keskiviikko 12. marraskuuta 2014

11.11. Ensimmäisen heiton taikaa

Tänään oli suunta taas merelle, tällä kertaa lähdettiin Handyyn kanssa liikkeelle. Suunta oli lahtialueelle josta Handyy sai reilu viikko sitten kerhokalan. Muutenkin alueesta on jäänyt hyvä maku nyt muutaman reissun jälkeen joten hyvillä fiiliksillä lähdettiin liikkeelle aamuhämärässä.
Aloitettiin samasta paikasta kuin aiemminkin, mitättömän näköinen kohta joka kuitenkin on parilla edellisellä reissulla antanut avauskalat nopeasti. Handyy meni vähän edemmäs, itse päätin heittää pienen kaislatupsun josta jonkun puikkarin olen saanut. PuMu-värinen slinky siiman päähän ja eka heitto. Muutama veto siimasta, kaislat heilahtaa ja hauki hakee slinkyn näyttävällä tärpillä ihan kelluntarenkaan vierestä. Pari ravistusta pinnassa ja sitten lähdettiin, 20 m siimaa pihalle heti ekassa syöksyssä! Huikkasin Handyylle että varmaan vitosen kala kun ei sen isommalta näyttänyt perhoon iskiessään. Mielessä kyllä kävi nyt hieman eri luvutkin, sen verran raaka oli tuo eka spurtti. Kala junnasi syvällä ja kun vihdoin sain sen näköetäisyydelle kävi viimeistään selväksi että on suurhauki siiman päässä. Muutama minuutti hyvää vääntöä ja vihdoin antautui liplockiin. Kala BFT;n säkkiin ja rantaan. Mittaa laihalla otuksella oli 114 cm ja painoa 8,8 kg. Pakolliset pönötykset ja sitten kala sukelsi pirteästi kotikaislikkoon. Tässä vaiheessa fiilikset oli aika täydelliset, huikea alku aamulle ja tuo oli samalla pisin kala mitä olen ikinä saanut. :)Pienet fiilistelyt ja sitten kykeni taas jatkamaan. Handyylle nopeaan tahtiin pari puikkaria ja tärppejä päälle. Sitten Kabanossi soitteli ja Handyy napsi puhelun aikanakin vielä parit kalat. Hyvä homma, selkeästi pientä syöntiä! Puikkareita napsahteli Handyylle tiuhaan tahtiin tuolta lyhyeltä pätkältä, puna-valkoinen HD tuntui pelittävän. Itse olin salama-alun jälkeen ihan yössä ja heitin tyhjää samalla kun Handyylla oli siimat kireällä tuon tuosta. Tein pienen siirtymän lahden pohjukkaan ja sain minäkin tapahtumia, kelta-mustaan slinkyyn tuli peräkkäin pari tärppiä joista toinen ylös asti.

Kolmonen
Ensimmäisen tunnin jälkeen syönti hiljeni selkeästi ja alkoi tulla jo enemmän tapahtumia jotka jäivät pelkiksi tärpeiksi tai seurioiksi. Tapahtumia tuli kuitenkin suht tasaiseen tahtiin joten mielenkiinto pysyi mukavasti yllä. Puolen päivän aikoihin saavuttiin pienimuotoiseen lahdukkaan jota hehkutin varmaksi kurkkupaikaksi, saadaan edes jotain. ;D Nyt ei kurkkuja näkynyt, Handyy ottaa heti +kolmosen ja itsellä käy todennäköisesti iso kala seuraamassa slinkyä, kaislat heiluu ja mukavat pyörteet kohoilee pintaan. Tarjonta ei sille kuitenkaan kelpaa vaikka muutama eri väri käy tyrkyllä.
Lahti antaa vielä parit tärpit ja itselle +kolmonen puna-valkoiseen slinkyyn. Sitten on aika pitää tauko rantakalliolla.

Tauon jälkeen jatketaan. Päätetään kokeilla melko ilmeetöntä kilometrikaislaa joka viimeksi oli suht hiljainen ja sitten siirtyä lahteen joka on vakuuttanut aiemmilla reissuilla.
Kilometrikaislassa on nyt vähän elämää, hetkessä saadaan useampia puikkareita ja tärppejä päälle. Vähän edemmäs ja löytyy pikkaisen karkeampiakin, Handyylle pulska n. 4,5 kg kala ylös asti ja toisen saman kokoluokan kalan tiputus.

+Nelonen
Siirrytään lahteen ja kopaistaan kuumimmat paikat läpi. Hiljaista on nyt, Handyylle pari puikkaria, itse joudun tyytymään yhteen karkuutukseen. Lahti on nyt aivan tyyni ja päätetään tehdä siirtymä vähän kauemmas jossa käy edes pieni tuulenvire.
Se kannatti, tapahtumia alkoi tulla heti. Itselle iskee parin kilon kala ja Handyylla vähän kauempana samaan aikaan vitosen kala siiman päässä. Duppelhugg!
Handyyn femma
Muutama heitto tyhjää ja sitten slinkyä repäistään raivolla, vastarissa pysähtyy kuin seinään ja samalla irti. Pyörteet kohoaa pintaan ja kaislat heiluu takana. Perhana, oli ehkä vähän parempi...
Pientä lohdutusta antaa kohta parin kilon kala jolla oli varmaan joku puruvika kun ei meinannut pysyä millään kiinni. Kävi siiman päässä jo vissiin viiteen kertaan ja aina irti! Vihdoin kolmas tarjottu perho kelpaa kunnolla ja tinseliä saa kaivaa kurkusta asti.

Jatkan eteenpäin ja saan parit puikkaritärpit. Handyykin palailee kauempaa ja kertoo saaneensa vielä pari kalaa. Lisäksi n. seiskan kala oli harmittavasti irronnut samoilla holleilla missä minullakin oli parempi tärppi. Myös +500 g ahven oli perhoa tavoitellut.

Viimeinen tunti menee hiljaisissa merkeissä, Handyylle muutama karkuutus ja seurio. Itse heitän jonkin aikaa tyhjää kunnes iltahämärissä PuMu slinky kelpaa kolmosen kalalle.

Päivän viimeinen
Sitten on aika lopettaa ja lähteä kohti rantaa. Päivän aikana käytimme ylhäällä 28 haukea joista suurin oli tuo aamun ensimmäinen. Hieno päivä taas merellä eikä malta odottaa että pääsee taas. Onneksi nyt ei tarvitse odottaa pitkään, aamulla taas mennään! :)

-Suurkalastaja

3 kommenttia:

  1. Kyllä te vaa vedätte komeita kaloja, kateellisena täällä kahtelen kuvia ;) Lisäsin omaan saittiin linkin teidän blogiin.

    VastaaPoista