lauantai 19. heinäkuuta 2014

16.7. & 17.7.

16.7. kävin pitkästä aikaa haukea heittämässä. Mukava oli olla pitkästä aikaa haukikalassa, pari viikkoa oli jo edellisestä reissusta. Suuntasin samalle pikkujärvelle jonne olen parit edellisetkin haukireissut tehnyt. Auto parkkiin, kelluntarengas valmiiksi ja eikun järvelle. Tarkoituksena oli kalastaa pintavieheillä, rasiassa odotti pari uutta pintavaappua ja popperia. Pari vuotta sitten olin viimeksi pintavieheillä kalastanut mutten saanut niitä silloin toimimaan ja myin ne pettyneenä pois. Nyt innostuin kuitenkin uudelleen, sillä tuo löytämäni uusi järvi vaikuttaisi oikein sopivalta pintaviehekalastukseen!

Reissu alkoi hyvin, taisi olla neljäs heitto kun vana lähti popperia kohti ja kohta iski ensimmäinen hauki näyttävällä tärpillä! Muutama minuutti myöhemmin heitin popperin pieneen kaislikon aukkoon, nyppäsin vavalla pari kertaa ja silloin iski kovaa! Pinta vaahtosi valkoisena ja selkeästi parempi hauki oli siiman päässä mutta irtosi harmittavasti muutaman potkun jälkeen...

Kalastin ihan iltahämärään asti ja autolla olin takaisin vasta puolen yön aikoihin. Haukia tuli koko reissun ajan tasaiseen tahtiin ja renkaassa kävi pyörähtämässä 16 haukea. Suurimmat jäivät 1,5-2 kg haarukkaan eli normaalia järvipuikkaria. Hauskaa oli silti ja nyt olenkin aika pahasti koukussa tuohon pintaviehekalastukseen, sen verran hyvin tuntui popperit kelpaavan. Ja tärpithän ovat tässä lajissa todella näyttäviä!



17.7. käytiin kaverin kanssa jigailemassa ahventa. Todella vaikea reissu, ei löydetty syövää ahventa mistään. Jigeihin puri vain muutama pieni alle 200 g ahven ja yksi hauki. Yhdeltä selkäluodolta sain lipalla ja lusikalla nopeaan tahtiin pari hauki- ja ahvenkontaktia ja pienen säyneen. Iltahämärissä vielä kokeiltiin popperilla haukia kaislikon reunoilta ja saatiinkin useampia kontakteja joista yksi ylös asti.
Saaliin puolesta aika heikko reissu mutta kivaahan tuolla taas oli!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti