perjantai 7. marraskuuta 2014

4.11. Jälleen uusilla paikoilla

Kabanossin kanssa suunnattiin taas auton keula kohti tuntematonta. Aamuhämärissä saavuttiin kohteeseen ja todettiin että hyvältä näyttää, joten ei muutakun renkaat täyteen ja vesille!
Vesi oli kirkasta ja paikka näytti hyvältä, eikä kova etelätuulikaan haitannut kalastusta täällä. Kabanossi aloitti vahvasti ja kohta oli kolme puikkaria käynyt renkaassa. Edellispäivän tykki, punavalkoinen HD pelitti nytkin.
Matka jatkui pidemmälle lahteen. Itseä vaivasi pieni alkukankeus enkä saanut kaloihin oikein kontakteja, vain yksi varovainen tärppi ekaan tuntiin. Kabanossilla sen sijaan oli tapahtumia tasaisesti ja 5 kalaa oli jo käynyt renkaassa, parhaana kovan taistelun tarjonnut n. nelosen hauki.

Nelonen
Parin tunnin kalastuksen jälkeen siiman päähän löysi tiensä säälittävän kokoinen lilahopeinen slinky punaisella vatsalla. Siihen sain sisätaskusta heti mukavan tärpin jota en tietenkään onnistunut tartuttamaan.
Hetken päästä iski kaislan ulkoreunalta uudestaan ja nyt pysyi kiinni. Ihan nätti kala riehui siiman päässä ja mukavan väännön päätteeksi paksukainen antautui liplockiin. Pituutta ei kalalla hirveästi ollut mutta paksuutta sitäkin enemmän! Kurkusta pilkisti vastasyödyn hauen pyrstö ja vielä piti slinky imuroida jälkiruuaksi! Paksuin kala mitä olen ikinä nähnyt. Muutama kuva ja n. 6-7 kg kala punnaamatta takaisin kasvamaan.


Tuon kalan jälkeen tuli pieni syöntipiikki ja hetkessä saatiin useampia tapahtumia eräästä kaislan kärjestä. Itselle osui tuplatkin, kun ensin parikiloinen iski perhoon ja seuraavalla heitolla samasta reiästä n. 1,5 kg kala.
Kaislanreuna loppui siitä kohtaa kesken ja lähdettiin tekemään pientä siirtymää erääseen lahteen. Matkalla heitettiin lyhyt kaislanpätkä josta heti pirteä reilu kolmonen ylös asti ja pari tärppiä.

Lahteen päästyämme Kabanossi sai heti useamman tärpin. Nopeasti kuitenkin homma rauhoittui ja sitten meni pitkän aikaa ilman tapahtumia vaikka odotettiin jotain ihan muuta.

Siirryimme kulman taakse jossa aukesi hieno pieni lahdukka jossa kasvoi harvaa kaislaa. Heti alkuun karkuutin yhden kalan ja kohta oli Kabanossilla tilanne päällä. N. 5 kg jedda haki perhon ihan nenän edestä komealla tärpillä ja pisti hyvän matsin pystyyn. Siimat oli välillä ties missä mutta niin vain saatiin kala ylös asti. Pari kuvaa ja takaisin kasvamaan!
Melkein heti perään Kabanossille vielä parin kilon kala ylös asti. Sitten tapahtui jotain ja homma muuttui kuin taikaiskusta todella vaikeaksi. Viimeiset kolme tuntia meni tyhjää heittäessä, yhtään kalaa ei enää saatu. Muutama todella varovainen tärppi, siinä kaikki.

Vaikeahkon päivän saldo oli 12 kalaa ylös asti, suurimpana n. 6-7 kg, sitten vitonen, nelonen, jne...
Itse sain omat kalani lilahopeapunaisella slinkyllä, Kabanossilla toimi punavalkoinen ja harmaa HD sekä valkoinen slinky. Ihan hyvä fiilis jäi tuostakin paikasta, täytyy palata tuonne vielä uudelleen. :)

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti