tiistai 15. heinäkuuta 2014

Iso J:n kesähaukireissut!

Tässä vähän myöhässä pari rapsaa kesähauestuksesta!

Pikapisto 9.6 alokas Heinon kera!

Kaveri päätti juuri uuden setin hankittuaan että nyt lähdetään vesille, ja matka kohti uljasta soutuvenettä alkoi. Aikaa ei ollut tuhlattavaksi, ja meinasi kamat unohtua rannalle raivokkaan lähdön myötä. Rankka soutu kohti odottamattomia ottipaikkoja alkoi.... 
Tunti tyhjää heiteltyämme otettiin varovainen siirtymä pienelle aukolle, josta ensimmäisellä heitolla alkoikin nätti kiito. Alokas katsoi kieli pitkänä vierestä ja kiroili kun ei omaan vapaan tullut mitään liikettä. Se kuuluisa karma kuitenkin avusti hetken päästä... kala silmämääräisesti arvioituna noin 8-9kg ja irti. Hienon taistelun tarjosi, ja vei voiton. Alkuun unohtuikin mainita että edellisyönä oli varkaat käyneet ja pöllineet veneestämme ankkurin, jonka nokkelat nerot huomasivatkin vasta pelipaikoille saavuttuaan. Noh, mikäs sen parempaa kuin kalastaa lievässä tuulessa ilman ankkuria keskellä kaislikkoa. Kaisloihin jumiin, jarrut kiinni ja huumorintäyteistä kalastusta. 

Alokas päätti saada kuitenkin sen ensimmäisen ison haukensa... ja kuinkas kävikään. Heitto 3 metrin päähän keskelle korkeaa kaislaa; leuat loksahtivat nätisti kiinni kun spinnerbaitti laskeutui keskelle kaislaa. Hetken jo ajattelin että onko sillä vaan kaislassa kiinni kun noin nykii? Ei. Taistelu alkoi. Nyt oli tiedossa että iso on kiinni ja tätä taistelua ei tullut Alokas häviämään. Oli vapa melkoisessa solmussa, ja kun tämä kaunotar tuli pintaan niin en ollut kyllä uskoa silmiäni; ensimmäisellä suurhauenkalastusreissullaan pääsi kymppikerhoon, ja vielä oikein reilusti ylikin! Kalan paino arvioituna +11kg ja mittaa melko varmasti yli 120cm! Huikea pikapisto. Onnittelut Alokkaalle.... vaikka kerralla hänet ylennettiinkin Kersantiksi!




7.7.

Päätettiin lähteö Alikersantin kanssa pikapistolle kun molemmille sopi samaan aikaan ja lähdettiin sitten kaupan kautta kiitämään vesille. Soudettuamme mestoille tärähti juuri ostamaani Svartzonkkerin Mcrubberiin oma ennätyskalani; satavarma yli kymppi, sukellus kaislikkoon, koukut kaislaan kiinni ja moimoi... Se ei kauaa kestänyt, mutta eihän tänne häviämään tultu! 
Rankkaa kuminkäyttöä ja sohimista jokasuuntaan, tärppi siellä tärppi täällä mutta ei kaloille kumi maistunut tarpeeksi lujaa. Viimeinen heitto pigin spinnerillä ja tärähti. Kova veto ja kala pinnalle. "Ei tarviikkaan lähteä munat padassa.. jes! Näyttää neloselta...." Kala kassiin ja punnitukseen. Pussin vähennysen jälkeen painoa jää 8,5 kg ja Iso Jii:llä virallisesti enkat uusiksi.... se klubilainen ei vain suostu nousemaan pintaan saakka. Iso J ja Alikessu kiittää ja kuittaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti