perjantai 23. tammikuuta 2015

19.1. Kabanossin kanssa pikkujärvellä

Kabanossin kanssa lähdettiin kirkasvetiselle pikkujärvelle tasuroimaan, samoille suunnille mistä Kabanossi sai kilon ahvenen muutama viikko takaperin. Pitkän ajomatkan päätteksi saavuttiin kohteeseen. Alkuun päätettiin kokeilla pientä monttua josta aikaisempaa kokemusta ei juuri ole. Muutaman tyhjän reiän jälkeen päätimme siirtyä järven syvimpään monttuun josta aikaisemmilla reissuilla oli tapahtumia tullut. Kalaa alkoi näkyä kaiussa heti mutta tuttuun tyyliin hyvistä nousuista huolimatta tärppejä ei juuri tullut, kalat kääntyivät lähes poikkeuksetta takaisin pohjaan tasurin luona.

Avauskalat
Yhdeltä reiältä sain sentään pari mallikalaa narrattua, ensin vertikaalilla n. 150 g ahven ja kohta tasurilla n. 250 g raitapaita.

Tehtiin lenkki matalampaan kaloja etsien, turhaan. Alle 10 m vedessä ei juuri kaiussakaan näkynyt mitään. Päätimme palata yli kympin veteen ja kokeilla vielä pari reikää jonka jälkeen vaihtaisimme järveä. Kalaa alkoi taas näkyä kaiussa ja 11 m vedellä välivedessä uitettu tasuri kiinnosti ahvenia, nousuja alkoi tulla välittömästi. Ne eivät kuitenkaan ottaneet, joten päätin pudottaa tasurin pohjalle ja aloittaa kunnon uittosarjan. Juuri kun sain tasurin pohjalle, joku polkaisi voimalla kiinni. Kilon ahven oli todella vahvasti mielessä kun aloin vinttaamaan raskaan tuntuista kalaa 11 metristä jäälle. Järvessä ei nimittäin pitäisi olla haukea ollenkaan. Mutta niinhän siinä kävi että 4 m jään alla alkoi vilkkua vihreä kylki mutta raidat vaan puuttuivat.... Siihen kariutui haaveet mahtiahvenesta. :D

Hauki järvestä jossa niitä ei pitänyt edes olla
Järven vaihdon jälkeen kalaa alkoi näkymään lähes joka reiällä mutta otti jatkui erittäin varovaisena, nousuja niin prkleesti mutta tärpit oli kovan työn takana. Välillä vertikaalijigillä kikkailemalla sai jonkun varovaisen tärpin mutta tartuttaminen oli mahdotonta.
Iltahämärässä otti vähän parani mutta todella heikkoa se oli silti. Joitakin pieniä ahvenia saimme vertikaalijigeillä narrattua, yhtään tavoitekokoista ei kyllä ollut seassa. Muutama painavampi tärppi jäi vähän kaivelemaan. Päivän kokonaissaldo oli kymmenkunta ahventa + hauki.

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti