perjantai 26. joulukuuta 2014

26.12. Mukava päivä jäällä!

Aamusta lähdettiin taas jäälle. Kohteeksi valittiin entuudestaan tuttu järvi jossa ei oltu vielä tänä talvena käyty. Tarkoitus oli etsiä isompia ahvenia tasurilla ja myös täkyonget otettiin mukaan haukia varten.

Aamu alkoi reikien porailulla ja viritettiin täkyonget heti pyyntiin. Syöttikaloja ei tästä järvestä meinaa aina saada joten täkyonkiin pääsi uimaan pakastimesta löytyneitä särkiä.
Täkyonget oli nopeasti saatu viritettyä ja oli aika siirtyä tasurin uittoon. Heti ensimmäisillä rei`illä alkoi tapahtua, isompaa ahventa pyöri alueella odotetusti mutta niiden ottihalut oli ihan nollissa. Kaiun näyttöön piirtyi tuon tuosta paksuja viivoja mutta ei saatu niitä millään ottamaan tasureihin. Pari todella varovaista tärppiä onnistuin saamaan, näitä olisi helposti voinut luulla ihan pieniksi ahveniksi, mutta kaiku kertoi että pikkukaloista ei kyllä ollut kyse! Hauet tuntuivat olevan aktiivisia ja lyhyessä ajassa kävi useampi pieni hauki jäällä. Tasuria purivat, täkyonget saivat ihme kyllä olla aivan rauhassa.

Ahvenet oli tosi tiukassa vaikka niitä alueella pyöri reilusti, isojakin. Pari pienehköä ahventa onnistuimme saamaan ensimmäisen tunnin aikana. Jossain vaiheessa syönti tuntui aavistuksen verran virkoavan, ja lyhyeen hetkeen saimme muutaman filekalan, suurimpana Handyyn tasuriin iskenyt 390-grammainen. Nopeasti oli sekin riemu ohi ja kohta sai tasuria uitella taas ihan rauhassa.

Ihmettelimme kovasti miten täkyonget olivat olleet koko päivän niin hiljaisia. Monta tuntia oltiin jo jäällä vietetty ja ainoa tapahtuma täkyyn oli varovainen tärppi joka sai tärppikärjen vain vähän painumaan alas ja hauki hylkäsi syötin heti. Yleensä tältä paikalta haukia tulee tasaiseen tahtiin eikä hiljaisia hetkiä juuri ole.
Ehkä vika oli syöteissä? Suurimmassa osassa vavoista oli nimittäin kuolleita särkiä. Kuinka ollakaan, iltapäivän lyhyen syöntipiikin molemmat hauet valitsivat ne ainoat ahvenet mitkä olimme vapoihin virittäneet. Ensin Handyyn vapaan iski pirteän taistelun tarjonnut laiha suurhauki, 102 cm pitkällä kalalla oli painoa vain 5,1 kg. Joka tapauksessa hieno kala, suurhauki on aina kova juttu! :) Nopeasti parit kuvat ja kala takaisin kasvamaan.Heti perään iski omaankin vapaan ja pienen väännön jälkeen vapautusmatolla lepäsi 90 cm hauki jota ei punnattu. Kalalla oli muuten jo ennestään yksi kiduskaari poikki mutta hyvin oli näköjään selvinnyt! Ja mainittakoon vielä että sain saman kalan vuosi sitten ihan samasta kohtaa joten kalan vapauttaminen todellakin kannattaa. :)Iltahämärään asti oltiin jäällä mutta mitään mainittavaa ei enää tapahtunut. Vaikean päivän saldo oli lopulta viitisentoista ahventa joista 8 kpl filekaloja 200-390 g. Haukia kävi jäällä 7 kpl.

Hieno päivä jäällä loistavassa kelissä ja hyvässä seurassa!
-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti