torstai 13. marraskuuta 2014

13.11. Iltasyöntiä

Neljäs päivä putkeen vesillä, ei ihme että aamulla meinasi vähän väsyttää ja lähtö venyi melkein tunnilla. Uusia paikkoja on aina mukava kalastaa ja tänään otettiinkin Handyyn kanssa taas suunta kohti uutta aluetta. Perille päästyä todettiin alue mukavan näköiseksi niinkuin odotimmekin. Nyt oli vieläpä parempi kelikin kuin eilen, itätuuli rikkoi pinnan ja kävi suoraan lahteen.

Alku oli aika hankalaa, ekaa tärppiä joutui hetken odottamaan ja kun tärppejä sitten alkoi tulla ei tartutuksesta tullut mitään. Itse karkuutin neljä ensimmäistä kalaa, joukossa yksi aika ison tuntuinen. Handyyllakin oli samanlaisia ongelmia. Vihdoin saatiin peli auki, Handyylle puikkari ja itselle kolmosen kala. Lahden pohjukassa oli rikkonaista kaislaa ja siellä tuntui olevan kalojakin. Jatkettiin eteenpäin ja meininki rauhoittui selkeästi. Itse heitin pitkään ilman tärppejä, Handyy sentään käytti renkaassa muutaman puikkarin ja karkuutti yhden hyvän, ehkä suurhauen.

Lahden suulta löytyi taas pieni keskittymä ja hetkessä oli useampia tapahtumia. Karkuutin taas kaloja oikein huolella, neljä eri kalaa oli tarjolla mutta vain yksi kolmosen kala pysyi ylös asti,
Päätettiin vaihtaa toiselle puolen lahtea karikkoalueelle. Handyy meni jo edeltä, itse kävin heittämässä olemattoman näköisen syvän kaislan reunan jollaisista usein saa puikkareita. Niin sai nytkin, 10 minuuttiin kolme kalaa ylös ja muutama tapahtuma. Koossa ei kyllä ollut kehumista.


Karikkoalueeltakin löydettiin puikkareita, tapahtumia tuli ihan hyvin mutta tartutus tuotti edelleen suuria vaikeuksia. Alue oli aika karua, mutta saaren toiselta puolelta löytyi harva kaislanreuna josta ottikin perhoon heti n. 4,5 kg hauki. Muita tapahtumia ei siitä enää tullut vaikka Handyyn kanssa taottiin reunaa tarkasti läpi. Sitten oli aika pitää lakisääteinen tauko luodolla.

Tauon jälkeen tehtiin pieni siirtymä tyyneen lahdenpohjukkaan. Vesi oli paikalla selkeästi sameampaa kuin muualla. Joitakin tapahtumia saatiin lahdesta ja sen reuna-alueelta, pientä kyllä oli kaikki.
Ulos lahdesta tullessa vesi oli taas kirkkaampaa ja pitkä kaislanreuna tarjosi mukavasti kalastettavaa aluetta. Tuulikin osui tänne ja sellainen fiilis oli että täältä voisi napsua. Heti alkuun sain hyvän tärpin joka päivän tyyliin tietenkin irtosi. Heitettiin hetki tyhjää ja eräästä poukamasta löytyi keskittymä josta heti pari kalaa ja muutama tärppi. Kokoluokka oli aika maagista, ei tainnut edes kilo mennä rikki.

Ilta alkoi hämärtyä ja oltiin jo lähellä lähtörantaa. Siimojen päihin vaihtui molemmilla iltahämärän luottovärit, eli PuMua kehiin! Niihin alkoikin tapahtumia tulemaan myös niiltä paikoilta jotka aamulla olivat ihan kuolleita. Jopa pientä syöntiäkin oli havaittavissa, tapahtumia tuli tiuhaan tahtiin ja kalat olivat aavistuksen paremman kokoisia kuin aiemmin päivällä, 1,5-3 kg kalaa kaikki.

Aika alkoi käydä vähiin ja päätin vielä tehdä pienen siirtymän lahteen joka aamulla antoi parhaiten tapahtumia. Hämärä alkoi jo toden teolla painaa päälle eikä kaislanreunaa enää kunnolla erottanut. Suuntasin suoraan kaislatupsulle jossa karkuutin aamulla yhden paremman kalan.
Muutaman heiton jälkeen sain tupsun edestä puikkarin joka otti perhon kunnolla kurkkuun kuten muutkin iltahämärän kalat. Muutama heitto vielä ja siirryin tupsun taakse josta aamulla otti kolmosen kala. Pari heittoa ja sitten meinasi vapa lähteä kädestä kun jotain isoa rysäytti voimalla slinkyyn! Ihme kyllä kala jäi kiinni vaikka vastari oli kaikkea muuta kuin oikeaoppinen. Kala syöksyi pohjia pitkin kohti kaislikkoa ja jännitystä oli mukavasti ilmassa niinkuin ison kalan kanssa aina. Parit kaarrokset ja vielä muutama ravistus renkaan vieressä ja paksu suurhauki oli liplockissa. Kala pussiin ja lähikalliolle. Puntariin jäi pussin vähennyksen jälkeen lukemat 8,3 kg, mittaa jäätävän paksurunkoisella kalalla oli vain 101 cm. Hyvässä lihassa! Parit kuvat ja otsalampun valossa suurhauki vapauteen. Tähän oli mukava lopettaa ja potkittiin pimeässä takaisin autolle.Vaikeasta alusta huolimatta ihan hyvä päivä, 22 kalaa käytettiin ylhäällä. Karkuutuksia tuli kyllä luvattoman paljon. Jospa ens kerralla pysyis paremmin... :)

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti