keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

12.4. Tuplakymppipäivä!

Lauantaina lähdettiin vesille aamupäivällä vähän ennen yhtätoista. Tarkoitus oli lähteä ihan uusia paikkoja kokeilemaan ja jättää edellisviikonlopun hotspot rauhaan. Pitkän ajon jälkeen saavuttiin aloituspaikkaan. Heti ekasta paikasta iski kaverille kunnon kala mutta irtosi harmittavasti muutaman potkun jälkeen....
Sitten menikin pitkän aikaa ilman mitään tapahtumia, hyvännäköisiä mestoja koluttiin läpi mutta ei mitään tapahtumia vaikka tarjottiin niin perhoa, jerkkiä, spinneriä kuin shadiakin. Pieni epäusko alkoi jo hiipiä mieleen, olisiko pitänyt kuitenkin lähteä tutummille paikoille?

Päätettiin kuitenkin jatkaa vielä vähän kauemmas paikkaan joka kartassa näytti todella hyvälle. Perille päästyä huomattiin että paikka todellakin oli lupaavan näköinen ja vesikin oli huomattavasti kirkkaampaa kuin aiemmilla paikoilla. Motivaatio nousi välittömästi ja alettiin heittää ihan uudella innolla.
Taisi olla toinen ankkuripaikka kun kaverin Lindyyn iski päivän avauskala, 6,3-kiloinen. Nyt alkoi näyttää jo ihan hyvältä, mutta vielä parempaa oli tulossa...

6,3 kg

Muutama heitto myöhemmin kaverin heittämää Lindyä vietiin kaislan reunassa uudelleen, tällä kertaa vähän raskaammin. Kun kala näyttäytyi ekan kerran oli heti selvää että nyt menee kymppi rikki! Kohta kaveri kauhaisi liplockiin kunnon possun, mittaa kalalta löytyi 105 cm ja painoa 10,55 kg, kaverin uusi enkka! Mahaa ja selkää kalalla oli sen verran että kala muistutti jo enemmän hyljettä kuin haukea. ;D



10,55 kg/105 cm

Tuosta alkoikin sitten mukava syöntipiikki jonka varmasti muistaa lopun ikää. Reiluun neljään tuntiin käytettiin veneessä 33 haukea. Tapahtumia tuli vähän väliä ja tuplatärppejäkin oli useita.
Kaveri kruunasi huikean illan saamalla vielä toisen kymppikalansa samalle päivälle, 10,15 kg/110 cm! Ihan jäätävää! Itsellä suurimmaksi jäi 8,4 kg/103 cm ja yli vitosen kaloja saatiin yhteensä 6 kpl.
Kala oli nyt aavistuksen verran matalammassa kuin aiemmilla reissuilla, parhaiten tapahtumia tuli tynkäkaislikon sisältä 1-1,5 m vedestä. Vesi oli noussut jonkin verran joten sillä saattoi olla osuutta asiaan. Spinnerbaitit olivat ihan ylivoimaisia, shadilla muutama kala ja jerkillä yksi, kaikki loput spinnereillä. Keltainen SG Da Bush sekä kelta-ruskea & valko-harmaa Lindy olivat liekeissä.

10,15 kg/110 cm

8,4 kg/103 cm


Kaiken kaikkiaan ihan huikea reissu, kannatti jälleen kerran yrittää loppuun asti! Nyt on taas löydetty yksi hotspot lisää, tuonne täytyy päästä pian uudelleen!

-Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti