perjantai 7. marraskuuta 2014

2.11. Vaikeahko päivä merellä

Handyyn kanssa lähdettiin kolmatta päivää putkeen vesille, tai itse asiassa Handyylla oli jo neljäs päivä putkeen menossa. Reissu alkoi taas hyvin, pitkään ei todellakaan tarvinnut heittää kun molemmilla oli avauskalat ylhäällä. Handyylle n. parikiloinen ja itelle pinkkikeltaiseen slinkyyn n. 3,5 kg kala.

Aloituskala. n. 3,5 kg
Fiilikset oli korkeella, klassinen haukikeli eli suht kovaa etelänpuoleista tuulta ja hieman sumuista.
Jatkettiin kaislanreunaa eteenpäin. Kohta sain eräästä kolosta puikkarin samalla pinkkikeltaisella slinkyllä ja hetkeä myöhemmin pudotin noin nelosen kalan samasta perhosta.

Usein hyvä alku ei ole hyvä juttu ja niin kävi nytkin. Hyvän alun jälkeen homma meni vaikeaksi ja taisimme heittää tunnin verran tärpeittä. Se vähän ihmetytti, mestat oli kuin suoraan käsikirjasta ja keliin oli kova luotto.
Sitten Handyy löysi erään käytävän reunalta kaloja ja sai siitä useampia kontakteja hetkessä. Itsekin onnistuin sisätaskusta saamaan yhden puikkarin.

Jatkettiin taas eteenpäin. Alkupätkällä kaislanreuna oli melko rikkonaista ja sisällä oli isoja aukkoja. Nyt alkoi profiili muuttua enempi kilometrikaisla-tyyppiseksi. Kaloja kuitenkin alkoi nyt löytymään paremmin. Charttivioletti slinky alkoi kerätä tärppejä jäätävään tahtiin. Vain toisella meistä oli sellainen perho ja se toinen en ollut minä. ;) Itse heitin vaikka mitä mutta en löytänyt toimivaa perhoa. Pumu toimi huonosti, muut vielä huonommin. Sen sijaan Handyylla oli tapahtumia tuon tuosta. Tartutusongelmat kuitenkin vaivasivat ja suuri osa kaloista irtosi. Myös se suurin, +kutosen kala.

n. 4,5 kg
Pidettiin tauko rannalla ja päätettiin sitten tehdä pieni siirtymä lahteen jossa edellispäivänä oli isoa kalaa tarjolla. Siellä oli selvästi rauhallisempaa, puikkaritkaan eivät juuri häirinneet. Itselle tuosta lahdesta yksi varovainen puikkaritärppi ja Handyylle charttikeltaiseen slinkyyn nätti n. 4,5 kg kala ylös asti.


Illan viimeinen kohde oli pienen vastatuuliosuuden takana. Vähän meinasi hapottaa matkalla kun oli jo pari pitkää päivää alla mutta perille kuitenkin päästiin.
Illan viimeinen kohde oli hiljainen, pimeään asti taottiin sitä saldona pari puikkaria. Sitten oli aika lähteä autolle päin kaikkensa antaneena. Vaikeahkon päivän saldo oli 17 kalaa ylös asti, suurimpana Handyyn n. 4,5 kg. Handyyn heittämä charttivioletti slinky oli päivän kone. Se kertoo paljon tuon värin tehoista, että itse heitin päivän aikana vaikka mitä eri värejä mutta jouduin tyytymään todella varovaisiin tärppeihin ja seurioihin. Charttiviolettia taas purtiin hetkittäin todella raivokkaasti.-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti