keskiviikko 7. tammikuuta 2015

5.1. Lahtivesillä

Maanantaina lähdettiin kaverin kanssa uittelemaan tasureita hienoon keliin, pakkasta kymmenkunta astetta ja aurinko paistoi. Lähtö meni vähän pitkäksi, rankka vklp jäillä takana vaati veronsa eikä sängystä meinannut millään päästä ylös. Jäille kuitenkin päästiin ja kohteeksi valittiin ison järven sisälahti josta on joskus jotain tullutkin.

Eka paikka oli hiljainen. Pieni siirtymä tutun matalikon reunaan ja vieläkin kalat puuttuu. Kaverille sentään yksi pieni. Yleensä silppuahventa on matalikon reuna täynnä mutta nyt niitä ei näy.
Siirryn hieman matalampaan ja samalla Kabanossi soittaa. Kesken puhelun metri kannen alta rävähtää ja jäälle nousee pieni hauki. Puhelun jälkeen löytyy ahveniakin ja yhdellä reiällä on silppua paljon välivedessä, välillä on kaksikin ahventa kiinni samassa tasurissa. Kyllästyn kuitenkin nopeasti ja lähden etsimään isompia.

Kartalta katselen kiinnostavan näköisen syvemmän juotin joka pistää matalikon reunalle. Muutama reikä ensin liian matalaan ja sitten löytyy juotin reuna. Ja samalla löytyy kalaakin. Silppua oli viiden metrin vedellä vähän joka syvyydessä ja muutama iski tasuriinkin. Perzan karvapyrstö kelpasi myös yhdelle paremmalle kun reipas kolmesatanen täräytti kannen alta.

Muutama lisäreikä ympäristöön ja joitakin pikkuahvenia sieltä täältä. Sitten eräällä reiällä kävi klassiset eli kännykkä sukelsi avantoon. Laskin vavan polvelle ja päätin kaivaa puhelimen taskusta ja katsella kartasta vähän seuraavaa kohdetta. Vapa heilahti polvella, kalako? Pienet väritykset ja ahven kiinni. 150 g ahven jäälle puhelin toisessa kädessä ja päätän laittaa puhelimen kaikuboksin päälle. Ei mennyt putkeen, kohta kuului mulahdus ja kännykkä sukelsi kovaa vauhtia kohti pohjaa. Komea viiva näkyi kaiussa! :D

Vähän meinasi tuo lannistaa mutta pilkintä jatkui. Yhdeltä reiältä sain ensin silpun ja kohta sen jälkeen tuli parempi tärppi värisytykseen ja vastarin ajan siiman päässä oli jotain raskasta, sitten rapsahti irti. Prkl,,,,

Muutama reikä tyhjää ja siirrryin läheiselle pienimuotoiselle harjanteelle. Päivä alkoi kallistua iltaan ja oli viimeisten reikien aika. Reikä harjanteen reunalle vajaan 8 m veteen ja Eepen kuoreseiska uimaan. 3 m pohjan yläpuolella uitettu tasuri sai seurakseen paksun viivan. Hetken aikaan viiva pysyi paikallaan, sitten se yhtäkkiä syöksyi todella jyrkästi kohti tasuria ja tunsin vavassa rajun rouhaisun. Ei tarttunut..... Kädet tärisi, siinä oli mahdollisesti kunnon ahven tarjolla. Saattoi tietysti olla haukikin.... Pari reikää vielä ilman tapahtumia, sitten oli aika lopettaa. Saalis jäi niukaksi ja reissu meni aika pahasti miinuspuolelle kun puhelin tipahti järveen. No, välillä täytyy tehdä näitä huonompiakin reissuja!
-Suurkalastaja

2 kommenttia:

  1. Olipas huono tuuri puhelimen kanssa :( Mutta siltikin pisti vähän naurattamaan tuo kaikuhomma ja komea viiva :) Toivottavasti ei ihan uusi luuri ollut..

    VastaaPoista
  2. Eipä tuo onneksi mikään älyttömän kallis luuri ollut mut harmittihan tuo silti. Mut viiva kaiussa oli kyllä komea! :D

    VastaaPoista