perjantai 9. tammikuuta 2015

9.1. Pikapisto pikkujärvelle

Tänään ei ollut alun perin tarkoitus edes lähteä jäälle. Aamupäivällä auton katsastuksen jälkeen jäi kuitenkin muutama tunti valoisaa aikaa joten äkkiä kotiin, kamat autoon ennätysvauhdissa ja eikun kohti järveä!

Tarkoituksena oli panostaa tämäkin reissu vielä hauen täkykalastukseen nyt kun kelit vielä mahdollistaa C&R kalastuksen. Päätin uhrata tämän reissun pienen lahden suualueen tutkimiseen. Tuossa kohtaa ei ole ennen tullut juuri täkyongittua joten oli mielenkiintoista nähdä miten tulee tapahtumaan.
Syöttikalat tuli tällä kertaa yllättävän nopeasti, yleensä asia on tuolla järvellä päinvastoin. Täkyjen onkimisessa kestää kauan, jos niitä edes tulee. :D Täkyjä onkiessa pystypilkkiin iski myös pari fileoitavan kokoista n. 200 g ahventa.

Kohta oli kuitenkin vaparivistö pyynnissä järven syvimmän kohdan reunalla penkassa. Lähin onki 5 m vedellä ja kauimmaisin 14 m vedellä, loput siinä välillä. Tällä järvellä karkeammat hauet tulevat usein syvän päältä, niin että vettä on alla 8-15 m ja täky ui kannen alla 1-3 m siimassa. Alle 5 m vedestä olen saanut vain alle kilon puikkareita joten nykyään keskityn tuolla vain syviin vesiin.

Kun täyt oli viritetty oli hetki aikaa uitella tasuria lisäahventen toivossa. Ekalla reiällä oli lupaavasti elämää kaiussa mutta taisi olla enimmäkseen silppuahventa eikä tasuri juuri kiinnostanut. Välivedestä räväytti kuitenkin peräjälkeen pienet hauet sykettä nostattaen.
Hetken päästä tuli eka vienti täkyyn. 8 m vedellä uinut särkitäky oli kelvannut! Kala vei siimaa kovaa kyytiä ennenkuin sain ongen käteen. Vastarin jälkeen sain hetken aikaan väsyttää hyvinkin potentiaalista suurhaukea, sitten raskas kala harmittavasti irtosi. Noh, ei muutakun uutta täkyä koukkuun!

Jonkin ajan kuluttua kaiummaisen ongen vippa nousi pystyyn hauen merkiksi. Äkkiä vavan luokse ja vastaria kehiin. Selkeästi hyvä kala siiman päässä, ei kuitenkaan niin ison tuntuinen kuin edellinen. Muutama lyhyt spurtti ja perinteiset väännöt avannon alla ja 102 cm laihaa suurhaukea lepäsi vapautusmatolla. Kala oli sama jonka Handyy käytti jäällä pari viikkoa aiemmin. Ottipaikoilla eroa n. 200 m. Jälleen osoitus siitä että oikein käsiteltynä hauki selviää vapautuksesta hienosti ja on uudelleen pyydettävissä! :)
Loppuaika kului hiljaisissa merkeissä, erääseen vapaan tuli pari vientiä ja kaiummaisessa vavassa oli vielä tuon järven peruskala n. 2-3 kg kiinni mutta irtosi avannon alla.
Hämärässä poistuin tyytyväisenä autolle ja fiilistä paransi vielä se että sain kuulla Kabanossin pilkkineen tänään kilon ahvenen tasurilla. Mutta se onkin jo toinen tarina... ;)

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti