lauantai 5. huhtikuuta 2014

Talven viimeiset haukireissut 22.-23.3.

22.-23.3. täkyongittiin haukea pikkujärvellä kaverin kanssa. Aikaisempien kokemusten perusteella päätettiin keskittää kalastus syvän päälle, tärpit tulisi olemaan harvemmassa kuin matalassa mutta keskikoko vastaavasti parempaa. Lauantai alkoi syöttien onkimisella ja se osoittautui yllättävän hankalaksi. Jonkin aikaa meni ennenkuin saatiin kaikki täkyonget pyyntiin.
Reissu alkoi lupaavasti kun lähes välittömästi omaan vapaan iski n. kolmosen hauki. Perään tuli toinenkin vienti joka ei kuitenkaan tarttunut.

Avauskala
Sitten olikin tunnin verran hiljaista kunnes kaverin vapaan iski. Olin jättänyt kaverille tarkoituksella mielestäni parhaan linjan ja kerrankin kaikki meni niinkuin elokuvissa, sillä nyt oli kalalla kokoa normipuikkaria enemmän! Vahva hauki veteli pitkiä syöksyjä ja näyttäytyi ekan kerran vasta parin minuutin kohdalla. Tuli kiire juosta hakemaan vapautusmatto ja irrotusvälineet 100 m päästä. :) Muutaman minuutin väsytyksen jälkeen vapautusmatolla lepäsi kaverin uusi jääenkka, 7 kg/101,5 cm. Metrihauki pikkujärvestä, ei paha!

Suurhauki
Tuon kalan jälkeen meni tosi hiljaiseksi, seuraavaan pariin tuntiin jäällä kävi yksi puikkari ja pari vähän parempaa irtosi. Siirreltiin onkien paikkoja aktiivisesti mutta sekään ei oikein tuntunut tehoavan.

Vihdoin puoli viiden aikaan illalla kaveri huusi että nyt on uloimmassa vavassa kala kiinni. Mukavasti oli jännitystä ilmassa kun juostiin vavan luokse, hauki oli iskenyt 14 m vedellä muutama metri kannen alla uineeseen täkyyn. Heti vastaiskun jälkeen kävi selväksi ettei ole ihan puikkari kyseessä. Mukavasti taisteli tämäkin ja hetken päästä vapautusmatolle kammettiin hyväkuntoinen 5 kg/91 cm järvihauki.
  


Tuo jäikin sitten päivän viimeiseksi haueksi vaikka hämärään asti oltiin jäällä. Vähäkalainen reissu mutta niinhän se on että laatu korvaa määrän. Hieno päivä jäällä!

Reissun jälkeen kun tutkin tarkemmin noita kuvia niin huomasin että tuo seiska ja vitonen ovat samat kalat jotka käytin jäällä myös joulukuussa. Mukava huomata jälleen että c&r kannattaa! Hyvin olivat molemmat selvinneet ja virtaa tuntui riittävän. Paino ei tosin ollut lisääntynyt, mutta tuskinpa hauki tuollaisessa pikkujärvessä kovin nopeasti kasvaakaan.

7,0 kg, joulukuu 2013

7,0 kg, maaliskuu 2014

Vitonen, joulukuu 2013

Vitonen, maaliskuu 2014

                               
Sunnuntaina oltiin uudestaan jäällä. Päätettiin kokeilla kokonaan uutta aluetta järvestä ja jättää edellispäivän paikka rauhaan. Syötit käytiin onkimassa matkan varrelta eräältä toiselta järveltä jossa on paljon parempi särkikanta ja hetkessä olikin muutama kymmenen syöttisärkeä valmiina.

Täyt viritettiin taas pääosin syvän päälle väliveteen uimaan, muutama kuitenkin myös matalampaan. Heti alkuun tuli yksi puikkari mutta sen jälkeen hiljeni. Noin tunnin onginnan jälkeen alkoi vihdoin tapahtumaan. Ensin yksi n. 1,5 kg kala mutta sitä seuraavat sitten tuon järven peruskaloja, 2,5 ja 3,5 kg väliin. Hauet tuntuivat tällä kertaa liikkuvan yllättän syvillä vesillä, pelipaikoilla oli 10-14 m vettä! Harvoin tulee pikkujärviltä haukia tuollaisilta syvyyksiltä. Matalammasta ei tullut juuri mitään tapahtumia joten keskitettiin loppureissusta kalastus yli kympin veteen. Puolen päivän molemmin puolin tuli tapahtumia tasaiseen tahtiin, välillä otti pariin vapaan ihan peräkkäin. Kahden jälkeen hiljeni ihan kokonaan, ainoastaan yksi vienti tuli enää vaikka jäällä oltiin viiteen asti. Päivän loppusaldo oli 8 haukea. Isoja ei tällä kertaa näkynyt eikä kuulunut, mutta keskipaino oli silti ihan mukava.

- Suurkalastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti