tiistai 11. marraskuuta 2014

10.11. Vaikea päivä merellä

Kabanossin kanssa otettiin muutaman välipäivän jälkeen suunta uusille mestoille. Aamuhämärissä löydettiin pienen harhailun jälkeen oikealle tielle ja kohta oltiinkin rannassa. 
Reissu alkoi lupaavasti kun oman kelluntarenkaan istuinponttoonin vetoketju rupesi temppuilemaan. Pienen säätämisen jälkeen saatiin rengas kuitenkin pelikuntoon. Rantaan kävellessä rysäytin vielä suoraan piikkilanka-aitaan, onneksi tästäkin selvittiin eikä kahluuhousuihin tullut reikää vaikka kovin pelkäsinkin. :D Vihdoin päästiin veteen asti ja reissu alkoikin hyvin kun Kabanossi otti peräkkäisillä heitoilla sisätaskusta kilon ja +kahden kilon kalat. Itsellä lähti vähän nihkeämmin käyntiin, ekan puolen tunnin jälkeen olin karkuuttanut yhden kurkun.

Jonkin aikaa heitettiin tyhjää ulkoreunassa ja Kabanossi päätti lähteä kokeilemaan pientä sisäränniä. Kohta alkoikin Kabanossin suunnalta kuulua lupaavaa loisketta, selkeästi parempi kala siis siiman päässä! Harmittavasti tuo +5 kg kala kuitenkin irtosi hetken pinnassa riehuttuaan.
Itse jatkoin ulkoreunan ruoppaamista ja vihdoin alkoi omankin siiman päässä tapahtumaan. Siiman päähän sini-pinkki slinky ja melkein heti reilu kakkosen kala ylös. Kohta toisen samanlaisen karkuutus ja vielä seurio. Sitten pari heittoa tyhjää ja reilu vitosen kala iskee ihan jaloista kiinni, riehuu pinnassa hetken ja irtoaa. Prkl...
Kabanossikin palailee takaisin ulkoreunaan ja jatketaan eteenpäin. Loppupätkä lahdesta antaa vielä muutaman puikkarin + tärppejä. Sitten on aika siirtyä seuraavaan lahteen.

Keli on hyvä, etelätuulta, tumma pilvikeli ja pientä tihkuakin välillä. Tunne hyvästä päivästä on vahva kun tapahtumiakin on jo ollut ihan mukavasti. Kahden lahden väliseltä karikkoalueelta saadaan vielä muutama kala, sitten menee homma todella vaikeaksi. Toinenkin lahti osoittautuu lupaavan näköiseksi mutta hiljaista vaan on. Joku puikkari herättelee välillä horroksesta mutta mistään syönnistä ei voi puhua.

Loppuilta päätetään panostaa aloituslahteen iltasyönnin toivossa. Pientä piristystä tapahtuukin ja hetkessä käytetään pari kalaa irrotuksessa ja muutama irtoaa ennen aikojaan. PuMu-värisiin perhoihin purivat niinkuin monesti aiemminkin iltahämärässä. Hämärään asti heitetään sitkeästi ja poistutaan sitten autolle vesisateessa. Nihkeän päivän saldo oli 13 haukea kahteen mieheen, suurin n. 2,5 kg luokkaa. Paikka oli kyllä sen oloinen että täytyy tulla toistekin joku kerta.



-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti