keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Ahventa ja haukea

Nyt on kesän ensimmäiset ahvenreissut takana, kaverin kanssa käytiin parina iltana jigaamassa ison ahvenen mestoilla. Ensimmäisellä reissulla reilu viikko sitten onnistuttiin saamaan parikymmentä ahventa. Suurin osa nättiä 250-400 g filekalaa ja kruununa kaverin 520 g sekä 1060 g/44 cm suurahven. Vähän eri tavalla taistelee tuollainen ahven lämpimässä vedessä kuin talvella pilkkisiiman päässä, ei nimittäin ihan helpolla antautunut haaviin. :) Monenlaisilla jigeillä saatiin ahvenia eikä mitään yhtä ainoaa ottiväriä löytynyt, mutta luomuvärit olivat kuitenkin parempia kuin ärsyt.

1060 g/44 cm

Toissa iltana oltiin uudestaan liikkeellä samoilla suunnilla. Soudettiin suoraan edellisreissun hotspotille ja ahvenia alkoi napsua heti saman tien. Tai kenelle napsui ja kenelle ei, kaveri sai ahvenia tasaiseen tahtiin mutta itse en meinannut oikein saada juonesta kiinni. Lopulta alkoi omankin siiman päässä tapahtumaan ja sain muutamia nättejä ahvenia joista suurin oma kauden paras, 550 g/36 cm. Kaverin suurin oli tasan 600 g ja muutenkin kala oli mukavan kokoista, suurin osa 250-400 g haarukassa. Taaskin kaloja tuli monenlaisilla jigeillä eikä mikään ollut ylitse muiden. Ahvenen syönti loppui hyvissä ajoin ennen auringonlaskua ja vesiltä olisi joutanut ajoissa pois, sillä loppuilta oli lähes tärpitön. Mukava satsi ahvenia ehdittiin kuitenkin saada ja fileeksi lähti parikymmentä ahventa.

550 g

Haukeakin kävin yhtenä iltana heittämässä. Kohteena sama pikkujärvi minne edellisenkin haukireissun tein. Tällä kertaa jätin auton järven toiseen päähän tarkoituksena kalastaa eri paikkoja kuin viimeksi että saisin paremman kokonaiskuvan järvestä.
Pienen rymyämisen jälkeen sain kelluntarenkaan vesille ja eikun heittämään. Heti ekalla heitolla tärppi mutta en saanut tarttumaan. N. 10 minuutin heittelyn jälkeen sain ensimmäisen hauen ylös asti, kun Minnaria puraisi nätti 3,4 kg järvihauki. Siinä sai jigisetti kyytiä pirteän kesähauen käsittelyssä!


Jatkoin kalastusta ja haukia napsui tasaiseen tahtiin. Parhaiten kalaa tuntui olevan ihan matalassa kaislikon sisällä tai muuten vaan ihan rannassa, syvemmällä sai heittää lähes tyhjää. Minnow Spoonit kelpasivat parhaiten ja väreinä pelitti etenkin kromivärit vihreän ja kullan sävyissä. Kappaleita yhteensä 12 joista suurimmaksi jäi tuo avauskala 3,4 kg. Yksi vähän paremman tuntuinen oli pariin otteeseen kiinni mutta en saanut pysymään. Ison kalan otteet sillä oli, heti tärpistä voimakkaasti sivulle ilman yhtään potkua. Harmi kun en päässyt näkemään...
Mukava reissu jälleen ja tuo uusi järvi vaikuttaa oikein hyvältä, täytyy käydä taas joku päivä uudelleen!



-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti