lyhyessä ajassa sillä aikaa kun Amatöörikalastajan kanssa vedimme tyhjää. Muutaman peruskokoisen suutarin jälkeen oli Kabanossin vapa jo syvemmällä mutkalla ja mukavan taistelun jälkeen haavissa lepäsi komea suutari, 1510 g/47 cm. Ylävitosten paikka!

1510 g/47 cm
Sitten vähäinenkin otti hiipui ja loppuilta kului aika rauhallisissa merkeissä. Tärppejä tuli harvakseltaan ja välillä kävi sentään joku suutari rannallakin. Jossain vaiheessa Amatöörikalastajakin sai pelin auki ja kuvattavana kävi hänen uusi enkkasuutari, 1010 g. Minulle osui mukava sivusaalis kun maissiin puri 1130 g/39 cm ruutana. Yön saldo oli loppujen lopuksi 13 suutaria, ruutana ja jonkun verran särkiä. Kabanossi sai yli puolet kaikista suutareista ja lisäksi bonuksena hänellekin uusi enkka vaikkakin aika kyseenalainen, nimittäin 350 g särki. ;D
Pitkälle aamuyöhön ongittiin ja sitten laitettiin kamat kasaan. Minulla odotti vielä työpäivä 250 km päässä ja Kabanossi ja Amatöörikalastaja lähtivät etsimään itselleen telttapaikkaa.

Ruutana 1130 g/39 cm

Kabanossin suursärki! :D

Kabanossi ja Amatöörikalastaja onkivat vielä pari iltaa samoilla mestoilla. Hiljaista oli ollut, muutamia normisuutareita saivat per ilta ja Amatöörikalastaja karkuutti harmittavasti jonkin isomman.

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti