tiistai 6. tammikuuta 2015

Ei ole helppoa...

Muutamia reissuja tullut taas käytyä jäillä ilman kummempaa menestystä. Kala on ollut tosi tiukassa joka paikassa eikä fileointivälineitä ole reissujen jälkeen juuri tarvinnut. :)

Eräällä kirkasvetisellä pikkujärvellä käytiin pari reissua tekemässä. Kyseisessä järvessä on isoa ahventa mutta paikka ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Ensimmäisellä reissulla järvellä kulki ristiin rastiin railoja joita pitkin oli mukava lähteä ahvenia etsimään. Hetken hakemisen jälkeen löysin rantatasanteen reunalta 6-10 m penkasta ahvenia. Kaiku piirsi välillä melkoisia viivoja joten paikalla pyöri muutakin kuin pelkkää silppua. Syöntihalut niillä oli kuitenkin ihan nollissa. Isolla tasurilla sai edes pientä kiinnostusta aikaan mutta tärpit oli silti harvassa. Handyyn kanssa kyttäiltiin loppupäivä railolla syöntipiikin toivossa mutta sitä ei ikinä tullut. Muutama hyvä tärppi saatiin mutta yhtään isompaa ei ylös asti. Päivän saldoksi jäi pari haukea ja muutama pieni ahven.

Muutaman päivän päästä tultiin uudestaan samalla järvelle, tarkoituksena onkia railonpätkää josta viimeksi löydettiin isompaa kalaa mutta eivät silloin syöneet ollenkaan. Nyt eivät ahvenet olleet enää paikalla, kaiun näytölle ei juuri muuta piirtynyt kuin tasuri. Lähdettiin sitten hakemaan kalaa muualta ja pienen hakemisen jälkeen löydettiinkin vastarannan railolta kalaa. Tavaraa oli hyvin pienellä alueella mutta meininki jälleen tuttua, ei syö.... Handyy karkuutti yhden vähän paremman hauen ja siinä oikestaan kaikki.

Iltapäivän puolella päätettiin vaihtaa isommille vesille ja nopean siirtymän jälkeen oltiin taas jäällä. Silppua alkoi tulla välittömästi ja iltahämärässä sekaan sattui muutama filekalakin, 150-300 g.
Kaloja perkaillessa paljastui että olivat aiemmin päivällä syöneet, jokaisella vatsa pullollaan kiiskeä ja särkeä. Tuolla olisi pitänyt olla aamusta asti!

Yhden reissun tein myös tutulle pikkujärvelle josta on välillä joitain parempia ahvenia tullut. Lähtö meni vähän myöhäiseksi ja pääsin jäälle vasta yhdentoista aikoihin. Vanha luottopaikka oli hiljainen, nopea kopaisu ei antanut tärppiäkään eikä kaiussakaan näkynyt juuri mitään. Päätin lähteä hakemaan kalaa uusilta kulmilta. Pienen lahden suulta 4-5 m vedeltä löytyi kaloja. Hienosti nousivat tasuria katsomaan muttei tarjonta oikein kelvannut. Taaskaan.... Kolme ahventa siitä sain ronkittua, ei isoja mutta fileoitavan kokoisia. Joku isompikin oli kevennetyssä kiinni, toivottavasti oli hauki.... :D


Handyy kävi uudenvuoden päivänä selkävesillä. Pienempää ahventa oli löytynyt hyvin ja silpun seasta oli pieneen vertikaalijigiin iskenyt myös 970-grammainen ahven. Myös taimen oli kuulemma ollut jigissä kiinni joten aika mieleenpainuva reissu ollut!

Handyyn 970 g
-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti